Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت:‌ از هم‌اکنون آمریکایی‌ها در پی ایجاد شکاف بیش‌تر بین ایران و کشورهای منطقه و ایجاد وحدت بیش‌تر اسرائیلی – عربی در برابر ایران برای محاصره منطقه‌ای این کشور هستند. آفتاب‌‌نیوز : مهدی مطهرنیا در ارزیابی خود از تمدید مهلت ۴ ماهه FATF به ایران اظهار کرد: جامعه جهانی در مورد ایران به ویژه موضوع FATF، مبنی بر گزاره همکاری و دادن امتیاز به ایران معطوف به ایجاد اجماع جهانی علیه ایران است، سیر حرکت‌های آمریکا و همکاری آن با سازمان‌های بین‌المللی در قبال ایران از دهه دوم حرکت راهبردی آمریکا علیه ایران نشان‌دهنده آن است که آمریکا تلاش دارد تا در ارتباط با ایران با محافظه کاری کامل و در عین حال فراهم کردن زمینه بهره‌برداری چالش ایران در جهت گسترش هژمونی خود از غرب به شرق استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: در عین حال آمریکا در سال‌های پایانی دهه چهارم در پی ایجاد فضای تبدیل چالش ایران به دشمن برآمده، چرا که در صورت استفاده از فرصت‌های مبتنی بر چالش ایرانی باید پرونده ایران را برای گذر از دوران انتقالی قدرت آمریکا از نیم‌کره غربی به شرقی ببندد، لذا از هم‌اکنون آمریکایی‌ها در پی ایجاد شکاف بیش‌تر بین ایران و کشورهای منطقه و ایجاد وحدت بیش‌تر اسرائیلی – عربی در برابر ایران برای محاصره منطقه‌ای این کشور و بزرگ‌نمایی قدرت‌نمایی‌های ایران برای شکستن حمایت‌های نسبی جهانی از برجام هستند.
این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: از این رو رهیافت آمریکا که به باور من در دهه چهارم متوجه ایجاد استراتژی معناداری علیه ایران بوده است، در این عنوان استقرار پیدا کرده که بتواند زمینه‌های محاصره منطقه‌ای ایران و اجماع جهانی علیه ایران را فراهم سازد.
مطهرنیا افزود: بنابراین، سیر وقایع نشان دهنده آن است که آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند تا از طریق بازتولید عملیات رسانه‌ای به جنگ روانی برای مقدمه‌سازی در ورود به جنگ میدانی علیه ایران از تمام ظرفیت‌های موجود استفاده ببرند، آن‌ها به خوبی بر این امر واقف هستند که گروهی تندرو در ایران وجود دارد که بدون توجه به تفکر سیستمی و دوری گزیدن از تفکرهای انتقادی خود را در مقام حق می‌بینند و با تکیه بر این احساس حقانیت، پذیرش ورود به جامعه بین‌المللی و قواعد ناشی از آن را رد می‌کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: درواقع اگر چه نوعی اجماع منطقه‌ای علیه ایران در ورشو دیده شد اما هنوز جهان باور به عدم پذیرش ایران برای ورود به جامعه جهانی را مورد تأیید قرار نمی‌دهد، از این رو به نظر می‌رسد دادن فرصت به ایران، از یک طرف امتیازی برای ایران محسوب می‌شود و از طرف دیگر عدم استفاده از این امتیاز می‌تواند حجت را برای جامعه جهانی از نظر مماشات با ایران بیش‌تر به نمایش گذاشته و زمینه‌های اتمام آن را در مرحله بعدی فراهم سازد.
وی اظهار کرد: همان‌گونه که آمریکا گام به گام این معنا را در ارتباط با مساله نفت و ایجاد شرایط مناسب برای ۸ کشور و سپس ۴ کشور در ارتباط با تحریم‌های نفتی فراهم ساخت تا آن‌ها بتوانند با جایگزین کردن نیازهای نفتی خود همکاری‌های بین‌المللی خود را با ایران کاهش دهند، از این رو معتقدم نمی‌توان به این امتیازها دل خوش کرد، برنامه کلان‌تر و راهبردی وسیع‌تر در حال انجام است.
این استاد دانشگاه همچنین درباره این‌که این فرصت چه تأثیری بر تصمیم‌گیری‌های ایران دارد؟ گفت: فکر می‌کنم از منظر محتمل‌ترین سناریوی پیش‌رو، دادن امتیاز به ایران زیرکانه‌تر از ایجاد یک اجماع جهانی علیه ایران است، جامعه جهانی به خوبی دیده است که ایران در عرصه داخلی دچار تشتت در تصمیم‌گیری است و FATF و لوایح چهارگانه و بحث پالرمو، سطح درگیری جناح‌های رادیکال اعم از اصلاح طلب و اصولگرا در ایران را وضوح بیش‌تری بخشیده است.
مطهرنیا ابراز کرد: ادامه این مباحث در فضای متهم کردن دو طرف به تبعات و پیامدهای ناشی از پذیرش یا رد FATF می‌تواند جامعه ایران را در این شکل‌بندی و تشتت در تصمیم‌گیری بیش‌تر قرار دهد و ابعاد گوناگون فسادهای اقتصادی، اداری و سیاسی دو جناح را در منازعه پذیرش یا عدم پذیرش این معاهده و لوایح مربوط به آن بیش‌تر هویدا سازد.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان اظهار کرد: از طرف دیگر جهان و سازمان‌های بین‌المللی می‌توانند به ایران و افکار عمومی در جهان بگویند ما بار دیگر به ایران فرصت دادیم تا از این معنا بهره ببرد، ایران در وضعیت کیش و مات است .
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: جامعه بین الملل مطهرنیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۶۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه استقبال کرد.

 به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد روز سه شنبه در یک موضع گیری رسانه‌ای از پاسخ جنبش حماس به طرح سیاسی ارائه شده برای توقف ماشین نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه استقبال کرد و این هوشمندی سیاسی مقاومت را جلوه دیگری از قدرت میدانی آن توصیف کرد.

کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران از طرح ارائه شده برای احقاق حقوق ملت فلسطین شامل توقف فوری و پایدار حملات و جنایات رژیم صهیونیستی، رفع محاصره ظالمانه علیه نوار غزه، آزادی زندانیان فلسطینی، خروج کامل و بی قید و شرط نیروهای اشغالگر اسرائیلی از نوار غزه و بازسازی خرابی‌های جنگ حمایت می‌کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • پایان کار بانوان ایران در تفنگ ۱۰ متر جام جهانی تیراندازی
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • اقدام عجیب خودی‌ها علیه ژیمناستیک/ اعتراض به سهمیه المپیک ایران!
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه‌النجاه منتشر شد
  • واکنش مجمع جهانی بیداری اسلامی به سرکوب اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • دفاع موشکی ایران در مقابل اسرائیل زمینه نابودی هر چه زودتر رژیم صهیونیستی را فراهم می‌کند
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است