Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «پارسینه» به نقل از یورونیوز، در جریان چهاردهمین شنبه اعتراضات جلیقه زردها در پاریس، الن فینکل‌کروت فیسلوف بحث برانگیز فرانسوی با برخورد تند و دشنام‌گویی چند تن از معترضان جلیقه زرد مواجه شد.

این ماجرا از سوی بسیاری از جمله امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه محکوم شد و همراه با افزایش یهود‌ستیزی در فرانسه به تجمع اعتراضی مخالفت با یهودستیزی در سه شنبه گذشته انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال این موضوع با ورود الن بدیو، فیلسوف چپگرای فرانسوی و چند تن دیگر از محققان فرانسوی به انتقاد از فینکل‌کروت کشیده شد.

این تنش بنیادی میان دو فیلسوف فرانسوی از آن منظر مهم است که امروز در جامعه فرانسه شکاف مهمی در ارتباط با تلقی از نژادپرستی و یهودستیزی شکل گرفته است که عملا در یک سوی آن مسلمانان قرار دارند و در سوی دیگر آن دولت اسرائیل. بسیاری از روشنفکران فرانسوی می‌گویند که نمی توان یهودستیزی را چنان گسترش داد که هرگونه انتقاد از دولت اسرائیل معادل یهودستیزی گرفته شود و در عوض عبارت های اسلام ستیزانه در رسانه‌ها تحمل شده و به امری عادی بدل شود.

با این حال اکنون دولت امانوئل ماکرون لایحه‌ای را آماده کرده است که در صورت تصویب، صهیونیست‌ستیزی معادل یهودستیزی در نظر گرفته خواهد شد. همچنین در تجمع ضد یهودستیزی سه شنبه گذشته در فرانسه پلاکاردهایی دیده می شود که بایکوت خرید اجناس اسرائیلی را معادل یهودستیزی تصویر کرده بود.

نگاهی به ماجرای دشنام به فینکل‌کروت

در ویدئوی که در توئیتر منتشر شده است، چند تن از جلیقه‌زردها در جریان چهارهمین شنبه اعتراضاتشان، دشنام‌ها و جملاتی از این دست علیه فینکل‌کروت که به خیابان آمده بود، بیان کردند: «گم شو، عوضی صهیونیست،.../ فرانسه از ماست/ عوضی راسیست/ عوضی نفرت‌پراکن/ تو به جهنم می روی/ خدا تو را تنبیه می کند.عوضی صهیونیست/ فلسطین، فلسطین/ او به قصد برای تحریک ما به اینجا آمده است.»

با اینکه برخی از رسانه ها گفته اند که معترضان علیه الن فینکل‌کروت عبارت «یهودی کثیف» را بکار برده‌اند، با این حال این فیلسوف فرانسوی در مصاحبه‌ای گفته است که چنین جمله‌ای را نشنیده است.

این ماجرا با دخالت پلیس به پایان رسید گرچه رسانه‌های فرانسوی در روزهای بعد گفتند که فردی که عامل اصلی این برخورد با فینکل‌کروت بوده است دستگیر شده است و گفته شده است که او با جریان‌های اسلامگرای افراطی مرتبط بوده است.

نقد فیسلوف چپگرا به فیسلوف با گرایش راست: واکنش «الن بدیو» به «الن فینکل‌کروت»

در پی رسانه‌ای شدن ماجرای دشنام‌گویی به الن فینکل‌کروت از سوی چند تن از جلیقه زردها، الن بدیو در مقاله ای با عنوان «کمدی حوصله‌سر بر یک نژادپرست در جامه یک ضد نژادپرست» در واکنش به این ماجرا نوشت: «مردی که گفته است تیم فوتبال فرانسه آنقدر سیاهپوست دارد که باعث تمسخر در اروپاست، مردی که گفته است سیاهپوستان و عرب‌ها در حاشیه شهرها، سفیدپوستان را به خلاف می کشانند، مردی که می‌گوید اختلاط نژادها تهدیدی برای اروپاست، مردی که گفته است هرگز نباید از ایالات متحده آمریکا بد گفت بجز برای ایجاد یک فاجعه تمدنی، مردی که امروزه نیز می گوید استعماری (که میلیون‌ها کشته، بی خانمان، شکنجه شده و به بردگی گرفته شده از آثار آن است) که به آفریقا برده شد انتقال «تمدن» بوده است، چنین آدمی، روشنفکر سفیدپوست و مرتجع، آکادمیسین برتری جوی غربی، بهانه‌ای پیدا کرده است تا تبدیل به نماد یک قربانی بیچاره شود.»

فینکل‌کروت در ماجرای جنبش «خیزش شبانه» Nuit Debout در سال ۲۰۱۶ هم با واکنش منفی دانشجویان مواجه شده بود. بدیو در اشاره به این ماجرا می نویسد: «او همین تکنیک را در جنبش «خیزش شبانه» در سال ۲۰۱۶ بکار گرفت: پرسه زنی در حاشیه تظاهرات عمومی و اغلب دوستانه، اما خطا گویا این است که بر اساس دموکراسی بهداشتی، کسی نیست معترضان را کنترل کند و مشخص کند چه کسی مشارکت کننده واقعی است و چه در آنجا می گذرد، چه کسی نفوذی، پلیس یا فاشیست است و اینکه امکانی ندارند که مانع اعمال تحریک کنندگان شوند. با بهره بردن از آنچه ضعف پنداشته می شود، پرسه زندی به نام فینکل‌کروت به وسیله ای برای ایجاد شادی و تحریک کننده ای برای ظهور یهودستیزی و فاشیسم تبدیل می شود.»

الن بدیو اشاره می گند که چگونه فینکل‌کروت از این وضعیت استفاده کرده است تا روی بخش محبوب و ضد دولتی یک تظاهرات آب دهن بیاندازد تا آن را بی اعتبار سازد. بدیو می نویسد که فینکل‌کروت به این وسیله رسانه‌ها را به کمک می خواند و در نهایت رسانه ها و شخصیت های سیاسی و دولت همگی گویی جواهری یافته اند و از آن همچون پرچمی برای دفاع از دموکراسی و تمدن استفاده می کنند. بدیو می گوید همچنین نباید فراموش کرد استقبال دولت اسرائیل را که اعمالش نه خیلی دموکراتیک و نه اساسا متمدنانه و نه حتی بدون نژادپرستی ضد عرب است. اما این مسائل بدون شکل برای ریاکاران جامعه ما گویی الزامات معتبری است برای اینکه در نهایت فضیلت‌های بی نظیر غربی را بر صدر بنشانند.

الن بدیو در پایان نوشته خود با اظهار تاسف از نقشی که «شبکه‌های اجتماعی» در عصر ما بازی می کنند و آن را با «شایعات» در گذشته‌ها مقایسه کرده است می گوید که زمان آن رسیده است که به هسته اصلی سیاست برگردیم که گردهمایی جمعی و چهره به چهره برای گفتگو است. بدیو خواستار بایکوت شبکه های اجتماعی آنچنان که امروز وجود دارند در سطح جهانی شده است تا آنچه میلیاردرها با هر کلیک کسب می‌کنند، متوقف شود.

او در پایان مقاله اش از «اود لانسولن» روزنامه نگار وب‌سایت «مدیا‌تی‌وی» نزدیک به ژان لوک ملانشون رهبر حزب چپ‌گرای «فرانسه تسلیم ناپذیر» حمایت کرده است که در جریان ماجرای فینکل‌کروت مورد حمله حامیان او در شبکه های اجتماعی قرار گرفته بود. این روزنامه‌نگار گفته بود که عبارت «یهودی کثیف» در ماجرای فینکل‌کروت به زبان نیامده است و گفته بود که سیاستمداران نمی توانند با چنین موضوع حساسی بازی کنند با این هدف که یک جنبش اجتماعی که اهمیت تاریخی دارد را بی اعتبار کنند. او نوشته بود که الن فینکل‌کروت نه عنوان یهودی بلکه بعنوان کسی مورد حمله قرار گرفته است که پیشتر در فضای عمومی علیه جوانان مسلمان در طول ۲۰ سال گذشته نفرت پراکنی کرده است.

از سوی دیگر «توما گنوله» سیاست شناس فرانسوی همچون الن بدیو به نقد الن فینکل‌کروت پرداخت و او را گسترش دهنده نفرت در فرانسه نامید. او نوشته که فینکل‌کروت سالهاست با عبارت‌های علیه جوانان حاشیه شهرها و علیه مسلمانان در حال نفرت پراکنی است. او به نوشته های فینکل‌کروت اشاره می کند که نوشته است بیشتر جوانان حاشیه شهرها سیاهپوست و عرب هستند که هویت خود را در اسلام پیدا می کنند و از غرب نفرت دارند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: یهودستیزی اسلام ستیزی فرانسه الن بدیو جلیقه زردها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۸۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دنبال اعتراضات

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، دانشگاه ساینس پو در پاریس، پایتخت فرانسه به دلیل تظاهرات طرفداران غزه، پردیس اصلی خود را تعطیل کرد.

«ژان باسرز»، مدیر این دانشگاه روز پنجشنبه گفته بود که دانشگاه درخواست معترضان حامی فلسطین برای بازنگری در روابط خود با دانشگاه‌های اسرائیل را رد می‌کند. این اظهارات باعث شد برخی از دانشجویان اعلام کنند که در اعتراض به جنگ غزه، اعتصاب غذای خود را ادامه خواهند کرد.

پس از خیزش دانشجویان حامی فلسطین در ایالت‌های مختلف آمریکا، اکنون دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در سرتاسر کشورهای اروپایی از جمله در فرانسه و انگلیس در حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی به پاخواسته‌اند.

دانشجویان انگلیسی و فرانسوی همزمان با گسترش جنبش‌های دانشجویی در آمریکا، امروز جمعه در حمایت از فلسطینی‌ها و قطع ارتباط با دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف تظاهرات کردند.

دانشگاه کالج لندن (UCL) و دانشگاه وارویک (Warwick) به همراه دانشگاه سوربن و ساینس پو یا همان دانشکده معروف علوم سیاسی پاریس به کانون جنبش ضدصهیونیستی دانشجویان فرانسه تبدیل شده‌اند.

دانشجویان انگلیسی در دو شهر لندن و کاونتری در اعتراض به ارتباط این دانشگاه‌ها با مؤسسات دانشگاهی رژیم اسرائیل تجمع کردند.

در همین ارتباط، دانشجویان حامی فلسطین در فرانسه با تعطیلی کلاس‌های درس در مقاطع مختلف با تجمع در مقابل دانشکده علوم سیاسی معروف در شهر پاریس در حمایت از فلسطین و اعلام حمایت از خیزش دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و کشورهای اروپایی خواستار قطع همکاری دانشگاهی فرانسه با همه مراکز و نهادهای دانشگاهی وابسته به رژیم صهیونیستی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین در نوار غزه شدند.

انجمن دانشجویی حمایت از فلسطین در دانشکده علوم سیاسی فرانسه طی بیانیه‌ای خواستار پایان همکاری دانشکده علوم سیاسی پاریس با همه مؤسسات وابسته به اسرائیل شد و همچنین خواستار محکوم کردن آشکار این رژیم در کشتار مردم فلسطین در نوار غزه و پایان دادن به سرکوب تجمعات دانشجویی در حمایت از فلسطین شد.

دانشجویان فرانسوی با در دست داشتن پرچم فلسطین و عکس‌های دانشجویان بازداشتی ضمن حمایت از ملت فلسطین؛ با شعار «اسرائیل قاتل و جنایت کار، مکرون همدست و شریک» عملکرد دولت فرانسه را به شدت زیر سوال بردند.

از سوی دیگر، ژان لوک ملانشون، رهبر حزب «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» به همراه اعضای این حزب از جنبش دانشجویان حامی فلسطین در مقابل سرکوب دانشجویان از سوی پلیس حمایت کرد.

دیگر خبرها

  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • به دانشجویان خیانت شد/ اعتراضات صلح‌آمیز را با باتوم سرکوب کردند
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به برچسب «یهودستیزی» زدن به دانشجویان آمریکایی
  • واکنش کنعانی به زدن برچسب «یهودستیزی» به دانشجویان معترض آمریکایی
  • توسعه تعریف «یهودستیزی» در آمریکا چه خطراتی دارد؟
  • فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان، دانشگاه‌ها را تعطیل کرد
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2200 نفر رسید
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دنبال اعتراضات
  • بایدن: دانشگاه جای یهودستیزی نیست