Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» یحیی کمالی‌پور، نماینده جیرفت و نایب‌رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بحث‌های مطروحه پیرامون افزایش نرخ بنزین، گفت: تا زمانی که موضوعی تصویب، تأیید و اجرایی نشده است بیانش به محافل عمومی و خصوصی غیر از آزار دادن روح و روان مردم عایدی دیگری ندارد.

وی ادامه داد: اینکه مطرح می‌شود به هر ایرانی یک سهمیه‌ای از بنزین بدهیم بی‌احترامی به شرافت و کرامت مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هرزمانی که حامل‌های انرژی گران شد متناسب با آن تمامی اجناس افزایش قیمت پیدا کرد.

این نماینده مجلس تأکید کرد: هر نوع افزایش قیمتی در شرایط کنونی بحران موجود در کشور را تشدید می‌کند و موجب افزایش التهابات می‌شود. باید شرایط را به سمتی ببریم که التهابات را در کشور کم و فضا را آرام کنیم و در نهایت دنبال راهکار اساسی، علمی و عملی باشیم که اگر بنزین را گران کردیم بلافاصله نان و مواد غذایی گران نشود.

کمالی‌پور گفت: باید افزایش قیمت بنزین کنترل‌شده باشد تا افزایش قیمت سوخت تأثیری در سایر مسائل نداشته باشد. در غیر این صورت، اگر قرار باشد قیمت سوخت و سایر اجناس افزایش پیدا کند ما در کشور چه کاری انجام داده‌ایم به‌جز اینکه باز دست در جیب مردم کرده‌ایم و بر آن‌ها فشار آورده‌ایم.

او ادامه داد: کسانی که پول دارند اگر سوخت به هر قیمتی برسد بازهم سوخت‌شان را می‌خرند و این افزایش قیمت برای آن‌ها اهمیت ندارد، اما قشر متوسط و ضعیف جامعه آسیب می‌بیند. معیاری هم میان ثروتمندان و اقشار دیگر وجود ندارد که بگوییم به افراد ثروتمند سوخت را به قیمت بالاتری بفروشیم.

نایب‌رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با انتقاد از چند نرخی کردن نرخ سوخت، تأکید کرد: چند نرخی کردن بنزین فساد زیادی را به دنبال داشت. به‌نحوی که مردم تاکسی می‌خریدند و تاکسی‌ها را نگه می‌داشتند اما کارت سوختشان را می‌فروختند. در نهایت فساد دامنه‌داری ایجاد شد و مجبور شدیم بنزین را تک‌نرخی کنیم. آزمون‌وخطا پشت سر هم کشور را نجات نمی‌دهد و درنهایت اگر به دنبال این هستیم که کشور را از وضعیتی که در آن گرفتار آمده، نجات دهیم راهش آزمون‌وخطاهای پی‌درپی و بی‌حاصل نیست.

کمالی‌پور گفت: ما باید فکر اساسی کنیم و بسیاری از ساختارها و مدیریت‌ها را تغییر دهیم و درواقع، در سایه یک ساختار منظم و کارآمد مدیریت انقلابی، متعهد و فارغ از جریانات سیاسی و خطی داشته باشیم.

او با انتقاد از رأی سیاسی نمایندگان به طرح‌ها و لوایح، ادامه داد: در برخی موارد که بحث کارشناسی مطرح است نمایندگان در مجلس بر اساس خط‌کشی‌های سیاسی رأی می‌دهند و مسائل کارشناسی را فدای مسائل سیاسی می‌کنند. از سوی دیگر بخشی‌نگری، سطحی‌نگری و منطقه‌نگری موجب شده تا در حوزه کلان کشور فکر نکنیم و چون فکرهای ما در مناطق پخش‌شده است بنابراین در حوزه کلان شاهد تصمیم‌گیری مناسبی نیستیم.

این نماینده مجلس تأکید کرد: در حال حاضر در کشور قوانین بسیاری داریم اما این قوانین یا اجرا نمی‌شوند و یا ابتر اجرا می‌شوند و یا آن‌قدر ابهام دارند که راه فرار و گریز از آن‌ها موجب به وجود آمدن سلطان‌های مختلف در کشور می‌شود.

