Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

با توجه به این‌که از زمان خروج شورای رقابت از سیستم قیمت‌گذاری خودرو بازار و صنعت خودرو دچار مشکلات بیشتری نسبت به قبل شده‌اند، سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت در بیانیه‌ای از سران قوا خواست نسبت به سپردن اختیار در تنظیم بازار خودرو به وزارت صنعت تجدیدنظر کنند و دست شورای رقابت را برای انجام‌وظیفه قانونی خود در بازارهای انحصاری، ازجمله خودرو باز بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایرنا، در بیانیه دیده‌بان شفافیت و عدالت آمده است:

قیمت خودروهای سواری ساخت داخل به‌طور بی‌سابقه‌ای بالا رفته است. بازار خودروی داخلی به دلیل حضور دو عرضه‌کننده بزرگ، انحصاری است و براساس قانون اصل 44، شورای رقابت وظیفه دارد جلوی سوءاستفاده انحصارگران این بازار از شرایط انحصاری را بگیرد؛ اما از حدود 5 ماه پیش، سران 3 قوه در شورای هماهنگی اقتصادی خود اختیار و تکلیف قانونی شورای رقابت برای مقابله با سوءاستفاده انحصارگران بازار خودرو را از این شورا گرفته و تنظیم این بازار را به وزارت صنعت، معدن و تجارت سپرده است.

انتخاب وزارت صنعت برای این مهم، اساساً اشتباه است چراکه برخی مسئولان این وزارتخانه در صنعت خودرو ذینفع هستند و برای تصمیم‌گیری درباره آن دچار تعارض منافع می‌شوند. متأسفانه سیاست وزارت صمت درباره قیمت‌گذاری خودرو نیز کاملاً اشتباه بود و به خودروسازان انحصارگر اجازه داد بعد از جهش قیمتی دی‌ماه، مجدداً عرضه را کاهش دهند و حاشیه قیمت بازار را بازهم بالا ببرند. سیاست‌گذاری اشتباه، صنعت خودروی ایران را که باید خانه فن آفرینان و دانشمندان باشد، جولانگاه رانت‌خواران و رانت جویان کرده است.

اکنون‌که مشخص‌شده کوتاه کردن دست شورای رقابت از بازار خودرو و سپردن این بازار به وزارت صنعت اشتباه فاحشی بوده است، دیده‌بان شفافیت و عدالت از سران سه قوه می‌خواهد با تجدیدنظر در این تصمیم، دست شورای رقابت را برای انجام‌وظیفه قانونی در بازارهای انحصاری ازجمله خودرو باز بگذارد. وضعیت امروز صنعت خودرو، نتیجه دوری از شفافیت و تصمیم‌گیری در اتاق‌های بسته و خلوت‌های فاسد و تاریک است.

اگر ماده 29 قانون برنامه ششم اجرا و همه دریافتی‌ها و مزایای مسئولان برای مردم روشن می‌شد، برخی نمایندگان به خود اجازه نمی‌دادند اقوام و همشهریان خود را برای استخدام یا گرفتن پست به صنعت خودروی کشور تحمیل کنند و بسیاری از معاملات و بده بستان‌های فاسد شکل نمی‌گرفت و دود آن به‌صورت بالا رفتن قیمت تمام‌شده خودرو این‌طور ظالمانه به چشم مردم نمی‌رفت.

دیده‌بان شفافیت و عدالت ضمن پافشاری بر اجرای کامل و مؤثر قوانین، از شورای رقابت می‌خواهد در اجرای تکالیف خود در همه بازارها ازجمله بازار خودرو، مصمم و قوی ظاهر شود. قانون اصل 44 درباره مقابله با انحصار چنان قدرتی به شورای رقابت داده که حتی رئیس‌جمهور هم نمی‌تواند رئیس این شورا را عزل کند. انتظار می‌رود سران سه قوه اجازه بدهند که این شورا با توجه به اختیارات و تکالیفش در مقابل رانت‌خواران و قدرتمندان انحصارگر در همه بازارها قوی ظاهر شود و بدانند که شورای رقابت در اجرای تکالیف قانونی‌اش از حمایت مردمی سازمان‌های مردم‌نهاد همانند دیده‌بان شفافیت و عدالت برخوردار خواهد بود.

شورای رقابت در زمان تصدی‌گری بر قیمت‌گذاری خودرو نوعی فرمول ایجاد کرده بود که افزایش قیمت خودرو در آن نه‌تنها طبق تورم بود بلکه نکاتی مانند کیفیت خودرو، امکانات جدید خودرو تغییرات و فناوری  خودرو هم در آن دیده‌شده بود و خودروساز فقط به‌صرف افزایش قیمت‌ها نمی‌توانست قیمت خودرو را بالا ببرد و لازم بود به نصبت آن کیفیت و امکانات خودرو تولیدی را هم بالا ببرد.

خودروسازان به همین دلیل شدیداً در مقابل شورای رقابت موضع داشتند و خواستار حذف این شورا از پروسه قیمت‌گذاری خودرو بودند.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: خودروسازان قیمت گذاری خودرو شورای رقابت بازار خودرو دیده بان شفافیت و عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۷۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود

 اول اردیبهشت ماه، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیئت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.  

براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است.  

در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند.  

یکی از فعالان صنعت چای گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود.  

 طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود.  

این فعال صنعت چای با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.  

او ادامه داد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد.   

این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به  صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت:  مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • واکنش شورای‌رقابت به افزایش ۱۵۰میلیونی قیمت پرشیا
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پرشیا
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پژو پارس
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!