Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@15:15:13 GMT

بطحائی: ناکارآمدی شیوه آموزشی ناشی از کنکور است

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۲۹۷۰

بطحائی: ناکارآمدی شیوه آموزشی ناشی از کنکور است

وزیر آموزش و پرورش گفت: مقوله کنکور و اضطراب والدین، دانش اموزان و حتی اولیای مدارس برای ورود دانش آموزان به دانشگاه نقش مهمی در عدم کارآمدی شیوه تدریس و آموزش و یادگیری در آموزش و پرورش دارد.

به گزارش ایرنا، سید محمد بطحائی عصر شنبه در نشست در نشست شورای اداری، شورای سیاست گذاری و هماهنگی آموزش و پرورش مناطق مرزی استان ایلام اظهار داشت: مدارس کشور به محلی برای محفوظات تئوریک کتب درسی و یک آموزشگاه بزرگ علمی برای ورود دانش آموزان به دانشگاه ها تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حالیکه مدارس وظایف مهمتری از ارائه محفوظات به بچه ها دارند و دانش آموزان باید مهارت محوری کاربردی را فرا بگیرند و به همین علت استفاده از کتاب های کمک درسی و آزمون های مختلف غیرضرروی از مقطع دبستان حذف شده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه فضاهای آموزشی کشور باید تغییر کند، یادآور شد: دانش آموزان در کنار کتب درسی باید مهارت محوری و تغیر نگرش ها به اهداف آینده را فرا بگیرند که این امر مهم در سایه تغییر در شیوه تدریس و آموزش ها امکان پذیر است.

بطحایی گفت: بر اساس سند تحول 20 ساله در صدد تغییر در شیوه تدریس مدارس هستیم و مدیریت مبتنی بر مدرسه همراه با خلاقیت و نوع آوری و پرورش استعدادهای دانش آموزان در اولویت قرار می گیرد.

وی یکی دیگر از دغدغه های اصلی وزارت آموزش و پرورش را حراست از زبان معیار و ملی فارسی در کنار حفظ گویش ها و لهجه های بومی و منطقه ای نقاط مختلف کشور بیان کرد و اظهار داشت: برای سال های آینده دستورالعمل هایی مناسب با گویش های هر منطقه از کشور در دست تدوین و بررسی است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: یکی دیگر از مهمترین وظایف و دغدغه های این وزارتخانه پرداختن به معضلات و ناهنجاری های جامعه است که گروه ها و تیم های ارزیاب در سراسر کشور در زمینه بررسی معضلات و ناهنجاری های هر منطقه و اقدامات پیشگیرانه برای رفع یا کاهش آن مشکلات در حال فعالیت هستند.

مصوبه های وزارت آموزش و پرورش برای حوزه استان ایلام

وی در خصوص وضعیت آموزش در ایلام نیز گفت: استان ایلام با وجود مشکلات و کمبودها در بسیاری از شاخص ها یا در سطح میانگین ملی یا گاه بالاتر و حتی در پاره ای موارد نزدیک به میانگین ملی است.

وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: به عنوان مثال ایلام استان برتر در زمینه تراکم زدایی دانش آموزان در کلاس های درس است و در شاخص هایی چون نرخ باسوادی، جمعیت در حال تحصیل مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی، سرانه آموزشی در سطح کشور از جایگاه بسیار مقبول و مطلوبی نسبت به دیگر استان ها برخودار است.

بطحائی افزود: 90 میلیارد ریال اعتبار برای ریشه کنی بی سوادی در سه شهرستان مرزی ایلام، مهران و دهلران در نظر گرفته شده و همچنین در سال آینده 50 درصد مدارس سنگی استان تخریب و بازسازی می شود و همچنین تکمیل پروژه های نیمه تمام طرح حیات طیبه استان ایلام در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.

وی با اعلام اینکه در استان ایلام 48 مدرسه از نوع کانکس وجود دارد، یادآور شد: با همکاری سپاه و نوسازی مدارس مقرر شده که این کانکس ها در سال آینده جمع آوری شده و جای آنها را مدارس استاندارد سازه ای بگیرد.

