Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به میزان بارش ها و اقدامات انجام شده توسط نیروهای حوزه آبخیزداری، حجمی بالغ بر 100 میلیون مترمکعب رواناب طی سال آبی گذشته در مخازن سد و بندها استحصال شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  عبدالله بامری در گفت و با عصرهامون، افزود: با توجه به بارش های اخیر در سطح استان و بررسی های انجام شده توسط کارشناسان آبخیزداری، بیش از 100میلیون کتر مکعب رواناب حاصل از بارندگی های اخیر در سد، بند و سازه های آبخیرداری استان استحصال و ذخیره سازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان با میانگین 100 میلیمتر بارندگی سالانه، علاوه بر خشکی اقلیم از نبود توازن مناسب پراکنش بارندگی سالانه برخوردار بوده، به نحوی که اغلب بارش سالانه منطقه در فصل زمستان نازل می‌شود.

وی ادامه داد: از آنجایی که نیاز آبی گیاهان مرتعی و پوشش حافظ سطوح آبخیز متناسب با دوره رشد یعنی اول زمستان تا اوایل تابستان است، قطعاً این ناهم زمانی مشکلاتی را ایجاد کرده و از سویی شرایط توپوگرافی، شیب و هیدروگرافی حوزه‌های آبخیز به گونه‌ای است که بارش ها، با کمترین توقیفی از دسترس خارج شده و وارد دریاچه‌ها، رودخانه‌های مرزی و دریا می‌شوند.

این مقام مسئول تصریح کرد: اقدامات آبخیزداری در نقاط مختلف استان توانسته است بخشی از این معظلات را مرتفع کند، به نحوی که در حوزه‌های آبخیزداری این اداره کل، ظرفیت استحصال آب ایجاد شده در مخازن سازه‌های آبخیزداری، زمینه استحصال حجم قابل توجهی از نزولات را فراهم آورده و زمینه تزریق تدریجی این حجم به سفره‌ها، آبخوان‌ها و مخازن زیرزمینی ایجاد می‌شود که قطعاً در گذر زمان سبب تغذیه قنوات، چاه‌ها شده و از سویی نگران کاهش کیفیت آب‌های زیرزمینی به ویژه ESP,SAR نامناسب حاصل از افزایش غلظت املاح را از بین می‌برد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود


به گزارش تابناک براساس این هشدار، از امشب در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی، شمال غرب کردستان، رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گرد و خاک و تگرگ رخ خواهد داد.

چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و پنج‌شنبه هم استان‌های یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان شاهد بروز این پدیده خواهند بود.

لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از پیامد‌های احمالی این سامانه است.

احتیاط در سفر‌های بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپو‌های گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش از توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

همچنین اصغری، کارشناس هواشناسی تاکید کرد: مسافران تعطیلات آخر هفته مراقب باشند؛ بارندگی در غرب کشور شدید خواهد بود.

دیگر خبرها

  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی