Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@12:26:28 GMT

برخی کودکان با دورشدن از موبایل افسرده می شوند

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۴۵۴۷

برخی کودکان با دورشدن از موبایل افسرده می شوند

تهران- ایرنا- روانشناس کودک و نوجوان گفت: وابستگی به تلفن همراه با توجه به جاذبه هایی موبایل موجب شده مشترکان بسیاری به خصوص کودکان و نوجوانان در صورت فقدان این وسیله ارتباطی به افسردگی و استرس پیدا و پنهان دچار شوند.

ثریا علوی نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهارداشت: ماهیت ابزار و دستگاههای الکترونیکی برقراری ارتباط سیگنالی با مخاطب است و به همان میزان که فرستنده است همان مقدار مشترک خود را به نوعی وابسته خطوط ارتباطی و فضاهای مجازی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از موبایل و تلویزیون به عنوان دو وسیله ارتباطی پرطرفدار در بسیاری از نقاط دنیا یاد کرد و افزود: امروزه استفاده از موبایل نسبت به تلویزیون سبقت گرفته به نحوی که با افزوده شدن به شرکت های مخابراتی و رقابت در ارائه تسهیلات بسته های اینترنتی، می توان مخاطبان روز افزون این وسیله ارتباطی را به خوبی مشاهده کرد.
روانشناس کودک و نوجوان گفت: بر همین اساس تلفن های همراه به بخش جدایی ناپذیری از زندگی نه تنها افراد بالغ بلکه کودکان تبدیل شده و کودکان 6 ساله و حتی در برخی از خانواده ها خردسالان دو تا پنج سال هم مشترک این وسیله ارتباطی شده اند و از این رو ضرورت دارد آثار و تبعات استفاده از این وسیله به طور جدی از سوی مسئولان به آگاهی مردم رسانده شود.

* فواید و مضرات تلفن همراه
علوی نژاد افزود: تلفن همراه در واقع برای استفاده در شرایط مورد نیاز است و بدون شک یکی از بهترین فواید تلفن همراه برای کودکان و نوجوان قابلیت استفاده از آن در شرایط ضروری است. شرایطی مثل دور بودن کودک از خانه برای مدت طولانی، کمک به همنوع، اطلاع از سلامت یا سایر شرایط خاص که می توان از تلفن همراه استفاده کرد.
وی درباره مضرات تلفن همراه گفت: در دسترس بودن تلفن همراه موجب شده که این وسیله ارتباطی به راحتی در اختیار هر فردی قرار گیرد و به عنوان یک منبع ذخیره اطلاعات به جزیی از وسایل شخصی ضروری افراد تبدیل شود به نحوی که فقدان آن موجب شده با توجه به وابستگی زیاد به آن، فرد به دنبال گمشده خود احساس افسردگی کند.
این روانشاس تصریح کرد: استفاده مستمر و بیش از حد از تلفن همراه ضعف بینایی و اعصاب کاربران را به دنبال خواهد داشت به نحوی که کاربران همیشگی کامپیوتر و تلفن همراه که زمان زیادی صرف ارسال یا دریافت پیام می کنند، مجبورند به چشم خود فشار وارد کنند و این رویه به مرور منجر به ضعیف شدن چشم و کاهش قدرت تمرکز افراد به خصوص کودکان و نوجوانان خواهد شد.
علوی نژاد اضافه کرد: تلفن همراه را نباید یک وسیله تفریح و سرگرمی تلقی کرد. بی خوابی یا کم خوابی از دیگر اثرات مخرب استفاده غیرمعمول از تلفن همراه است و در این رابطه بسیاری از کاربران و نوجوانان به طور روزانه یا در میانه شب به خاطر دریافت و راسال پیامک یا پاسخ به تماس از خواب برمی خیزند و اغلب دچار کم خوابی شده و به خستگی مفرط دچار می شوند.
وی نسبت به تاثیرات وابستگی به تلفن همراه گفت: طبق تحقیقات انجام شده، بسیاری از کاربران و به ویژه جوانان ترجیح می دهند با اعضای خانواده یا دوستان خود از طریق تلفن همراه رابطه داشته باشند تا یکدیگر را ملاقات کنند حتی زمانی که در حال استفاده از تلفن همراه هستند نام مکانی که در آن حضور دارند را به درستی بیان نمی کنند.
این روانشناس به والدین توصیه کرد برای پیشگیری از بروز افسردگی پنهان و گوشه گیری فرزند، نسبت به استفاده صحیح از تلفن همراه، تاثیرات بد و خوب آن و اینکه چگونه و درکجا باید از آن استفاده یا صحبت کرد به کودکان توضیح دهند.
اجتمام * 1417 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سواد سلامت كودكان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار

امروزه تلفن‌های همراه به عنوان یکی از ابزار‌های ارتباطی اساسی و بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده‌اند. اما این پیشرفت فناوری همراه با تهدیدات امنیتی نیز همراه است.

از جمله بزرگ‌ترین تهدیدات امنیتی برای تلفن‌های همراه، بدافزار‌ها هستند. بدافزار‌ها می‌توانند اطلاعات حساس شما را دزدیده، از طریق آنها به حریم شخصی شما نفوذ کرده و حتی عملکرد دستگاه شما را مختل کنند.

در این مقاله، به بررسی راهکار‌های جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار می‌پردازیم.

۱. نصب آنتی‌ویروس:

نصب یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس معتبر روی تلفن همراه از راه‌های اصلی جلوگیری از آلوده شدن به بدافزار است. این نرم‌افزار‌ها می‌توانند تهدیدات امنیتی را تشخیص داده و حذف کنند و به شما امکان بررسی منظم دستگاه خود را برای شناسایی بدافزار‌ها فراهم می‌کنند.

۲. به‌روزرسانی سیستم‌عامل و برنامه‌ها:

به‌روز بودن سیستم‌عامل و برنامه‌های موجود بر روی تلفن همراه از اهمیت بسیاری برخوردار است. تولیدکنندگان نرم‌افزار‌ها به طور منظم به روزرسانی‌های امنیتی را ارائه می‌دهند که حاوی اصلاحاتی برای رفع آسیب‌پذیری‌ها و نقاط ضعف امنیتی هستند. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که سیستم‌عامل و برنامه‌های شما به طور منظم به‌روزرسانی می‌شوند.

۳. دانلود از منابع معتبر:

استفاده از منابع معتبر برای دانلود و نصب برنامه‌ها و فایل‌ها بر روی تلفن همراه از مواردی است که می‌تواند از آلوده شدن به بدافزار جلوگیری کند. فروشگاه‌های رسمی مانند Google Play Store و کافه بازاز برنامه‌ها را از نظر امنیتی بررسی می‌کنند و برنامه‌های مشکوک را حذف می‌کنند. همچنین از دانلود برنامه‌ها و فایل‌ها از منابع ناشناخته و ناامن نظیر گروه‌ها و کانال‌های شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های متفرقه خودداری کنید.

۴. مراقبت از اطلاعات حساس:

از نگهداری اطلاعات حساس خود بدون دقت درتلفن همراه خود خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که برنامه‌هایی که اطلاعات حساس شما را دریافت می‌کنند، از لحاظ امنیتی مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات شما به طور مطمئن ذخیره می‌شوند.

 ۵. لینک‌های ناشناس را باز نکنید:

روی لینک‌های ناشناسی که در قالب پیامک و پیام‌های شبکه‌های اجتماعی ممکن است برای شما ارسال شود خودداری کنید. برخی از این لینک‌ها از شما در خواست می‌کنند تا اپلیکیشن‌های جعلی را بر روی تلفن همراه خود نصب کنید.

جمع بندی:

آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار یک تهدید جدی برای امنیت شخصی و اطلاعات حساس است. با اتخاذ راهکار‌های مناسب مانند استفاده از نرم‌افزار‌های آنتی‌ویروس، به‌روزرسانی منظم سیستم‌عامل و برنامه‌ها، دانلود از منابع معتبر و مراقبت از اطلاعات حساس و عدم کلیک بر روی لینک‌های ناشناس می‌توانید از آلوده شدن تلفن همراه خود به بدافزار جلوگیری کنید و امنیت خود را تقویت کنید.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تشدید برخورد با خودرو‌های هنجارشکن در میاندوآب
  • تشدید برخورد با خودروهای دارای پلاک مخدوش
  • تشدید برخورد با خودروهای هنجارشکن در میاندوآب
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • دستگیری زوج جیب بر در منطقه ثامن مشهد
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت