Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@06:18:38 GMT

تبعیض تحریمی نشنال جئوگرافیک علیه عکاسان ایرانی

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۳۵۰۷

تبعیض تحریمی نشنال جئوگرافیک علیه عکاسان ایرانی

تهران- ایرنا- ماهنامه آمریکایی نشنال جئوگرافیک مسابقه عکاسی ترتیب داده است که شهروندان بعضی کشورها از جمله ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌توانند در آن شرکت کنند.

انجمن نشنال جئوگرافیک (National Geographic Society) سازمانی مردم ‌نهاد است که ژانویه 1888 میلادی در آمریکا با هدف شناساندن، پاسداری و حفاظت از محیط زیست، طبیعت، فرهنگ، بناهای تاریخی و علوم جغرافیا تأسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این انجمن برای اهداف خود از ابزارهای رسانه‌ای و رویدادهای جهانی مختلفی استفاده می‌کند، شبکه دیجیتالی نشنال جئوگرافیک و مجله ای به همین نام از جمله رسانه‌هایی هستند که با توجه به فعالیت درازمدت و پیوسته خود در این زمینه به نام‌های شناخته شده در سطح جهان تبدیل شده اند.
ماهنامه نشنال جئوگرافیک از سپتامبر 1888 به صورت مستمر چاپ شده و بر اساس اطلاعات صفحه ویکی پدیای این مجله در ماه ژوئن 2016 (تیر/مرداد 95) بیش از 6 میلیون نسخه از آن در سراسر جهان توزیع شده است.
به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی این نشریه، مجله یادشده که در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز صفحه‌ای دارد، اخیرا به مناسبت افزایش تعداد دنبال کنندگان این صفحه به 100 میلیون نفر مسابقه‌ای را ترتیب داده است.
بر اساس پایگاه اطلاع رسانی مجله نشنال جئوگرافیک شرکت کنندگان در این مسابقه باید عکسی مرتبط با اهداف کلی نشنال جئوگرافیک (طبیعت، حیوانات، اماکن و بناهای تاریخی، موضوعات فرهنگی، علوم، جغرافیا و نظایر آن) را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده و در نوشتار توضیحی زیرنویس عکس (کپشن) از هشتگ #natgeo100contest استفاده کنند. همچنین به بهترین عکس این مسابقه از نظر خود در استوری صفحه اینستاگرام خود رای دهند.
این مجله همچنین در توضیح دلیل برگزاری مسابقه یادشده نوشته است هر روزه عکاسان ما تصاویر زیادی از سراسر جهان به شما نشان می‌دهند، این بار ما می‌خواهیم بیننده جهان شما از دریچه عکس‌های‌تان باشیم.
زمان شرکت در این مسابقه از 19 تا 20 فوریه (30 بهمن تا 1 اسفند) و زمان رای دهی آنلاین از 24 فوریه تا 25 فوریه (5 تا 6 اسفند) اعلام شده است، همچنین 10 عکس منتخب بر اساس آرا در صفحه اینستاگرام نشنال جئوگرافیک منتشر و برنده از میان این 10 عکس باز هم به صورت آنلاین و با رای اعضای صفحه برگزیده می‌شود. عکاس برنده می‌تواند با هزینه نشنال جئوگرافیک به سفری ماجراجویانه به تانزانیا برود؛ تا تجربیات عکاسی خود را افزایش و عطش دیدن طبیعت بکر آفریقا را اندکی کاهش دهد.

** ورود ممنوع نشنال جئوگرافیک
تا اینجای کار روال طبیعی و متداول مجلات و رسانه‌هایی است که قصد دارند با برگزاری مسابقه‌ای خوانندگان و علاقمندان خود را تشویق کرده و بر تعداد خوانندگان خود بیافزایند و از این طریق و ترتیب دادن رقابتی اهداف خود را بهتر دنبال کنند. اما در بخش دیگری از اعلامیه این مسابقه شرایط شرکت‌کنندگان نیز توضیح داده شده است بر اساس این بخش «همه افراد بالای 18 سال می‌توانند در این مسابقه شرکت کنند؛ اما شهروندان کشورهای کوبا، ایران، کره شمالی، سودان، سوریه و کشورهایی که تحت تحریم‌های آمریکا یا در فهرست کشورهای حامی تروریست هستند فرصت شرکت در این مسابقه را ندارند».
جدا از آنکه بخواهیم به درستی و نادرستی تحریم‌های آمریکا علیه ایران و سایر کشورها بپردازیم و یا در صدد اثبات نادرستی ادعای حمایت کشورهای نام برده شده از تروریست برآییم، پیروی از سیاست تحریم در حوزه هنر، فرهنگ همچنین توجه به موضوعات حوزه زیست محیطی موجب می‌شود فعالان این حوزه‌ها که گاه هیچ فعالیت و حتی موضع‌گیری سیاسی نیز ندارند فرصتی را برای سنجش موقعیت خود از دست بدهند.
محروم کردن نابه‌حق این فعالان از این موقعیت نه تنها به معنای تبعیض علنی علیه افرادی است که هیچ تقصیری ندارند، بلکه بر خلاف ادعای ترتیب دهندگان مسابقه که هدف از آن را دیدن جهان خوانندگان مجله نشنال جئوگرافیک عنوان کرده اند به حذف تصاویری از دنیای عکاسان حرفه‌ای و آماتور ایرانی، سوری، سودانی و کوبایی و همه کشورهایی می انجامد که اجازه شرکت در این مسابقه را نیافته اند.
فراهنگ**9157** 9053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تجسمي عكاسي نشنال جئوگرافي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۳۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند

ایتنا - نگرانی از این بابت است که این تحقیقات ممکن است منتج به نوآوری‌هایی شوند که به چین در زمینه قراردادهای دفاعی و منافع تجاری فرصت پیشتازی بدهد. طبق گزارش بلومبرگ، غول فناوری چینی هوآوی علیرغم اینکه در لیست سیاه قرار گرفته است، مخفیانه به تحقیقات در آمریکا کمک مالی می‌کند. این تحقیقات پیشرفته در دانشگاه‌هایی از جمله هاروارد در حال انجام است، و پول آن از طریق یک بنیاد تحقیقاتی مستقل مستقر در واشنگتن، همراه با مسابقه‌ای برای دانشمندان، تزریق می‌شود.
 
به گزارش ایتنا، بلومبرگ دریافته است که هواوی تنها سرمایه‌گذار یک مسابقه تحقیقاتی است که از سال 2022 میلیون‌ها دلار جایزه دریافت کرده و صدها پیشنهاد از دانشمندان را به خود جلب کرده است. برخی از این دانشمندان در دانشگاه‌های برتر ایالات متحده هستند که پژوهشگران را از همکاری با این شرکت منع کرده‌اند.
 
مشکل بزرگ چیست؟ به گفته کوین وولف، شریک شرکت حقوقی متمرکز بر تجارت Akin که متخصص در کنترل صادرات است، نگرانی از این بابت است که این تحقیقات ممکن است منتج به نوآوری‌هایی شوند که به چین در زمینه قراردادهای دفاعی و منافع تجاری فرصت پیشتازی بدهد. اپتیکا، بنیاد پشت همه اقدامات، اعلام کرده است که به «حسگرها و آشکارسازهای نوری با حساسیت بالا» علاقه دارد.
 
جیمز مولونون، یک پیمانکار دفاعی که روی مسائل امنیتی تحقیقاتی کار کرده و یکی از نویسندگان چندین کتاب در مورد جاسوسی صنعتی است، گفت: «ظاهر بدی دارد که یک بنیاد تحقیقاتی معتبر به‌طور ناشناس پول یک شرکت چینی را که نگرانی‌های امنیت ملی بسیاری را برای دولت ایالات‌متحده ایجاد می‌کند بپذیرد».
 
شایان ذکر است که این عملیات تزریق پول غیرقانونی به نظر نمی رسد، زیرا پژوهش‌هایی که برای انتشار در نظر گرفته شده‌اند در حوزه ممنوعیت قرار نمی‌گیرند. هواوی مسابقات مشابهی را در سایر نقاط جهان، هر چند آشکارا، اجرا می‌کند. افرادی که در این رقابت پژوهشی مستقر در ایالات‌متحده شرکت کردند حتی نمی‌دانستند که هوآوی در این مسابقه دخیل است و معتقد بودند که این پول از اپتیکا می‌آید. این مسابقه سالانه یک میلیون دلار جایزه اعطا می‌کند و اپتیکا هیچ نشانه‌ای اشاره‌ای بر تامین پول نقد توسط هوآوی ارائه نکرده بود.
 
یکی از سخنگویان هوآوی به بلومبرگ گفت که این شرکت و بنیاد اپتیکا این رقابت را برای حمایت از تحقیقات جهانی و ارتقای ارتباطات دانشگاهی ایجاد کردند و گفت که این رقابت ناشناس باقی مانده است تا به نوعی تبلیغ تلقی نشود. مدیر عامل اپتیکا، لیز روگان، در بیانیه‌ای گفت که بسیاری از اهداکنندگان به این بنیاد «ترجیح می‌دهند ناشناس بمانند» و  اینکه «هیچ چیز غیرعادی در مورد این عمل وجود ندارد». او همچنین گفت که کل هیات مدیره از دخالت هواوی اطلاع داشتند و همه آن را امضا کردند. با این حال بلومبرگ اشاره کرده است که این مسابقه تحت حمایت هواوی تنها مسابقه‌ای در وب‌سایت اپتیکا است که فهرست حامیان مالی فردی و شرکتی را ذکر نکرده است.
 
هواوی در چندین سال گذشته در شبکه‌ای از محدودیت‌های ایالات‌متحده پیچانده شده است. اکثر قریب به اتفاق محصولات هواوی در آمریکا قابل خرید نیستند، زیرا این شرکت عملاً ممنوع شده است. این ممنوعیت‌ها از سال 2019 زمانی آغاز شد که رییس‌جمهور ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرد که فروش و استفاده از تجهیزات مخابراتی را که خطرات «غیرقابل قبول» برای امنیت ملی به همراه دارند ممنوع کرد.
 

دیگر خبرها

  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه
  • هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ ۸ با محوریت ترویج برنامه‌نویسی
  • سردار آزمون وسط معرکه | دستاورد؛ جدا کردن!
  • عکاسان برای مشارکت در پروژه‌های سینمایی مجوز بگیرند
  • بررسی تحولات اخیر باشگاه استقلال تهران در مجله فوتبال
  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • روایت اسارت؛ از پیروزی اسرای ایرانی بر فرماندهان عراقی تا جرزنی بعثی‌ها