کمالی‌پور در خصوص نرخ تورم گفت: آمار و ارقامی که آقایان اعلام می‌کنند با سفره‌های مردم هیچ تطبیقی ندارد. آنچه مردم  در کف خیابان و بازار می‌بینند با آنچه در این آمارها و ارقام می‌گویند هیچ تطبیقی با هم ندارد. شاید یکی از بحران‌ها و چالش‌های اساسی کشورمان این باشد که آنچه واقعیت دارد در نگاه آماری ما معنا و مفهوم ندارد. نمی‌توانم رقمی برای تورم بگویم. اما رب گوجه از ۵ هزار تومان به ۱۵ هزار تومان رسید. گوشت از کیلویی ۳۵ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. آیا این رقم‌ها با آمار تورمی که اعلام می‌کنند همخوانی دارد؟ قطعاً به این شکل نیست.

منبع: نماینده

کلیدواژه: افزایش قیمت بنزین نرخ تورم نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۳۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جراحی اقتصادی باید در ساختارهای غلط و پوسیده کشور انجام شود، گفت: «انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم.»
 
به گزارش شفقنا؛ روح الله ایزدخواه در خصوص وضعیت ارائه تسهیلات به مردم، اظهار کرد: یکی از انتقادات به این دولت مدل ارائه تسهیلات بانکی است؛ متاسفانه عملکرد مناسبی در حوزه تسهیلات ازدواج و اشتغال دیده نمی‌شود و بانک ها به اسم کنترل نقدینگی، تسهیلات تکلیفی را در عمل محدود کردند که منجر به رکود شد یعنی سرمایه در گردش و تسهیلات تولید، به مشکل برخورد و به مساله اول صنعت ما تبدیل شده است.
 
به اسم کنترل «تورم» تسهیلات بانکی را محدود کردند
 
وی در ادامه افزود: سال گذشته به اسم کنترل تورم، تسهیلات بانکی را محدود کردند که باعث ایجاد رکود تورمی شد. این سیاست غلط است و بارها هم گفتیم یک طرفه نمی توان به مسایل اقتصادی نگاه کرد و بدون توجه به تولید اگر بخواهیم تورم را مهار کنیم، منجر به رکود می شود.
 
برخورد این دولت با بانک ها برخورد جدی و سازنده ای نبوده است
 
آقای ایزدخواه با انتقاد از اینکه بخش زیاد از منابع مالی بانک‌ها خرج بنگاهداری بانک ها می شود، ادامه داد:  بخش‌های دیگری از این منابع را هم به عنوان وام به پرسنل خود می دهند و حتی بعضا این تسهیلات به دانه درشت ها داده می شود؛ بنابراین در شرایطی که منابع بانکی بیشتر شده است سوال ما از بانک ها این است این منابع در کجا خرج می شود!. ما ایراد اساسی به نظام بانکی داریم که از گذشته بوده و در این دولت تشدید شده است؛ برخورد این دولت هم با بانک ها مطلقا برخورد جدی و سازنده ای نبوده است؛ اقای خاندوزی بارها در جلسات نظارتی ما به صراحت گفتند که «زور من به بانک ها نمی رسد». اقای رئیسی علی رغم شعار ی که در ایام تبلیغات ریاست جمهوری گفتند که «بانک ها را به خط خواهم کرد» اما در عمل نشانه ای از این مساله نمی بینیم.
 
وی افزود: عده ای از نمایندگان مجلس هم دائما با شعار کنترل نقدینگی، فضا را تشدید می کنند که قطعا به ضرر تولید و به نفع سوداگری و بنگاهداری بانک ها است. مجلس جدید به دلیل اینکه مجلس یکدستی به لحاظ سیاسی نیست و نیروهای مستقل بیشتری دارد، امیدواریم بتواند با جدیت و الگوی منطقی درست بانک ها را وارد کار کند.
 
نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
 
وی در خصوص عدم اخذ تضامین از مردم برای ارائه وام های خرد، گفت: بانک ها اصلا عمل نمی کنند و این حرفی که وزیر اقتصاد گفتند توسط بانک ها رعایت نشد و مراجعینی که برای دریافت وام های معیشتی خرد به مردم معرفی می‌کنیم، یا توسط بانک ها رد می شود و یا چند ضامن از مردم می خواهند. لذا ما نیاز به جراحی واقعی داریم چراکه جراحی در سفره مردم هنر نیست بلکه در ساختارهای غلط و پوسیده کشور باید انجام شود. جراحی در ساختار الیگارشی بانکی باید انجام شود و انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم!.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • معمای بنزین در ایران