Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدم ارائه خدمات به بیماران دیالیزی توسط بیمارستان شریعتی در مشهد در روزهای گذشته با واکنش‌های متعددی از سوی بیماران و همراهان آنان مواجه شدند.

شهروندان مشهدی در تماس‌های متعدد اعلام کردند که بیمارستان شریعتی به بهانه‌های مختلف از ارائه خدمات به بیماران دیالیزی خودداری می‌کند.

  رعایت سقف اعتباری بود استنکاف از ارائه خدمات نبود

در همین حال رئیس بیمارستان شریعتی در خصوص انتقادهای یاد شده به خبرنگار قدس گفت: به طور کلی استنکاف از ارائه خدمات به این مرکز درمانی و بیماران دیالیزی مطرح نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلکه ماجرا از آنجا ناشی می‌شود که بیمه سلامت سقفی را معادل ۹۰ درصد سال ۹۶، برای تأیید و پذیرش اسناد مالی ارجاعی دانشگاه علوم پزشکی قرار داده که این مسئله برای دانشگاه چالشی ایجاد کرده است، چراکه از یک سو تعداد مراجعه‌کنندگان افزوده شده و از طرف دیگر شاهد فزونی میزان مبلغ پرونده‌ها هستیم. به این ترتیب مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی خدماتی را به مردم ارائه می‌کند بدون آنکه بیمه سلامت این اسناد را بپذیرد.

دکتر محمد رضا حسینعلی‌زاده همچنین خاطرنشان کرد: به منظور رفع این تنگنا نیز در سال گذشته جلسات مکرری را با مسئولان استانداری، فرمانداری، مدیران بیمه سلامت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام دادیم که به نتیجه نرسیدیم. از این رو دانشگاه علوم پزشکی نیز به مرحله‌ای رسید که در مقابل عملکرد بیمه سلامت ترجیح داد، ارائه خدمات خود را محدود به بیماران اورژانسی تحت پوشش بیمه سلامت قرار دهد.

 حل مشکل بیماران دیالیزی با دستور استاندار

وی یادآور شد: بنابراین بیماران دیالیزی مزمن تحت پوشش این بیمه نیز در مجموعه بیماران غیر اورژانسی جا گرفتند. در واقع در دستوری که از سوی دانشگاه علوم پزشکی به تمامی بیمارستان‌های زیر مجموعه در استان خراسان رضوی ابلاغ شد؛ تنها برای یک روز از پذیرش بیماران غیراورژانسی یاد شده خودداری شد. البته این قضیه تنها در روز شنبه هفته جاری اتفاق افتاد و با میانجیگری استاندار و قول مساعد ایشان برای حل این قضیه؛ روند درمان بیماران غیراورژانسی تحت پوشش بیمه سلامت ادامه یافت.

دکتر حسینعلی‌زاده افزود: متولیان بیمه سلامت نیز چالش‌های موجود را قبول دارند و در واقع مشکل بیمه سلامت نیست، بلکه تنگنای اصلی به نبود اعتبارات کافی مربوط می‌شود. چنان که بیمه سلامت تأکید دارد در حد بودجه‌ای که در اختیار دارد، می‌تواند اسناد یادشده را قبول کند. از این رو رفع این چالش‌ها در توان مدیران استانی نیز نمی‌باشد و در سطح نمایندگان مجلس و وزارت بهداشت باید در این زمینه چاره اندیشی کرد. چراکه اگر این قضیه حل نشود و همچنان ادامه پیدا کند در سال آینده می‌تواند، دشواری‌های جدی‌ تری را در حوزه سلامت ایجاد کند.

  ۵ میلیارد تومان سند بلاتکلیف

این رئیس بیمارستان همچنین تأکید کرد: بیمارستان شریعتی در سال جاری حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان سند دارد که بیمه سلامت قبول نکرده است. در واقع در ماه یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به بیماران تحت پوشش بیمه سلامت خدمت می‌دهد در حالی که بیمه سلامت فقط یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سند را می‌پذیرد. به عبارت دیگر هر ماه ۷۰۰ میلیون تومان سند روی دست ما می‌ماند. این در حالی است که ملزومات بیمارستان‌ها بیشمار و متعدد است چنان‌ که از هزینه آب و برق تا تهیه ارزاق و تجهیزات پزشکی، دارو و... را شامل می‌شود. در صورتی که ما این ملزومات را از بازار آزاد تهیه کرده و از بازار دولتی خریداری نمی‌کنیم، بنابراین ناگزیریم به دلیل شرایط اقتصادی موجود؛ به طور نقدی هزینه‌ها را بپذیریم. این درحالیست که در ماه‌های گذشته با افزایش چند برابری هزینه‌ها و به دنبال تصمیم بیمه سلامت؛ هزینه‌های بیمارستان‌های ما چندین برابر افزایش یافته است. به این ترتیب دانشگاه علوم پزشکی نیز در سال جاری به دشواری توانسته شرایط را مدیریت کند. چنان که تصور کنید، پدر خانواده‌ای که کارمند بوده و حقوق مشخصی داشته حال به دلایلی درآمدش نصف شده باشد. بی‌تردید این پدر ناگزیر است چند ماهی برای جبران هزینه‌ها از اندوخته‌هایش استفاده کند، اما بعد از مدتی این اندوخته نیز تمام می‌شود. بنابراین دانشگاه علوم پزشکی نیز توان پذیرش بیماران را با این وضعیت ندارد.

 سخن پایانی

گفتنی است: در حال حاضر ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در استان خراسان رضوی تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که بیشترین جمعیت را در کل کشور تشکیل می‌دهند. بنابراین جا دارد در بازنگری نحوه اجرای طرح تحول سلامت، منابع پایداری برای بیمه‌شدگان بیمه سلامت تعریف شود تا روند خدمت‌رسانی به بیماران دچار آشفتگی نشود.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بیمار دیالیزی بیمارستان شریعتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۱۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص

محمد ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در برنامه روز جهانی تالاسمی در خصوص اقدامات صندوق بیماران خاص گفت: درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان بوده و هزینه آنها در بخش های غیر دولتی بر اساس بودجه صندوق بیماران خاص کاهش پیدا کرده است. 

ناصحی ادامه داد: بسته خدمتی جدید در بیمه سلامت از جمله بسته های جدید اوتیسم و کاشت حلزون تحت پوشش صندوق بیماران خاص قرار گرفته است. همچنین خدمات بیماران تالاسمی تحت پوشش صندوق بیماران خاص است. 

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: اکنون تولد بیماران تالاسمی ماژور به حداقل و حتی در مواردی به صفر رسیده است.

او گفت: قیمت های جدید پس از دریافت از سازمان غذا و دارو در سامانه بارگذاری خواهد شذ تا بیماران مابه التفاوت قیمت جدید و افزایش یافته را نپردازند. برخی از بیماران نسبت به داروی تولید داخل حساسیت دارند که بیمه سلامت ۹۵ درصد از هزینه های آن را پرداخت می کند. 

ناصحی گفت: شش میلیون و ۶۰۰ هزار بار مراجعه بیماران خاص و صعب العلاج را داشته ایم. بسته خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص بارگذاری شده و می توانند از این خدمات استفاده کنند.

وی افزود: ۵۳ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه بیمه سلامت بارگذاری شده و هزینه های دارویی و بستری آنها با پوشش بیمه سلامت در راستای اجرای نسخه الکترونیکی و کاهش پرداختی از جیب مردم ، پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: بسته های ارائه خدمات حمایتی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج شامل تشخیصی، دارویی و توانبخشی غنی بوده و در حال بازبینی هستند و باید خدمات مناسبی برای بیماران ارائه شود و با توجه به اینکه شمار بیماران سه برابر حجم بیماری ها است باید تعداد آنها با ارائه خدمات بهتر و پیشگیری کمتر شود‌.

وی بیان کرد: بیش از ۲ میلیون بیمار نشان دار شده و به دنبال آن هستیم همه بیمه شدگان بتوانند از خدمات صندوق بیماران خاص استفاده کنند و داروهای گران قیمت از جمله سرطانی و اس ام ای تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: انواع بیماری مغزی، روانی مزمن، دیابت، قلبی، سرطان، پارکینسون، صرع، تالاسمی، آسیب های شنوایی شدید، پیوند کلیه، نارسایی کلیه و غیره جزو صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج هستند و به بیماران خدمات ارائه می شود.

ناصحی اظهار داشت: در بخش دارویی بیماران هموفیلی فقط ۵ درصد فرانشیز دریافت می کنند و خدمات تامین اندام مصنوعی مانند قطع عضو دیابت ۲۵ میلیون تومان پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت داد: انسولین های تزریقی  پر هزینه ترین داروها برای صندوق های بیمه گر بوده و داروی متفورمبن  دیابت پر مصرف تربن دارو برای بیمه ها است. 

وی بیان کرد: بیمه سلامت داروخانه ها را برای ماه اسفند سال گذشته  پرداخت کرده و در حال برنامه ریزی برای پرداخت فروردین هستیم.  بودجه بیمه سلامت افزایش ۶۹ هزار میلیارد تومان برای سال جدید داشته است. 

ناصحی ادامه داد: در بخش بستری سامانه سپاس به صورت الکترونیکی است و بیمه سلامت پرونده ها را برای ارزبابی به دقت رسیدگی می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • اختصاص ۹هزار میلیارد برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • بیمه سلامت چگونه از بیماران تالاسمی حمایت می کند
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی