Web Analytics Made Easy - Statcounter

در همایش ملی بومی سازی تحقیقات در توسعه علمی کشور بر لزوم بومی‌سازی پژوهش‌های کشورهای توسعه یافته تاکید و تقلید صرف از این پژوهش‌ها به عنوان عاملی برای افزایش آسیب‌های اجتماعی مطرح شد.

به گزارش ایسنا، نخستین همایش ملی "بومی سازی تحقیقات در توسعه علمی کشور" به میزبانی دانشگاه علامه محدث نوری در شهرستان نور با حضور اساتید برجسته و مطرح کشوری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرام اسلامی، روانشناس، در این همایش با اشاره به اینکه در زمینه روانشناسی، بومی سازی صورت نگرفته است، اظهار کرد: معمولاً بر اساس روال معمول مردم ایران منتظرند ببینند که غرب چه می‌گوید و سپس آن را اجرا کنند، چون بومی سازی انجام نشده است.

وی با بیان اینکه نتیجه تحقیقات غرب با ارزش‌های فرهنگی و دینی مطابقت ندارد، تصریح کرد: به همین خاطر به دلیل استفاده کورکورانه از تحقیقات غرب گرایانه روز به روز آمار طلاق، اعتیاد و فساد در جامعه ما رو به افزایش است.

این روانشناس با بیان اینکه تحقیقات غربی باید با ورود به ایران، بومی سازی شود، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم پژوهش‌های جوامع توسعه یافته را بر مبنای اصول فرهنگی جامعه خود پیاده سازی کنیم قطعاً آسیب‌های اجتماعی کاهش خواهد یافت.

پژوهش، اصل اول توسعه

علی شادمان، فرماندار شهرستان نور نیز در ادامه با اشاره به اینکه جامعه در حال توسعه نیاز مبرم به تحقیقات دارد، اظهار کرد: تحقیقات بومی، ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی را تولید می‌کند که اگر به آن پرداخته شود بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه برای استفاده بیشتر از کره خاکی باید همه ظرفیت‌ها در حوزه‌های مختلف بر اساس پایه و تحقیقات باشد، تصریح کرد: هر کشوری که به توسعه صنعتی و فرا صنعتی رسید، اصل تحقیقات را در برنامه جدی خود قرار داده است.

فرماندار نور در ادامه گفت: بومی گرایی از مباحث قابل توجه برای افرادی که در حوزه‌های جدید علمی و عرصه‌های بین المللی فعالیت دارند است.

شادمان با بیان اینکه باید نگاه ویژه‌ای در حوزه تحقیقات و پژوهش در کشور صورت گیرد، تصریح کرد: با توجه به تنوع ظرفیت‌های بومی اقلیمی می‌توان فرصت‌های پژوهشی بیشماری خلق کرد.

محسن نژاد خیرالله، دبیر اجرایی نخستین همایش بومی سازی تحقیقات در توسعه علمی کشور نیز اظهار کرد: همایش تحقیقات در توسعه علمی کشور در هشت رشته و هفت پنل تخصصی گروه حقوق، معماری، حسابداری و مدیریت و اقتصاد، روانشناسی، زبان، عمران تشکیل شد و حدود ۴۶۰ مقاله که بخشی به صورت ارائه حضوری و بخشی در قالب پوستر بود پذیرش شدند.

وی گفت: سخنرانانی چون ایرج اعتصام، استاد بازنشسته دانشگاه تهران، دکتر مجید مفیدی، استاد دانشگاه علم و صنعت و دکتر میرصادقی، استاد تمام دانشگاه بهشتی، دکتر نیاز پور و دیگر اساتید در پنل‌های مختلف به ایراد سخنرانی پرداختند.

دبیر اجرایی نخستین همایش تحقیقات در توسعه علمی کشور یادآور شد: یک سوم شرکت کنندگان از دانشگاه علامه محدث نوری و دو سوم دیگر دانشجویان از سراسر کشور در این همایش حضور داشتند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهش منطقه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۹۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر

توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی ـ پژوهشی مسئله‌محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین‌المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

گاف "بی‌بی‌سی" درباره پروژه هواپیمای جت 72نفره ایرانی

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل 25 نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف 70 میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه‌های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف 20 میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح‌های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف 10 میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف 100 میلیارد ریال، حمایت از پروژه‌های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده 11 قانون جهش تولید تا سقف 2000 میلیارد ریال، حمایت از راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف 50 میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده‌سازی ماده 5 قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی‌های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از پروژه‌های تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف 200 میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف 10 میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند
  • بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود
  • اعطای جایزه ملی البرز به ۱۶۰۰ نخبه علمی
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • مدارس نیمه‌تمام آذربایجان‌غربی تکمیل می‌شود