Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل اجتماعی تصریح کرد: چنانچه معیاری برای سنجش سطح علمی افراد و ارزیابی عقلانی در جامعه وجود داشته باشد، پدیده سرقت علمی کاهش می یابد.

شروین وکیلی امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا افزود: غیاب معیارهای ارزیابی عقلانی در سازمان ها و نهادها و همچنین سنجش دانش افراد بر پدیده سرقت علمی تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله ناشی از برخی عملکردهای نادرست نظام اجتماعی و همچنین وجود نفاق در برخی از بخش های آن است.
این استاد جامعه شناسی عنوان کرد: مدرک گرایی نیز یکی از اساسی ترین دلایل شیوع سرقت علمی به شمار می رود. امروزه مجوزهای رسمی آموزش و اشتغال، جایگزین نمودهای واقعی دانش و مهارت شده اند. این مساله سبب کاهش سطح علمی جامعه و تاکید بر کمیت گرایی می شود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل موثر بر این پدیده گستردگی روابط و کسب وجهه اجتماعی است. در این زمینه بسیاری از افراد در عوض کسب مهارت های علمی- تخصصی، به انتشار ایده و دستاوردهای دیگران و انتساب آن ها نسبت به خود اقدام کرده و تصور بر کسب ارزش اجتماعی دارند.
وکیلی یادآوری کرد: در جامعه ایران برعهده گیری نقش های اجتماعی بر مبنای اصل شایسته سالاری نیست و در نتیجه این روند افراد به موقعیت های مهم سیاسی، اجتماعی، علمی و... دست پیدا می کنند؛ بی آنکه شایستگی حضور در آن نقش را داشته باشند.
«در نتیجه این مساله، سطح علمی ارزش خود را از دست می دهد و دستیابی به آن از راه های نادرست رواج می یابد».

** اصلاح نهادهای اجتماعی؛ پیش نیاز مقابله با سرقت علمی
این تحلیلگر مسائل اجتماعی ادامه داد: سرقت علمی به مفهوم انتشار افکار، اندیشه و ایده های دیگران و انتساب آنها به خود است.
به عقیده وکیلی این مفهوم در متون کهن نیز با عنوان 'انتحال' شناخته می شد.
وی افزود: در جامعه ایران افراد، مالک افکار و اندیشه ها هستند و به عبارت دیگر تولید دانش فردگرایانه است؛ به همین جهت نقش مولف در کشور بسیار مهم است.
وکیلی تاکید کرد در مقابله با سرقت علمی برخورد مناسبی در جامعه صورت نمی گیرد و گفت: کشور نیازمند اصلاح نهادهای اجتماعی و تغییر برخی از ساختارهای ناکارآمد است.

**9489*1961*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سرقت علمي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۵۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ۷۴ تبهکار خطرناک در تهران

رئیس پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری ۷۴ نفر متهمان در تهران خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار علی ولیپور گودرزی؛ رئیس پلیس آگاهی پایتخت امروز اظهار کرد: با تلاش شبانه‌روزی و اقدامات اطلاعاتی مأموران پلیس آگاهی، طی چند روز گذشته شبکه‌ای از سارقان خشن و قاپ‌زنان در قالب 21 باند متلاشی و 74 نفر از اعضای این باندها دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه از مخفیگاه متهمان بیش 500 دستگاه گوشی مسروقه کشف شده که در اسرع وقت تحویل مالباختگان می‌شود‌‌، افزود: این افراد بیشتر سابقه‌دار بودند و به واسطه هماهنگی‌های خوب با دستگاه قضایی بعد از تحمل کیفر از زندان آزاد و حتماً با پابند الکترونیک رصد خواهند شد.

رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: از طرح‌های در حال اجرا، پایش الکترونیکی مجرمین که در سایر استان‌ها نیز اجرا شده است، می‌توان به عنوان طرحی با هدف کاهش جرایم و افزایش رضایت مردم نام برد.

وی گفت: اگرچه آمار سرقت‌های مسلحانه کاهش یافته، اما دسترسی مجرمان به سلاح گرم همچنان یک معضل جدی است و به همین دلیل، برخورد قاطع با این افراد ضروری است. در همین راستا، تشدید مجازات‌ها از طریق قوانین در حال پیگیری، می‌تواند نقش موثری در مقابله با این معضل ایفا کند.

ولیپور گودرزی اضافه کرد: در راستای برگزاری هرچه بهتر کنکور، کارگروهی با حضور فراجا تشکیل شده است و تدابیر لازم برای ارتقای کیفیت آزمون اندیشیده خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای عجیب سارقی که با پابند الکترونیکی به سرقت می‌رفت
  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد/ کسب یک طلا نتیجه خوبی است
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • به جای افتادن در چرخه باطل اخاذی و باج گیری به کارآگاهان پلیس اعتماد کنید!
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • کشف بیش از ۵۰۰ موبایل سرقتی در عملیات پلیس آگاهی پایتخت / کاهش آمار وقوع سرقت مسلحانه
  • ۷۴ تبهکار خطرناک تهران بازداشت شدند | معضل جدی دسترسی مجرمان به سلاح گرم
  • بازداشت ۷۴ تبهکار خطرناک در تهران