Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@12:59:11 GMT

کشاورزی پایدار و ارگانیک به سبک داتیس کشت

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۸۵۳۴

کشاورزی پایدار و ارگانیک به سبک داتیس کشت

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ قانون اساسی جمهوری اسلامی نقش بخش کشاورزی را بسیار تعیین کننده دانسته و به آن اشاره کرده است؛ در بند سوم قانون اساسی یکی از بخش‌هایی که به لزوم خودکفایی آن اشاره شده بخش کشاورزی است. همچنین در بند چهل و سوم این قانون نیز آمده است: "تأکید بر افزایش‏ تولیدات‏ کشاورزی‏، دامی‏ و صنعتی‏ که‏ نیازهای‏ عمومی‏ را تأمین‏ کند و کشور را به‏ مرحله‏ خودکفایی‏ برساند و از وابستگی‏ برهاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

امام خمینی(ره)، رهبر فقید انقلاب اسلامی در تدوین سیاست‌های کلی نظام در دوران بازسازی کشور می‌فرمایند: "توجه به بازسازی مراکز صنعتی نباید کوچک‌ترین خللی بر ضرورت رسیدن به امر خودکفایی کشاورزی وارد آورد، بلکه اولویت و تقدم ‌این امر باید محفوظ بماند و مسئولین بیشتر ‌از گذشته خود را مکلف به اجرای آن سازند … مطمئناً خودکفایی در کشاورزی مقدمه‌ای است برای استقلال و خودکفایی در زمینه‌‌‌های دیگر"

همچنین مقام معظم رهبری درباره اهمیت بخش کشاورزی فرموده‌اند: «دستگاه کشاورزی برای کشور ما بسیار مهمّ است؛ چون امنیت غذایی برای کشوری بزرگ، پُرجمعیت و دارای هدف‌های بلند، بسیار مهم است؛ لذا بخش کشاورزی و دامدارىِ ما یک بخش ویژه و استثنایی است و همه باید برای آن تلاش کنند. بنابراین کشورهای در حال توسعه برای برون رفت از بحرانهای اقتصادی باید بخش کشاورزی را از ارکان اصلی توسعه اقتصادی به شمار آورند و به دلیل نقش به سزایی که این بخش در تامین غذا، رفاه جامعه، تولید ناخالص ملی(GNP) و در نهایت رشد اقتصاد ملی ایفا می کند، آن را سرلوحه برنامه های اقتصادی خود قرار دهند. یکی از راهکارهای توسعه مستمر در این زمینه، لزوم توجه به کشاورزی پایدار است.کشاورزی پایدار متکی بر روشهایی است که درآن سموم و کودهای شیمیایی به مقداربسیارکم و به طور بهینه مورد استفاده قرارمی گیرند. نظام های کشاورزی مبتنی برمصرف بی رویه سموم و کودهای شیمیایی و تاکید بیش ازحد برافزایش تولیدات ضمن برهم زدن توازن و تعادل اکوسیستم های زراعی و طبیعی و کاهش حاصلخیزی خاک موجب شده تا دردو دهه اخیر تاکید بیشتری بر بکارگیری روشهای کشاورزی پایدار شود. ارزیابی آسیب های ناشی ازمصرف نهاده هایی نظیر کود و سموم شیمیایی به محیط زیست نشان می دهد که همزمان با توسعه مصرف این نهاده ها مشکلات زیست محیطی ناشی ازمصرف آنها گسترش یافته است؛ بطوریکه افکارجامعه جهانی به سمت بهره برداری بهینه از نهاده ها، استمرار و پایداری تولید و همچنین تولید و مصرف محصولات عاری از مواد شیمیایی سوق پیدا کرد. یکی از مهم ترین مفاهیم در کشاورزی پایدار، تولیدات ارگانیک است و طبق تعریف؛ محصولات ارگانیک عبارتند ازمحصولاتی که بدون استفاده ازموادشیمیایی، آفت کش، افزودنی های غذایی و طعم دهنده ها یا ترکیبات آروماتیک تولید شده باشند. اما از طرفی موانعی برای گرایش و روی آوری به کشاورزی ارگانیک وجود دارند که از جمله آنها می توان به فقدان اطلاعات لازم و نیروی متخصص، محدودیت های فیزیکی و اقتصادی دسترسی به بذرهای مناسب و کود های دامی، دسترسی محدود به ماشین آلات مناسب شخم و پخش کود دامی، مشکلات اقتصادی دوره گذار، ضعف در مدیریت فنی ارگانیک در سطح عملیات، پیچیدگی و ظرافت های استقرار نظام گواهی و بازار محصولات ارگانیک، ضعف در سیستم انتقال یافته ها در سیستم کشاورزی، تهدیدات و تبلیغات مافیای صنعت کشاورزی و در نهایت رقابت شدید بین بخش های کشاورزی صنعتی و شهری برای دراختیارگرفتن سطح زمین بیشتر که مانع تحت پوشش قرارگرفتن سامانه های ارگانیک می شود اشاره کرد. درنتیجه با شناخت این مشکلات ورفع آنها از طریق راهکارهای ترویجی مناسب، می توان بر این مشکلات فائق آمد و از فواید کشاورزی ارگانیک و توسعه کشاورزی پایدار بهره برد.

