Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@03:17:43 GMT

یزد پنجمین پایتخت کتاب ایران شد

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۱۳۴۵

یزد پنجمین پایتخت کتاب ایران شد

یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران در مراسم اختتامیه انتخاب پایتخت کتاب ایران که عصر امروز با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. معرفی شد. ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۹ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا مراسم پایانی پنجمین معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در کتابخانه ملی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مراسم پنجمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران، شهر یزد به دلیل تنوع برنامه‌های کتابخوانی و اهتمام ویژه به فعالیت‌های خلاقانه فرهنگی به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد. از زمستان سال گذشته تا کنون کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران فعالیت‌ها و برنامه‌هایش در زمینه ترویج کتابخوانی را اجرا می‌کرد. همچنین از چهار شهر، مهاباد در آذربایجان غربی، صدرا و شیراز در استان فارس، دزفول در استان خوزستان به عنوان شهر‌های خلاق در عرصه کتابخواین تقدیر شد.

همچنین اسامی یازده روستای برگزیده و ده روستای تقدیر شده در پنجمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب اعلام شد و با اهداء جوایز از آن‌ها تقدیر شد.

کرمانشاه| اسلام‌آباد غرب در مسیر پایتخت کتاب ایران قرار داردپنجمین دوره پایتخت کتاب ایران کلید خورد

در این مراسم که عصر امروز شنبه چهارم اسفندماه در کتابخانه ملی برگزار شد، اسحاق جهانگیری،معاون اول رئیس جمهوری با ابراز خوشحالی از حضور در برنامه‌ی ترویج کتابخوانی گفت: مردم ایران همت بلندی در فعالیت‌های فرهنگی دارد. برای انجام هر کار زیربنایی نیازمند توسعه فرهنگی هستیم. کتاب مهم‌ترین نقطه کانون توسعه فرهنگی است. کتاب مظهر اندیشه است و باید توجه ویژه‌ای به تمام دست‌اندارکاران کتاب شود.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بانی کار بزرگ و موثر فرهنگی شده است. توجه به مسائل فرهنگی در روستاها گامی موثر است. امید بتوان با این اقدام‌ها زیرساخت‌های فرهنگی در کشور تقویت شود. اگر دولت بتواند امکان‌های مناسب در اختیار قرار دهد، تحولی بزرگ رقم می‌خورد. در شهرها پایتخت، کتاب انتخاب شوند که مبتنی بر اصول قابل اعتنایی است.

جهانگیری افزود: یزد به عنوان دارالمومین شایسته پایتخت فرهنگی هستند و می‌توانند در سطح جهانی، هم پایتخت کتاب شود. دولت برای پرداخت هزینه‌هایی از این دست کمبود نداریم و پیگیری می‌کنیم. یارانه‌های کتاب سعی می‌کنیم دغدغه کاهش پیدا کند. یارانه‌های بیش‌تری حوزه فرهنگ اختصاص خواهد داشت. ایشان با قوت کارشان را ادامه خواهند داد.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در سخنانی گفت: پنج سال قبل سخن به میان آمد، فرصت اکتشافی برای توسعه اجتماعی ماست. یک نقطه مهم توسعه اجتماعی، توسعه فرهنگی است و نقطه ثقل توسعه فرهنگی کتاب هست.

وی ضمن تاکید بر اهمیت کتاب،گفت: در این جشنواره‌ها این ایده پی گرفته می‌شود که کتابخوانی محور توسعه فرهنگی شود و منجر توسعه اجتماعی شود. صرفا نه تنها به کتابخوانی بلکه به کتاب به مثابه کانون فعالیت‌های اجتماعی نگاه می‌شود. این رقابت‌ها اکتشاف ایده‌ها در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیازمند هستیم. شکار ایده‌ها مقدمه اقدام‌های بعدی است. این نکته مهم است. ایده‌های کوچک را می‌توان با پردازش در سطح ملی دنبال می‌شود. توسعه اجتماعی، به پویش‌های اجتماعی نیاز دارد و بی‌شک به رویدادهای ترویج کتابخوانی این پویش اجتماعی را رقم زده است. بیش از هشت هزار شهر و روستا و بیش از دویست هزار کودک و نوجوان و قریب سه هزار گروه و افراد در این سال‌ها به بهانه‌ی این جشنواره‌ها به کتاب در پیوند و ارتباط موثر قرار دارند و این نکته مهم است.

وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی گفت: توسعه اجتماعی _ فرهنگی با حضور نهادهای مردمی میسر می‌شود. شکل‌گیری تشکل‌های مردم نهاد از دل این حرکت برآمدند. جریان رخ داده در این پنج سال بود؛ در حوزه کتابخوانی پوینده بوده است و می‌توان از این الگو در دیگر زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد و با جلب مشارکت تشکل‌های مردم‌نهاد بیش از پیش در مسیر توسعه همه‌جانبه ایران اسلامی حرکت کنیم.

همچنین ابراهیم حیدری، دبیر پنجمین پایتخت کتاب ایران و جشنواره و روستاهای دوستدار کتاب در بخشی سخنانش درباره این رویداد‌ها گفت: در مجموع پنج دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب بیش از5500 شهر و روستا و منطقه عشایری مشارکت داشته است.

انتهای پیام/

 

 

R1013198/P/S4,35/CT12 واژه های کاربردی مرتبط وزارت ارشاد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت ارشاد وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۱۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد مانوین با رویکرد بومی سازی فناوری نرم

دبیرستاد فناوری نرم گفت؛ ما نیاز داریم فناوری‌ها با رویکرد بومی و هویت ساز توسعه یابد و این رویداد در زمینه توسعه جریان‌های فناوری‌های نرم فعال شده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسعود حسنلو در نشست خبری رویداد مانوین که امروز در مدرسه دارالفنون برگزار شد، با تاکید بر ضرورت هویت بخشی به صنایع خلاق و‌بومی کشور افزود: از این رو این نشست در مرکز تاریخی دارالفنون برگزار شده است، چرا که اکوسیستم فناوری نیازمند هویت بخشی است که ریشه آن در فرهنگ بومی و ملی و دینی ما نهفته است.

حسنلو با بیان اینکه مسایل فرهنگی به حل مسایل مردم و جامعه نزدیک است ادامه داد: یکی از کارکرد‌های فناوری حل مسایل کشور است و با توجه به چالش‌هایی که در زبان فارسی، وفاق اجتماعی، محیط زیست سلامت عمومی و عدالت اجتماعی وجود دارد می‌توان با توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی حل شوند.

وی با تاکید بر اینکه هرچقدر اکوسیستم توسعه فناوری‌های نرم توسعه یابد مسائل اجتماعی در مسیر حل شدن قرار می‌گیرد ادامه داد: برگزاری رویداد مانوین در همین راستا برنامه ریزی شده است چرا که ما نیاز داریم فناوری‌ها با رویکرد بومی و هویت ساز توسعه یابد و این رویداد در زمینه توسعه جریان‌های فناوری‌های نرم فعال شده است.

دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه، رونمایی از دستاورد‌ها نشست‌ها را از رویداد‌های جانبی این رویداد ذکر کرد و‌گفت: اعتقاد من بر این است که صنایع خلاق رکن اقتصاد خلاق و فرهنگی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به تعریف پروژه‌های پیشران در حوزه‌های فناوری‌های نرم و فرهنگی گفت: پروژه‌های پیشران پروژه‌هایی است که از نظر اقتصادی و صنعتی قادر است پروژه‌ها را چند پله جاوتر براند و ما دو دسته پروژه‌های پیشران و کلان تعریف کرده ایم.

حسنلو ادامه داد: برای این منظور ۱۷ کارگروه ذیل سند این ستاد تشکیل شده که در ۳ لایه پروژه‌هایی را تعریف کرده اند. برخی پروژه‌های پروژه‌های کلان ملی است که نیاز به اعتبارات و زیرساخت‌های جدی دارد و برخی دیگر نیاز به اعتبارات زیادی ندارند، اما نیازمند تجمیع ظرفیت‌ها و کنسرسیوم‌ها هستند.

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی دسته سوم پروژه‌ها را پژوژه‌هایی دانست که نیاز به زیرساخت‌های قانونی و‌فیزیکی دارند و‌ادامه داد: تاکنون ۳ پروژه کنسرسیوم صادرات اسباب بازی، پلتفرم به هم رسانی آموزشی و‌ازمایشگاه اثر اجتماعی احصا شده است علاوه بر این ۱۰ پروژه دیگر در دستور کار ستاد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • آمادگی استانداری تهران در انعقاد تفاهمنامه فرهنگی،اجتماعی و سلامت
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • اجرای ۳ پروژه پیشران در حوزه فناوری های نرم
  • برگزاری رویداد مانوین با رویکرد بومی سازی فناوری نرم
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • نمایشگاه کتاب نشاط اجتماعی تهران را بالاتر می‌برد/ در حال حاضر شهرآفتاب گزینه مناسبی برای نمایشگاه نیست