Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نامه ای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آمادگی این سازما‌ن را جهت همکاری در مسیر تحقق نظام ارجاع و پزشک خانواده به عنوان یک اصل مترقی در بهره مندی از ظرفیت های نظام سلامت اعلام کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت بهداشت، محمدرضا ظفرقندی در این نامه خطاب به سعید نمکی نوشت: «به همت جامعه پزشکی و تیم سلامت و همراهی مردم شریف، طرح پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران از شش سال قبل به صورت پایلوت در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستاوردها و دشواری‌هایی که برای رسیدن این طرح تا به این مرحله بر سر راه تیم سلامت به ویژه همکاران پزشک عمومی وجود داشته از نظر دقیق جنابعالی پوشیده نیست.
اخبار غیر رسمی، اما تأیید شده مبنی بر خروج تدریجی پزشکان از این طرح به دلیل عدم انضباط در پرداخت حقوق و مزایای این تیم خدوم، آن هم در شرایطی که اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده در برنامه‌های توسعه ادوار مختلف و نیز برنامه جنابعالی از پشتوانه قانونی قوی برخوردار است، نگرانی‌های جدی را ایجاد کرده است.
تنها منبع درآمد بسیاری از پزشکان شاغل در طرح، دریافت سرانه مصوب است که گاه با تأخیرهای چند ماهه پرداخت می‌شود، در حالی که هزینه‌های جاری ایشان شامل حقوق و مزایای پرسنل، اجاره بها و اقلام مصرفی تأخیر ناپذیرند. لذا مستدعی است جهت جلوگیری از هر گونه آسیب جدی به سلامت مردم و معیشت همکاران شاغل در طرح، جهت اصلاح روند فعلی و ایجاد نظام منضبط و تضمینی پرداخت، دستور عاجل صادر فرمایید.
ضمن حمایت از اهتمام جنابعالی به امر نظام ارجاع و پزشک خانواده به عنوان یک اصل مترقی در بهره‌مندی از ظرفیت‌های نظام سلامت، این سازمان آمادگی خود را جهت هر گونه همکاری در تحقق این مهم حضورتان اعلام می‌دارد.»
محمدرضا ظفرقندی، دیروز، دوم اسفندماه از سوی دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در حکم رسمی به عنوان رئیس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز پیش از این درباره نظام ارجاع و پزشکی خانواده به خبرنگار سلامت ایرنا گفته بود: برنامه پزشکی خانواده یک تکلیف قانونی بوده و بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، اجرای این برنامه مشخص شده است. وزارت بهداشت نیز باید بر اساس برنامه حرکت کند. حدود یک سال پیش برنامه ای با 12 گام برای پزشک خانواده و نظام ارجاع طراحی شد و اکنون در گام پنجم قرار دارد.
به گفته «محمد شریعتی»، 12 گام اجرایی پزشک خانواده به شکلی طراحی شده است که تا پایان برنامه ششم توسعه به نتیجه کامل برسد، مگر این‌که وزارت بهداشت با محدودیت بودجه مواجه شود و مسئولان این وزارتخانه اگر بتوانند بر اساس این گام ها و طراحی از پیش تعیین شده کار خود را پیش ببرند و با کمبود منابع مواجه نشوند، برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع به طور کامل اجرایی می شود.
به گزارش ایرنا، نظام ارجاع خدمات سلامت نوعی شیوه ارائه خدمات درمانی و بهداشتی است که در آن بیماران باید طبق یک سلسله مراتب به مراکز درمانی مراجع کنند که شروع آن با پزشک خانواده است.
اجتمام*9482** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي وزارت بهداشت سازمان نظام پزشكي نظام ارجاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۶۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند

 چشم‌ها از مهم‌ترین و حساس‌ترین اعضای صورت هستند که باید تحت مراقبت و توجه ویژه‌ای باشند تا آسیب احیانا جبران ناپذیری به آن‌ها وارد نشود.

از همین رو دکتر ناصر کریمی، متخصص و جراح چشم، فلوشیپ جراحی های پلاستیک و ترمیمی چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما در خصوص «حوادث چشمی» با اشاره به این مطلب که هیچ شغلی وجود ندارد، که اصول تدوین شده بهداشت حرفه‌ای نداشته باشد، بیان کرد: رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای هر شغل، در حفظ و سلامتی چشم‌ها نقش بسیار مهمی دارد.

او به عنوان مثال مطرح کرد: افرادی که پشت صفحه نمایشگر کامپیوتر کار می‌کنند، باید هر ۲۰ دقیقه از جای خود بلند شوند و به مدت ۲۰ ثانیه، به فاصله ۲۰ متری خود با دقت نگاه کنند، زیرا چشم‌ها در این حالت از انقباض دائمی خارج می‌شوند و استراحت می‌کنند.

ناصر کریمی به یکی از باورهای اشتباه افراد در خصوص شست‌وشوی چشم  با چای اشاره کرد و گفت: در چای ترکیباتی وجود دارد که مویرگ‌های چشم را تنگ می‌کند و باعث کمتر شدن قرمزی چشم می‌شود. اما مشکل این است که خود جوشانده چای حاوی ذرات بسیار کوچکی است که ممکن است باعث بسته شدن مسیر عبور غدد اشکی شود و دردسر جدیدی ایجاد کند، وی تاکید کرد: شست‌وشو با چای هیچگونه اثر درمانی خاصی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در روزهای آلودگی هوا، برای حفظ سلامت چشم‌ها چه باید کرد؟، گفت: در شهرهای آلوده به خصوص همراه با خشکی هوا، شست‌وشو با قطره اشک مصنوعی، به افرادی که چشم حساسی دارند، توصیه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند