Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:36:44 GMT

حمله خطرناک ترین آفت مزارع به فارس، بدون زیان بود

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۹۲۳۱

حمله خطرناک ترین آفت مزارع به فارس، بدون زیان بود

شیراز- ایرنا - ملخ صحرایی که خطرناک ترین آفت کشتزار نامیده شده، در یک ماه اخیر چهار بار به کشتزارهای فارس حمله کرده که به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس، زیان نداشته است.

حسین پژمان شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سرچشمه چهار حمله این ملخ ها از کانون های خارجی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: این حملات به صورت پراکنده انجام گرفته است و شهرستان های مُهر، لار، لامرد و قسمتی از خنج با هجوم ملخ های صحرایی (دریایی) مواجه شدند.
پژمان اضافه کرد: 65 هکتار از اراضی استان مورد پایش و مبارزه قرار گرفت البته از روزهای اول ارائه گزارش های مشاهده این ملخ ها در استان ، تجهیزات لازم فراهم و دو دستگاه هواپیمای سم پاش نیز در استان مستقر شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به همکاری فارس با سایر استان ها برای از بین بردن این ملخ گفت: در ماموریتی که این هواپیما تاکنون انجام داده یکی از کانون های اصلی وجود ملخ های صحرایی در استان هرمزگان مورد هدف هواپیمای سمپاش قرار گرفت علاوه بر مبارزه با این آفت در استان پایش اراضی و زمین های کشاورزی در حال انجام است و خسارت خاصی به باغ ها و زمین های زراعی استان فارس وارد نشده است.
پژمان بیان کرد: چهارشنبه دهم بهمن ماه 97 اولین گزارش ورود ملخ های صحرایی در مناطق مُهر و لامرد به جهاد کشاورزی استان اعلام شد که این نوع آفت از استان های جنوبی به صورت پراکنده در مناطق ذکر شده وارد شده بودند.
او افزود: پس از ارائه گزارش هایی مبنی بر دیده شدن این آفت در استان فارس کمیته بحران جهاد کشاورزی تشکیل شده و 18 مصوبه برای مقابله با این پدیده در استان تصویب شده است.

**استان های جنوبی کانون های داخلی ملخ های صحرایی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: کانون های اصلی این ملخ ها کشورهای عربستان، آفریقا، هند، پاکستان و آسیای میانه است البته پس از ورود این آفت به کشور، استان های کرمان ، هرمزگان ،بوشهرو خوزستان نیز کانون های داخلی وجود این ملخ ها هستند.
پژمان ادامه داد: بیش از هزار گونه آفت تاکنون شناخته شده است که ملخ صحرایی(دریایی) یکی از مهمترین گونه هایی است که در این طبقه بندی وجود دارد این ملخ در صدر خطرناکترین آفت های مزارع جای گرفته است.
وی اضافه کرد: ملخ های صحرایی روزانه هم وزن خودشان تغذیه می کنند و در طول مدت زندگی خود به 500 گرم می رسند البته این ملخ ها تا چهار هزار کیلومتر حرکت می کنند و روزانه 9 تا 12 ساعت در حرکت هستند و هر گونه گیاهی که در مسیر حرکت شان قرار بگیرد مصرف می کنند اما ترجیح آنان مصرف غلات است.
او افزود: این ملخ ها تمام گونه های جنگلی، زراعی، سبزی و صیفی را در زنجیره غذایی خود قرار داده اند و خسارت به آنها وارد می کنند و قدرت زاد و ولد این ملخ ها نیز به گونه ای است که هر جفت ملخ در هر دوره 300 تخم به وجود می آورند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس عنوان کرد: بیشترین احتمال خسارت از نوزادان ملخ است. این ملخ ها وارد کشور شده‌اند و پس از ورود به کشور توانسته اند در اولین پوشش گیاهی که با آن برخورد داشته اند تخم ریزی کنند.
پژمان اعلام کرد: در فروردین ماه سال آینده نسل جدید این ملخ ها در استان های جنوبی سر از تخم بیرون می آورند البته نوزادان ملخ با این که بال برای حرکت ندارند اما روزانه تا سه کیلومتر به صورت دسته های منسجم حرکت می کنند و رفتار مشابهی در تغذیه نسبت به نسل های بالغ شده خود دارند.
پیشتر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفته بود: با توجه به اینکه ملخ صحرایی (دریایی) به صورت پراکنده در برخی از مناطق این شهرستان مشاهده شده برای جلوگیری از زیان های هجوم این آفت به مزارع و باغ ها، ستاد مقابله با این حشره در خنج تشکیل شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سیزدهم بهمن 97 در مورد مقابله با ملخ صحرایی در شهرستان های جنوبی این استان به ایرنا بیان داشت: این آفت تنها در شهرستان مُهر و در سطحی نزدیک به 2 هکتار مشاهده شده که علیه آن سمپاشی صورت گرفته است.
محمد مهدی قاسمی افزود: تمام ملزومات مبارزه با ملخ صحرایی در استان فارس فراهم شده و نیروها در حالت آماده باش به سر می برند.
وی بیان کرد: 2هواپیمای سمپاش در فارس مستقر شده است و دستگاه های سمپاشی نیز در این استان به حد کافی وجود دارد.
قاسمی افزود: گروه های رصد، در حال پایش مزارع و اراضی زیرکشت شهرستان های جنوبی فارس هستند که احتمال مشاهده این نوع ملخ در آنها وجود دارد.
پیشتر مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس اعلام کرده بود: بیش از 2 تن سم دسیس (Decis) از سوی سازمان حفظ نباتات کشور برای از بین بردن ملخ صحرایی (دریایی) در شهرستان های جنوبی فارس، اختصاص یافت.
علیرضا واحدی پور در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: همچنین سازمان یاد شده به همراه این میزان سم، دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز سمپاشی، شامل سه دستگاه سمپاش 2 هزار لیتری چرخدار و 2 دستگاه سمپاش ULV ارسال کرده است.
سم دسیس، حشره کشی بسیار قوی است که همه حشرات و آفات گیاهان و درختان را از بین می برد.
دستگاه سمپاش ULV با کاستن از قُطر ذرات سم و پرتاب مناسب آن، عملیات ضد عفونی محیط را از جمله درختان با سرعت و دقت قابل قبولی انجام می دهد.
شهرستان های لامرد و مُهر به ترتیب در فاصله 365 و 330 کیلومتری جنوب شیراز واقع شده اند.
ع.پ / 1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي ملخ هاي صحرايي آفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۹۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، فیاضی مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر گفت: متوسط برداشت سیب زمینی در هر هکتار از زمین‌های کشاورزی ایرانشهر ۴۰ تن است و پیش بینی می‌شود از سطح زیر کشت بیش از ۲ هزار تن محصول برداشت شود.
وی افزود: کاشت سیب زمینی در ایرانشهر در دیماه آغاز و کار برداشت این محصول نیز اردیبهشت انجام می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر تصریح کرد: سانته و آریندا ارقام سیب زمینی کشت شده در اراضی کشاورزی شهرستان ایرانشهر است.

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • تصاویر هوایی یافتن یسنا از مزارع کشاورزی توسط خلبان پلاگلایدر + ویدئو
  • رفع تداخل ۹۰۰ پلاک از اراضی لرستان
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • خرید ۵۳۰ تن گوشت مرغ منجمد در استان قزوین
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف