Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@13:10:59 GMT

مهتدی: ترکیه باید موضعش در قبال سوریه را مشخص کند

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۹۷۶۲

مهتدی: ترکیه باید موضعش در قبال سوریه را مشخص کند

یک کارشناس مسایل منطقه با اشاره به انتقادات بشار اسد از اردوغان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد یکی از دلایل حمله بشار اسد به اردوغان این است که اگر ترکیه بخواهد نیروهایش را در آینده به شرق فرات ببرد با ارتش سوریه رو به رو خواهد شد در حالی که هیچ کس خواستار این مساله نیست.

محمد علی مهتدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انتقادات تند بشار اسد از ترکیه به ویژه بعد از نشست سوچی گفت: در حال حاضر در سوریه دو مساله وجود دارد؛ یکی در ادلب و حضور جریان‌های تروریستی و دیگری در شرق فرات جایی که آمریکایی‌ها هنوز در آنجا حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این مساله حل شود موضوع سوریه به طور کامل بعد از هشت سال حل خواهد شد.

وی با بیان این‌که در هر دو مساله ترکیه نقش جدی دارد اظهار کرد: با وجود همه اجلاس‌هایی که در آستانه و سوچی برگزار شده است هم‌چنان موضع اردوغان و نقشی که اقرار بود در این روند بازی کند مبهم است. در آستانه و سوچی اردوغان و نمایندگانش قول دادند که مساله در ادلب حل شود و روسیه نیز از این امر استقبال کرد اما در عمل اتفاقی نیفتاد. روسیه در آخرین پیشنهادش بر موافقت‌نامه "آدنا" متمرکز شد که بین حافظ اسد و دولت وقت ترکیه به امضا رسد و بر اساس آن دولت سوریه به حضور پ ک ک و نیروهایی که تحت فرمان اوجالان بودند پایان دهند و نیروهای تروریستی نیز از مرزهای دو کشور عبور نکنند. این موافقت‌نامه مدتی برقرار بود و کار به خوبی پیش می‌رفت اما ترکیه این موافقت‌نامه را محترم نشمرد و شاهد بودیم که ده‌ها نفر از داعش از مرز ترکیه وارد سوریه شدند.

این کارشناس مسائل منطقه گفت: بازگشت به موافقت‌نامه آدنا به این معنا بود که روسیه خواهان نقش‌آفرینی مثبت ترکیه و سوریه است تا مانع از عبور تروریست‌ها در دو سوی مرزها شوند. مهلتی که ایران و روسیه به ترکیه در این‌باره دادند تا به طور مسالمت‌آمیز مساله را حل کند طولانی شد اما اگر نتواند ترکیه به این مساله رسیدگی کند ارتش سوریه و نیروهای مقاومت این مساله را به طور نظامی حل خواهند کرد. این در حالی است که دولت سوریه نیز به دولت ترکیه اعتماد ندارد؛ گزارش‌هایی است که ترکیه در داخل سوریه نیرو وارد کرده و زبان ترکی را ترویج می‌کند و در حل گسترش نفوذ فرهنگی خود در این منطقه است از این رو بشار اسد در سخنان اخیرش به شدت ترکیه را مورد حمله قرار داد و خواستار خروج نیروهای ترک از خاک سوریه شد.

مهتدی تصریح کرد: علاوه بر این ترکیه مواضع مبهمی در این رابطه دارد از یک طرف عضو ناتو است و در چارچوب سیاست آمریکا عمل می‌کند و از طرفی گرایش جدید به سمت روسیه و جنوب پیدا کرده است و از طرفی نیروهای کرد در شرق فرات را تروریستی می‌داند و می‌گوید باید از بین بروند در حالی که آمریکایی‌ها از نیروهای کرد حمایت می‌کنند. از این رو مشخص نیست دقیقاً چه سمت و سویی را اتخاذ کرده یا خواهد کرد.

این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: ایران و روسیه و سوریه معتقدند زمان زیادی صرف اقداماتی که قرار بوده ترکیه انجام دهد شده است و بیش از این نباید این مساله طولانی شود.

مهتدی گفت: ترکیه باید مشخص کند موضعش چیست و چه می‌خواهد انجام دهد.

وی تاکید کرد: به نظر پیشنهاد بازگشت به موافقت‌نامه آدنا بهترین پیشنهاد و به نفع ترکیه و سوریه است و از سویی در نهایت موجب پایان دادن به بحران سوریه خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بشار اسد سوريه مذاکرات سوچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۹۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، پارلمان اروپا درحالی در نشست امروز خود یک قطعنامه ضد ایرانی تصویب کرد که در برابر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه ساکت مانده و تنها از این رژیم خواسته به قانون‌های بین المللی احترام بگذارد.

شرکت کنندگان در این نشست پارلمان اروپا عملیات تنبیهی ایران علیه تجاوز رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق را محکوم کرده و خواهان افزایش تحریم‌ها علیه تهران شدند.

در قطعنامه پارلمان اروپا نسبت به پیامدهای خطرناک جنگ علیه نوار غزه بر ثبات منطقه هشدار داده شده است.

در این قطعنامه اعلام شده که رژیم صهیونیستی به صورت نامتناسبی از خشونت در غزه استفاده کرده و تل آویو باید به عرف‌های بین المللی احترام بگذارد.

پارلمان اروپا از رژیم صهیونیستی خواست اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را بدهد.

این در حالی است که عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی در راستای قانون‌ها و عرف‌های بین المللی و با هدف تنبیه کردن متجاوز به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق صورت گرفت و در این عملیات تنها اهداف نظامی هدف قرار گرفتند اما رژیم صهیونیستی بعد از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از تجاوز به نوار غزه در میان سکوت جامعه بین الملل به کشتار فلسطینی‌ها و بمباران خانه‌ها و بیمارستان‌های این باریکه ادامه می‌دهد.

کد خبر 6088573

دیگر خبرها

  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • مسوولان در قبال بیت‌المال باید پاسخگو باشند
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • مسئولان در قبال بیت‌المال باید پاسخگو باشند
  • فیلم/ وظایف مهم مسئولین در قبال جهش تولید از نگاه رهبر انقلاب
  • ترکیه اس-۴۰۰ را در مرز عراق مستقر می‌کند
  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد
  • روز تحلیف پوتین مشخص شد