Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@16:30:21 GMT

تاکنون حمایت مالی از شبیه سازی گونه های جانوری نشد

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۹۰۴۴

تاکنون حمایت مالی از شبیه سازی گونه های جانوری نشد

ˈمحمد حسین نصر اصفهانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شبیه سازی یوز ایرانی یکی از طرح های در دست اجرای این پژوهشکده است اما حمایت مالی مستقیم و چندانی از آن نشده است.
وی با بیان اینکه در این طرح سلول یوز ایرانی را داریم اما رحم و تخمدان مورد نیاز را نداریم و ناچار به استفاده از رحم گربه شده ایم، خاطرنشان کرد: پژوهشگران رویان در حال بررسی این موضوع هستند که اگر حاملگی در گربه بوجود آید آیا می توان آن را به رحم شیر انتقال داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این پژوهشگر خاطرنشان کرد: علاوه بر یوز ایرانی، حیوانات دیگری داریم که در حال انقراض هستند مانند گاو گلپایگان و گاو سیستانی که بارها از مسوولان خواسته ایم که ژن آنها را بمنظور ذخیره کردن در بانک سلولی در اختیار پژوهشگاه قرار دهند.
وی با بیان اینکه یکی از برنامه های این پژوهشگاه حفظ گونه های جانوری در معرض خطر انقراض مانند قوچ قمیشلو اصفهان است، اظهارداشت: در این طرح تحقیقاتی با استفاده از تخمک گوسفند اهلی، سلول بنیادی قوچ قمیشلو و رحم میش اهلی اقدام به شبیه سازی بین گونه ای کردیم و سه مقاله از این تحقیقات در نشریه های بین المللی حیات وحش اروپا منتشر شد.
نصر اصفهانی تاکید کرد: امروز کشوری که بر روی حیات وحش سرمایه گذاری کند، پیشرفته بشمار می آید و رسانه های خارجی از جمله روزنامه 'گاردین' ( Guardian ) به دستاوردهای ایران در این زمینه پرداخته است.
رییس پژوهشکده زیست فناوری رویان‌ اصفهان با اشاره به اینکه زمانی اصفهان را به شیخ بهایی و گنبدهای فیروزه ای آن در کشور و دنیا می شناختند، تصریح کرد: اما امروز این خطه را به شهر شبیه سازی می شناسند.
وی ادامه داد : امیدواریم استانداری یا شهرداری اصفهان در برخی روزها که گردشگران زیادی به این خطه می آیند فضایی را در اختیار پژوهشکده رویان قرار دهند تا آنها بتوانند دستاوردهای و افتخارهای خود را به مردم معرفی کنند.
وی با بیان اینکه دانشمندان با استفاده از دانش شبیه سازی بدنبال تولید داروهای ارزشمند در شیر حیوانات و عرضه آن به بازار هستند، تصریح کرد: یکی از اهداف شبیه سازی در کشورمان، تولید سلول های بنیادی و پیوند آن به بیمار است.
نصر اصفهانی یکی از مهمترین کاربردهای این روش را در شبیه سازی دام های با ارزش مانند بُز سانن که از نژادهای شیری است، عنوان و اضافه کرد: این روش به صورت یک فناوری درآمدزا برای پژوهشگاه رویان درآمده و علم را به ثروت تبدیل کرده است.
این پژوهشگر با بیان اینکه اکنون از هر یکهزار جنین شبیه سازی شده دام، 300 مورد تولد داریم، خاطرنشان کرد: این میزان موفقیت پیش از این 0.1 درصد بود اما در زمان حاضر به 30 درصد رسید و نتیجه آن در دنیا منحصر به فرد است.
وی با بیان اینکه بزهای با ارزش با تولید جنین های شبیه سازی شده توسط این پژوهشکده تکثیر می شوند، گفت: اکنون حدود 2 تا سه هزار درخواست بز سانن در فهرست انتظار وجود دارد تا در اختیار دامپروران قرار گیرد.
نصر اصفهانی اضافه کرد : برخی دامپروران نگرانی داشتند که دام های حاصل از روش شبیه سازی در نسل های آینده دچار مشکل شوند اما تا کنون 6 نسل از آنها سالم تولید مثل کرده اند.
وی تاکید کرد: اکنون پژوهشگاه رویان بعنوان یک مرکز تولید حیوانات مزرعه ای از طریق شبیه سازی در کشور و دنیا شناخته می شود.
به گزارش ایرنا، پژوهشگاه رویان در سال 1370 با هدف ارائه خدمات درمان ناباروری و انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی در زمینه علوم و فناوری های کمک کننده باروری و سلول های بنیادی تأسیس شد.
پژوهشگاه رویان زیر نظر جهاد دانشگاهی کشور قرار دارد و دارای سه پژوهشکده تولید مثل، علوم سلولی و مولکولی و زیست فناوری است که پژوهشکده زیست فناوری آن در اصفهان فعال است.
پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان تا کنون موفق به شبیه سازی گوسفند، بُز و گوساله شده بود.
از جمله طرح های در دست اجرای این پژوهشکده می توان به احداث بیمارستان سلول درمانی در اصفهان، طرح مطالعاتی و تحقیقاتی شبیه سازی و تولد یوز ایرانی، شبیه سازی جانوران در معرض انقراض مانند قوچ قمیشلو، طرح مطالعاتی تولید اندام انسانی در بدن حیوانات، جدیدترین روش های درمان ناباروری و تولید داروی مخصوص سکته قلبی اشاره کرد.
3011/6026/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 جانوران سرمایه گذاری سلول های بنیادی شبیه سازی شیر 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود

ایسنا/فارس استاندار فارس بر ضرورت برخورد با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، در این استان تأکید کرد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۵ اردیبهشت‌ماه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، گفت: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده‌ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند، برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

وی با بیان اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه نیز وجود دارد، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل‌کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

ایمانیه همچنین بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و رؤسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی  و تولید محصولات ارگانیک به‌صورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولان ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

وی در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مدنظر را برای دانش‌بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی‌رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راهگشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

وی در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، افزود: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولیدکنندگان و مشارکت‌کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف‌گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • ارائه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • رژیم صهیونیستی تاکنون از هیچ تجاوز و وحشی‌گری علیه مردم غزه دریغ نکرده است