امروزه به نظر می رسد که سرعت رشد بازارها برای محصولات ارگانیک رو به افزایش و جنبه های درآمدزایی آن، مشوق خوبی برای کشاورزان است. در کشور ما با توجه به این که به لحاظ جغرافیای طبیعی، سیستم کشاورزی به صورت سنتی و پراکنده در روستاها و زمین های کوچک شکل گرفته و کشاورزی صنعتی به طور کامل استقرار نیافته است، این فرصت فراهم است تا از این وضعیت برای تبدیل کشاورزی سنتی و معمول به ارگانیک، بدون صرف هزینه زیاد و تنها با نظارت و هدایت فنی متخصصان استفاده کرد و این طریق با توجه به قیمت 2 الی 3 برابری محصولات و نیز افزایش اشتغال، ارزش افزوده عاید کشور خواهد شد. برای ورود به بازار جهانی محصولات ارگانیک علاوه بر رعایت اصول مربوط به فرآیند تولید لازم است تا یک سیستم استاندارد، بازرسی، صدور گواهی و برچسب معتبر به کارگرفته شود. همچنین برای حضور مداوم و رقابت موثر در بازار ایجاد سیستم بازار ارگانیک، شبکه محلی ارگانیک و شبکه پشتیبان ارگانیک امری ضروری خواهد بود.

شرکت داتیس کشت بعنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه هلدینگ داتیس، اولین شرکت فعال در حوزه بذرهای ارگانیک در تمامی تولیدات کشاورزی از جمله؛ تمامی سیفی جات، گل ها و گیاهان تزئینی، انواع چمن های تزئینی و ورزشگاهی، انواع میوه های بوته ای است. بذرهای ارگانیک داتیس کشت دارای مجوز PHITO که یکی از مهم ترین استانداردهای محصولات کشاورزی است، می باشند. این شرکت قصد دارد تا از ابتدای سال 1398 این بذرها را در اختیار کشاورزان و فعالان صنعت کشاورزی قرار دهد و در این راستا از وزارت محترم کشاورزی و کشاورزان دعوت می کند تا با استفاده از این بذرهای مرغوب، گامی بلند به سوی کشاورزی پایدار و ارگانیک برداشته و نهاده های مرغوب را در اختیار هموطنانمان قرار دهند و زمینه ساز صادرات و شکوفایی اقتصادی کشور شوند. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شرکت داتیس کشت به شماره تماس 75306-021 تماس حاصل نموده و یا به سایت هلدینگ داتیس به آدرس www.datisworldwide.com مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

308 / 161 داتیس خودرو هلدینگ داتیس داتیس کشت محصولات کشاورزی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: داتیس خودرو محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۸۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی جدید در راه جنوب غرب خوزستان 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: بر اساس بررسی نقشه‌های پیش یابی هواشناسی، از اوایل روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ سامانه بارشی در استان فعال می‌شود و تا روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد.
محمد سبزه زاری مخاطره‌های این سامانه بارشی را رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد‌های متوسط تا نسبتاشدید و تندباد‌های لحظه‌ای و احتمال ریزش تگرگ عنوان کرد و افزود: اغلب مناطق استان به ویژه مناطق جنوبی و مرتفع شمالی و شرقی تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت.
او ادامه داد: احتمال لغزندگی جاده ها، آبگرفتگی محدود معابر، جاری شدن روان آب، خسارت به سازه‌های موقت از جمله؛ بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال، تاخیر در پرواز و خسارت به محصولات و ماشین آلات کشاورزی وجود دارد.
مدیر کل هواشناسی خوزستان بر خودداری از عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه ها، احتیاط هنگام عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیلها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، جابجایی عشایر تاکید کرد.
وی گفت: دستگاه‌های اجرایی و امدادی باید آمادگی لازم داشته باشند و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانال‌ها و آبرو‌ها انجام و از پارک خودرو‌ها در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره شود، همچنین محصولات کشاورزی به انبار‌های استاندارد انتقال داده شوند.

دیگر خبرها

  • سامانه بارشی جدید در راه جنوب غرب خوزستان 
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • هشدار زرد هواشناسی خوزستان درخصوص سامانه بارشی جدید
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد