Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@00:53:42 GMT

پاکستان؛ سوژه جدید دشمنان جمهوری اسلامی ایران

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۶۸۱۳

پاکستان؛ سوژه جدید دشمنان جمهوری اسلامی ایران

پاکستان به عنوان یکی از کشورهای مهم در همسایگی ایران از زمان تأسیس در سال 1947 تا کنون درگیر برخی از معضلات امنیتی بوده که بر کشورهای همسایه نیز تأثیر گذاشته است...

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار جهانبین نیوز؛ مجاورت و همسایگی یکی از مهمترین مولفه های تأثیرگذار بر امنیت یک کشور و یک منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امنیت مرزها برای هر کشوری یک نعمت بزرگ محسوب می شود زیرا تحت تأثیر صلح و امنیت روابط کشور ها گسترش می یابد. پاکستان به عنوان یکی از کشورهای مهم در همسایگی ایران از زمان تأسیس در سال 1947 تا کنون درگیر برخی از معضلات امنیتی بوده که بر کشورهای همسایه نیز تأثیر گذاشته است. در این بین پس از حوادث 11 سپتامبر 2001 و شکل گرفتن موجی از ناامنی در کل ساختار نظام بین الملل آثار جدی بر تحولات امنیتی پاکستان در مجاورت ایران داشته است از جمله افزایش گروهای تکفیری – تروریستی مورد حمایت سعودی ها در مناطق مرزی دو کشور.

اما این مسئله به صورت جدی مورد سوء استفاده کشورهای دشمن جمهوری اسلامی ایران همانند آمریکا در سطح جهانی و عربستان سعودی، امارات، رژیم صهیونیستی و .... در سطح منطقه ای شده است. در واقع آمریکا پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران تلاش کرده با طرح و ارائه برنامه های امنیتی مختلف همانند تحریک کشورهای همسایه بر علیه ایران که نمونه بارز آن تشویق وحمایت صدام حسین برای حمله به ایران، یا حمایت از کشورهای عربی منطقه با مطرح کردن ایران به عنوان یک تهدید منطقه ای، تبلیغات ضد ایرانی برای شکل دادن به افکار عمومی منطقه و جهان در صدد منزوی کردن ایران در منطقه بوده است.

به خصوص پس از ارائه ی طرح های امنیتی چون دکترین برنارد لوئیس در ارتباط با تجزیه کشورهای خاورمیانه، طرح خاورمیانه بزرگ، طرح ایجاد صلح و امنیت در خاورمیانه و شکست در این طرح ها، اتاق فکر غربی، یهودی، عربی به دنبال طرح دیگری هستند، این طرح که البته از زمان انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفته و امروزه به اوج خود رسیده تولیدتنش بین ایران و همسایگانش است و جدی ترین گزینه برای تنش و منزوی کردن ایران استفاده از کشور همسایه یعنی پاکستان است ماموریتی که ظاهراً از جانب آمریکا به عربستان سعودی واگذار شده است.

عربستان در سال های اخیر توجه ویژه ای نسبت به پاکستان داشته و بر همین اساس نفوذ گسترده ای نیز از نظر مذهبی و گسترش آیین وهابیت در این کشور داشته اما سوالی که پیش می آید این است که چرا پاکستان نقش سوژه جدید را ایفا می کند؟ شاید یکی ازمهمترین عوامل انتخاب پاکستان جمعیت نسبتاً فقیر و مسلمان این کشور است. به عبارتی پاکستان با بیش از 200 میلیون نفر جمعیت پتانسیل خوبی برای اهداف سعودی ها است. سرمایه گذاری های کلان عربستان در همه سطوح به خصوص در زمینه اجتماعی – فرهنگی با گسترش آیین وهابیت و ایجاد صدها مدرسه در جهت آموزش وهابیت موجب شکل گیری صدها گروه تروریستی در این کشور شده گروهایی که با حمایت محور غربی- یهودی- عربی در صدد تولید تنش و بحران در مناطق مرزی ایران به خصوص از طریق بلوچستان پاکستان است.

حمله تروریستی به اتوبوس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محور خاش – زاهدان که به شهادت بیش از بیست تن از دلاورمردان ایران شد، رفت و آمدهای هیئت های مختلف سعودی به پاکستان، سفر مشکوک محمد بن سلمان ولیعهد مرموز سعوی به پاکستان و اعطای وام های میلیاردی کلان به همراه سرمایه گذاری بیست میلیاردی در این کشور همگی نشان از تحرکات مشکوک سعودی ها در پاکستان دارد. به نظر می رسد سعودی با دیپلماسی دلاری در صددتأثیر گذاری بر پاکستان و تقویت تنش ها و بحران ها در مرزهای این کشور با ایران دارند تا از طریق ایجاد تنش، آشوب و بحران را در مناطق مرزی دو کشور افزایش دهند.

اگر چه این مسئله نیز امنیت پاکستان را نیز با خطر مواجه می کند اما سرمایه گذاری های کلان در بخش های اقتصادی این کشور احتمال چرخش پاکستان به سمت سعودی ها را افزایش داده است.

بنابراین در این شرایط دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران می بایست با هوشیاری و رصد کامل تحرکات سعودی در پاکستان در صدد بهبود روابط مثبت با این کشور باشد.
ایران در برابر پاکستان می بایست بر اعتماد، ارتباط و اتحاد تأکید کند و از طرفی دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور نیز لازم است با افزایش نیروهای مسلح در مناطق حساس میان دو کشور، استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های هوشمند جدید در عرصه مدیریت مرزها، توجه بیشتری نسبت به مرز با پاکستان داشته باشند تا از این طریق دست این فتنه گر و نماینده صهیونیست ها  (عربستان سعودی و متحدین منطقه ای)، از ایجاد تنش و بحران در روابط دو کشور کوتاه شود.

در واقع خود عربستان هم به عنوان کشوری که از طریق خلیج فارس همسایه ایران محسوب می شود در دام آمریکا و صهیونیست ها قرار گرفته چرا که عدم ارتباط و تنش میان دو کشور ایران و عربستان خواسته دشمنان منفعت جو خاورمیانه است که وجود یک خاورمیانه متحد و قدرتمند را مانع بزرگی برای کسب منافع ملی، منطقه ای و جهانی خود می دانند.

بنابراین لازم است با آگاهی از این مسئله از ورود به بازی که محور غربی، یهودی، عربی در مورد روابط دو کشور ایران و پاکستان می خواهند به شدت جلوگیری کرد مسئله ای که وزارت خارجه جمهوری اسلامی و نهادهای امنیتی می بایست مورد توجه قرار دهند.

نویسنده: محمدرضا عسکری ارمندی

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۶۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت سریلانکا شریک شود

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله «سید ابراهیم رییسی» رییس‌جمهور کشورمان در مراسم افتتاح پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» را که شاهکار مهندسان ایرانی در دل سریلانکاست، اظهار کرد: اجابت دعوت رییس جمهور محترم سریلانکا و حضور در این کشور برای بهره برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخار آمیز است.

وی افزود: آنچه از طرح بزرگ و چند منظوره سریلانکا مهم‌تر است تحقق اراده دو کشور و دو ملت است، که می‌خواهند رفاه و آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه تأمین مالی پروژه از سوی کشور سریلانکا و نیروی فنی و مهندسی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، اظهار کرد: پیگیری این پروژه از سوی کشور دوست سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به سرزمین سریلانکا صورت گرفت.

وی ادامه داد: سد و طرح بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابر پروژه بهره‌برداری می‌شود ولی آنچه مهم‌تر است همبستگی همدلی و همراهی دو کشور و ملت در آسیاست.

رییس‌جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی با توانمندی فنی و مهندسی که از آن برخوردار است در بیش از ۲۰ کشور جهان طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ برق و آبی را اجرایی می‌کند.

آیت الله رئیسی ادامه داد: مغرب زمین می‌خواست القا کند که فقط دانش و تکنولوژی در اختیار آنهاست اما دستان توانای متخصصین و دانشمندان ایرانی امروز نه فقط در ایران بلکه در سراسر قاره آسیا و در کشورهای منطقه کارهای بزرگی را رقم زده و در حال رقم زدن است.

وی با بیان اینکه ما با کشورهای آسیایی و همسایه مستقل بنای توسعه مناسبات را داریم، اظهار کرد: ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشور آسیا و کشور همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو کشور و دو ملت رقم بزند.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم اما ملت ما اراده کرد که پیشرفت کنیم؛ خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق پیدا کرد و دشمن ناکام ماند.

وی خطاب به رییس‌جمهور سریلانکا گفت: جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت کشور سریلانکا شریک شود و همه تجربیات خویش که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت مردان و زنان ایرانی است را با شما به اشتراک بگذارد. ما آمادگی داریم در پروژه‌های بزرگ سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران در پیشرفت کشور سریلانکا شرکت کنیم.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: با کشورهای آسیایی و کشورهای همسایه و کشورهای مستقل بنای توسعه مناسبات داریم و ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشورهای آسیایی همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو کشور و دو ملت رقم بزند.

وی ادامه داد: من به صاحبان ادیان مختلف که در جلسه حضور دارند، مسلمانان، هندوها و همه صاحبان ادیان و جوانان سریلانکایی می‌گویم شما می‌توانید با اتکای به خداوند و با اعتماد به نفس و داشته‌هایی که خداوند مرحمت کرده راه پیشرفت را طی کنید.

رییس‌جمهورتصریح کرد: آنچه نظام سلطه به ملت‌ها القا می‌کنند این است که شما بدون حضور، دانش و مشارکت ما نمی‌توانید، این حرف القای استعماری - استکباری است و نظام سلطه از نظر ما مردود است. بدون تردید رفاه حال مردم سریلانکا رفاه حال مردم ما است زنده باد ایران، زنده باد سریلانکا.

کد خبر 6087531 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت
  • برگزاری این سفر در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت
  • ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان
  • جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت سریلانکا شریک شود
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است
  • آیا با عدالت نسبتی داریم؟/ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به پاکستان/اشاعه ايران‌هراسي يا تبليغ بازدارندگي؟