Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@12:30:52 GMT

افت زنگ زرد به مزارع گندم دهلران نفوذ کرد

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۷۶۴۰

افت زنگ زرد به مزارع گندم دهلران نفوذ کرد

تراب میری روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های محصول گندم است که در مواقعی که رطوبت در مزرعه بالا باشد، شرایط برای شیوع آن مساعد می‌شود و در روزهایی که بارش‌ها در این استان روند افزایشی داشته احتمال شیوع آن قوت گرفته است.
وی ادامه داد: افزایش بارندگی‌های اخیر و رطوبت برای رشد این بیماری بسیار مناسب است و از کشاورزان درخواست می‌شود که به طور مداوم از مزارع خود بازدید کرده و در صورت مشاهده آلودگی در هر کیفیت و مقدار با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی مشورت کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: عامل بیماری زنگ زرد گندم قارچی به نام puccinia striiformis است که یکی از مهمترین بیماری‌های گندم در دنیا و ایران محسوب می‌شود و در زمان شیوع، موجب خسارت می‌شود.
وی گفت: علائم بیماری زنگ زرد در روی برگ‌های جوان به صورت جوش یا تاول‌هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی ظاهر شده سپس این جوش‌ها به هم پیوسته و نوارهایی در امتداد رگبرگ‌ها در هر دو سطح برگ نمایان می‌شود.
وی ادامه داد: به کشاورزان توصیه می‌شود در صورت مشاهده این آفت با هماهنگی کارشناسان مراکز خدمات و ناظر بخش خصوصی در صورت آلودگی اولیه مزارع به این بیماری، اقدام به سمپاشی و کانون‌کوبی جهت جلوگیری از گسترش این آفت کنند.
با توجه به شرایط اقلیمی خاص که به دلیل افزایش رطوبت و بارندگی های مداوم موجب ایجاد بیماری قارچی زنگ زرد می شود و در استان شرایط ایجاد این بیماری وجود دارد باید کشاورزان مواظب مزارع خود باشند تا به محض مشاهده آلودگی مبارزه با آن را شروع کنند.
وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از خسارت و شیوع این بیماری در مزارع استان کارشناسان به همراه مردم به بازدید مستمر از مزارع اقدام می کنند .
وی افزود: باتوجه به گسترده بودن مزارع شهرستان دهلران هواپیمای برای سم پاشی مزارع مهیا شده که در روزهای آینده مبارزه را در سطح این مزارع انجام می دهیم.
میری گفت: علائم بیماری در دهلران متاسفانه مشاهده شده و مبارزه دستی در مزارع آنها آغاز شده اما برای اطمینان از شیوع این بیماری با کمک هواپیما بزودی سم پاشی این مزارع انجام می گیرد.
وی اظهار داشت: همه تلاش ما این است که از وارد آمدن خسارت به کشاورزان جلوگیری به عمل آید تا آنان در سال جاری با مشکل مواجه نشود.
وی افزود: امیدواریم که با اقدامات پیشگیرانه استان همچنان گندم مرغوب تولید کند.
به گزارش ایرنا، سالانه بیش از 260 هزار تن گندم در استان تولید می شود.
7177/6034
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 ایران بخش خصوصی جهاد کشاورزی هواپیما مزارع 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون

به گزارش خبرنگار مهر، جبار حمادی پیش از ظهر امروز یکشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای از کیل گیری مزارع بالای پنج تن محصول گندم در مزارع شهرستان کارون خبر داد و افزود: تاکنون کیل گیری دو مزرعه بالای پنج تن در این شهرستان انجام شده و در صورت وجود مزارع با عملکرد بالا برای آشنایی سایر کشاورزان با سیستم‌های نوین کشت و مراقبت محصول‌های زراعی مراسم کیل گیری انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: روستای طرفایه با عملکرد ۶۰۰۰ کیلوگرم در یک هکتار که به روش کشت مستقیم روی بقایای شلتوک کشت شده بود، برداشت شد؛ همچنین در روستای شیلات با عملکرد هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم در یک هکتار برداشت شده است.

وی اظهار کرد: ترویج و آموزش روش‌های به زراعی از طریق کشاورزان باشگاه گندم یار یکی از مصادیق روش‌های مشارکتی و ترویج کشاورز به کشاورز محسوب می‌شود که رویکردی نو در تبادل دانش و تجربه گندمکاران با سایر کشاورزان به حساب می‌آید.

کد خبر 6097119

دیگر خبرها

  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • آغاز مبارزه با آفت سن گندم در مزارع گرمسار
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان