Web Analytics Made Easy - Statcounter

تراژدی تلخی که سال گذشته برخی از برنج‌کاران مازندران تجربه کردند با بارش‌های مطلوب امسال نسبت به سال گذشته از بین رفت و شرایط جوی به ویژه بارندگی‌های اخیر فرصت خوبی برای آغاز عملیات آماده سازی زمینهای شالیزاری استان است و به کشاورزان توصیه می‌شود همزمان با آبگیری آب بندانها ،لایروبی سر دهنه ها و کانالها با مغتنم شمردن زمان، به منظور مدیریت تامین آب و صرفه‌جویی در مصرف سوخت، برای عملیات شخم و شیار و آب تخت شالیزارها اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ، سال گذشته به‌دلیل کم‌بارشی برخی از شالیکاران مازندرانی در شهرستان‌های میاندورود، جویبار و ساری موفق به کشت برنج نشدند و کشاورزانی که باید در زمین‌ها شالیزاری خوشه‌های طلایی برنج را نظاره می‌کردند با اعلام طرح ممنوعیت کشت برنج، زمین‌های بایر را نظاره‌گر بودند.

سالی که برای کشاورزان میاندورودی، ساری و جویبار به سختی گذشت و با وجود گرانی‌ها و عدم کشت شالی با مشکلات اقتصادی روبه‌رو شدند.

تراژدی تلخی که سال گذشته برخی از برنج‌کاران مازندران تجربه کردند با بارش‌های مطلوب امسال نسبت به سال گذشته از بین رفت و درحال حاضر بسیاری از شالیکاران درحال آماده‌سازی اراضی شالیزاری برای کشت برنج هستند.

شرایط مناسب آماده سازی شالیزارها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: شرایط جوی برای عملیات آماده سازی شالیزارها مناسب است.

عزیزالله شهیدی‌فر با اشاره به اینکه شرایط جوی به ویژه بارندگی‌های اخیر فرصت خوبی برای آغاز عملیات آماده سازی زمینهای شالیزاری استان است ، به کشاورزان توصیه کرد؛ همزمان با آبگیری آب بندانها ،لایروبی سر دهنه ها و کانالها با مغتنم شمردن زمان، به منظور مدیریت تامین آب و صرفه‌جویی در مصرف سوخت، برای عملیات شخم و شیار و آب تخت شالیزارها اقدام کنند.

شهیدی فر با بیان اینکه بخشی از مصرف آب شالیزارها مربوط به شخم و شیار و آب تخت است ، گفت : انجام این کار با هرز آب های زمستانی صرفه جویی ذخایر منابع آبی و مصرف بهینه سوخت مورد نیاز فصل شالیزاری را بهمراه دارد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه شالیکاران با توجه به تغییرات آب و هوایی برای خزانه‌گیری و بذرپاشی برنج عجله نکنند افزود: بر اساس کشاورزی فنی بهترین زمان خزانه‌گیری برنج ؛ دهه سوم اسفند و نیمه اول فروردین است تا نشا 30 تا 35 روز در خزانه بماند و سپس به زمین اصلی منتقل شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه خزانه گیری قبل از زمان اعلام شده با خطر پذیری بالایی رو بروست و سرمای احتمالی روزهای باقی مانده زمستان باعث خسارت به خزانه‌ها می‌شود،خاطرنشان کرد: عملیات نشاکاری نیز از نیمه دوم فروردین توصیه می شود.

شهیدی فر همچنین امحاء علف‌های هرز بویژه در داخل کانال‌های آبرسانی را برای انتقال بهینه آب ، ذخیره آبی زمینهای شالیزاری و مبارزه با آفات موثر دانست.

*ممنوعیتی برای کشت برنج نداریم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران نیز اظهار کرد: امسال وضعیت بهتری از لحاظ منابع آبی نسبت به سال گذشته داریم.

محمدابراهیم یخکشی با اعلام اینکه ممنوعیتی برای کشت برنج در اراضی شالیزاری مازندران نداریم و نمی‌توانیم کشت برنج را در اراضی ممنوع کنیم، افزود: اگر وضعیت منابع آبی در حد مطلوب نباشد می‌توانیم به کشاورزان توصیه کنیم به فکر کشت محصولی جایگزین در اراضی باشند ولی امسال با توجه به وضعیت بارش‌ها مشکلی در این زمینه نداریم.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزان هرچه سریع‌تر نسبت به آب تخت اراضی شالیزاری اقدام کنند، خاطرنشان کرد: درست است وضعیت منابع آبی نسبت به سال گذشته مطلوب بوده ولی نسبت به سال 95 از وضعیت خوبی برخوردار نیست و صرفه‌جویی برای همه شالیکاران در اولویت باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به اینکه کشت، آب‌تخت و شخم و شیار به‌موقع مورد تاکید است، گفت: وضعیت سد شهید رجایی نیز نسبت به سال گذشته مطلوب است درحال حاضر ذخیره آب در این سد به 67 میلیون متر مکعب رسیده است.

یخکشی در پایان گفت: ذخیره آب در سال شهید رجایی در همین زمان از سال در سال 95، 110، سال گذشته 45 و در حال حاضر نیز به 67 میلیون متر مکعب است که مهم‌ترین صرفه‌جویی و توجه به بحث مدیریت مصرف است.

60 درصد آببندان‌های میاندورود آبگیری شد

مدیر جهاد کشاورزی میاندورود نیز گفت: از ابتدای امسال تاکنون 60 درصد آب‌بندان های این شهرستان آبگیری شد.