وزیر آموزش و پرورش در مورد سیستم های گرمایشی مدارس استان ایلام هم گفت: با همراهی استانداری ایلام مصوب شد که سیستم های گرمایشی از نوع بخاری نفتی جای خود را به سیستم های گرمایشی بی خطر بدهند که 50 درصد اعتبار این طرح را وزارتخانه و 50 درصد دیگر را استانداری ایلام تقبل کرده اند.

 20 درصد کمبود نیروی مدارس ایلام از دانشگاه فرهنگیان تامین می شود

بطحایی در خصوص کمبود نیروی انسانی در مدارس استان ایلام هم اظهار داشت: 20 درصد از کمبود نیروی مدارس از محل دانشگاه فرهنگیان و دانشجویان واجد شرایط این دانشگاه بکارگیری می شوند.

وی با بیان اینکه مهارت آموزی دانش آموزان یکی از مهمترین دغدغه های وزارت آموزش و پرورش است، تاکید کرد: با همکاری سازمان فنی و حرفه ای و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی طرح ایران مهارت برای مدارس کشور اجرایی می شود که این طرح در مدارس روستایی و شبانه روزی رایگان است.

وزیر آموزش و پرورش از تخصیص 60 میلیارد ریال تسهیلات به مدارس غیرانتفاعی استان ایلام خبر داد که 30 میلیارد ریال آن را استانداری ایلام و 30 میلیارد ریال دیگر را وزارت آموزش و پرورش تقبل کرده اند تا مدارس غیر انتفاعی توان جذب دانش آموزان بیشتری را داشته باشند.

نوید دیگر بطحایی برای فرهنگیان استان ایلام اهدای یک هزار ویزای رایگان سفر به عتبات عالیات فرهنگیان در ایام اربعین سال آینده است که هزینه صدور این تعداد ویزا را وزارتخانه تقبل کرده است.

پرداخت 40 میلیارد ریال اعتبار به حوزه درمان و اماکن رفاهی فرهنگیان با مشارکت استانداری، پرداخت 20 میلیارد ریال اعتبار برای حوزه پرورشی و فرهنگی و دار القران ها، ایجاد اتاق بازی و یادگیری در 50 مدرسه استان ایلام برای مقاطع اول تا سوم ابتدایی، تخصیص 400 میلیون تومان اعتبار برای تجهیز امکانات ورزشی مدارس از دیگر مصوبه های این نشست بود.

به گزارش ایرنا این نشست با حضور وزیر آموزش و پرورش، جمعی از معاونان وی، مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی استان و شورای سیاست گذاری و هماهنگی آموزش و پرورش برگزار شد.

وزیر آموزش و پرورش و هیات همراه در سفر دو روزه به ایلام برنامه های مختلفی دارند که از جمله آنها دیدار با مسوولان استان، بازدید از مدارس، دیدار با نخبگان دانش آموزی، دیدار با نمایندگان انجمن های اولیا و مربیان، مصاحبه خبری، شرکت در شورای اداری، شورای آموزش و پرورش و مناطق مرزی، شورای انجمن اولیا و مربیان استان، حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری و دیدار با تشکل های فرهنگیان برنامه های سفر روز نخست وزیر آموزش و پرورش به این استان است.

عزیمت به شهرستان چرداول، افتتاح استخر، بازدید از مدرسه، دیدار با معلمان این مدرسه و دیدار با خانواده شهید فرهنگی در این شهرستان از جمله برنامه های سفر روز دوم بطحایی و هیات همراه به این استان است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بطحایی کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۲۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس

پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است؛ گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی از معلمان از جنس چندین نسل قبل است. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند . 

وی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد. دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند. در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

 وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس،  دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند. 

پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ما است؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.

 پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛  در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک 
  • تعطیلات مدارس در تابستان باشد یا بین دو نیمسال تحصیلی؟