سید شبر موسوی افزود: این شهرستان با داشتن 692 هکتار آببندان برای ذخیره آبی کشاورزان و کاهش تنش های ناشی از خشکسالی احتمالی، جلوه‌ای خاص به روستاهای این منطقه بخشیده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود ادامه داد: این شهرستان دارای 13 قطعه آب‌بندان در 12 روستا است که یک هزار و 90 هکتار از اراضی شالیزاری را تحت پوشش آبیاری قرار می هد.

وی با اشاره به اینکه آببندان های اراضی کشاورزی این شهرستان با توجه بارش های خوب پائیزی و هدایت آبهای روان به سمت آببندان ها، تاکنون آبگیری مطلوبی داشته است، افزود: کشاورزان ضمن استفاده بهینه در مصرف آب، نسبت به شخم و شیار شالیزارهای خود هرچه سریعتر اقدام کنند.

شخم و شیار 3500 هکتار از شالیزارهای جویبار

مدیر جهاد کشاورزی جویبار نیز گفت: تاکنون سه هزار و 555 هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان شخم و شیار زمستانه شد.

محمد شعبانی با اشاره به آغاز شخم و شیار زمستانه در اراضی شالیزاری، گفت: امسال تاکنون سه هزار و 555 هکتار از شالیزارهای شهرستان جویبار با احتساب کشت دوم شخم و شیار زمستانه شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار با بیان اینکه تاکنون آب تخت اولیه در 926 هکتار از زمین های شالیزاری این شهرستان انجام شده است، تصریح کرد: شخم زمستانه یکی از راهکارهای موثر در مبارزه با آفات زراعت برنج بخصوص کرم ساقه خوار و مبارزه با علف های هرز است.

وی افزود: برای آگاهی مردم نسبت به اهمیت آب و مدیریت مصرف بهینه آب کشاورزی در زمان خشکسالی یا معضل کم آبی با همکاری شوراهای اسلامی و دهیاران، دوره های آموزشی ترویجی برای کشاورزان در سطح روستاها و مراکز جهاد کشاورزی این شهرستان برگزار شد.

شعبانی در پایان یادآور شد: این شهرستان دارای 9 هزار و 750 هکتار اراضی شالیزاری و دو هزار و 307 هکتار آببندان بعنوان منابع تامین آب کشاورزی است که تاکنون حدود 80 درصد آن آبگیری شده است.

امسال کشاورزان مازندران با دلی پُرامید خودشان را برای کشت برنج آماده می‌کنند و از همان آغاز فصل زراعی بذر را آماده کرده و درحال حاضر نیز در تدارک آماده‌سازی شالیزارها هستند تا بتوانند نشاهای سبز را به‌امید خوشه‌های طلایی در دل زمین بنشانند.

انتهای پیام/

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۸۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد

رئیس جهاد کشاورزی مازندران از اجرای تجهیز و نوسازی ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان بین ۲۱۰ هزار هکتار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی عصر امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در برنامه زنده رادیویی «رادیو سراسری گفت‌وگو» با اشاره به اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری این استان اظهار کرد: بزرگترین طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در شهرستان آمل در حال اجراست.

وی با بیان اینکه تجهیز اراضی با محوریت اراضی شالیزاری در حال اجراست و متوسط مالکیت اراضی شالیزاری ۰.۷ هکتار است، تاکید کرد: تجهیزات و امکانات در اختیار این مزارع قرار ندارد و ابعاد قطعات مهندسی شده و هندسی نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه با توجه به حرکت کشاورزی به سمت اقتصادی و هوشمندانه، باید اراضی کشاورزی ما اقتصادی و مهندسی شده باشد، اظهار داشت: این طرح با الگوگیری از کشور ژاپن در ایران اجرا شد و یک نظام تحویل و مدیریت آب با محوریت آب و آبیاری و زهکشی اراضی در هر یک از قطعات اجرایی شد که مصرف نهاده‌ها را مدیریت بهینه می‌کند و انقلابی در مدیریت مزارع به‌وجود می‌آورد.

مؤمنی این طرح را زیرساختی و مهم دانست و گفت: از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار تاکنون تجهیز و نوسازی شد و سرعت اجرای این پروژه با توجه به محدودیت منابع کند است و باید با جدیت و شتاب بیشتری دنبال شود.

وی با بیان اینکه به دنبال توسعه و ارتقا این طرح هستیم که بتوانیم سامانه‌های کم فشار آبیاری و انتقال آب با لوله را هم در این طرح اجرا کنیم، تصریح کرد: آب‌بندان را در بالادست مزارع و در پایین دست مزارع نیز بازچرخانی آب را داریم تا منجر به کاهش تلفات آب را داشته باشیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه با توجه به اینکه انتقال آب و زهکشی اراضی در مزارع سنتی اراضی شالیزاری وجود نداشت طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری به صورت کامل و با همه ملحقات طرح در روستای نوایی محله فریدون‌کنار اجرایی شد، خاطرنشان کرد: این طرح به عنوان یک پایلوت ملی است تا در جایگاه یک کار ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 750896

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • حجم ذخیره آب سد رئیس‌علی دلواری به ۵۳ درصد رسید
  • ذخیره‌سازی ۲۵ میلیون مترمکعب آب باران در سدهای بوشهر
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • ذخیره سازی پنج میلیون متر مکعبی رواناب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی
  • پنج میلیون مترمکعب روان‌آب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ورود بیش از ۵ میلیون مترمکعب روان آب به سد‌های خراسان جنوبی
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان