Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@03:49:40 GMT

پرورش میگو، موهبت دیگری در سرزمین هزار گنج

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۷۷۷۱

پرورش میگو، موهبت دیگری در سرزمین هزار گنج

پرورش میگو بی تردید یک پتانسیل بزرگ در بندر اقیانوسی چابهار است که با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوایی و فراهم بودن زیرساخت های لازم، سرمایه گذاری در آن کاملا توجیه اقتصادی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، وجود دریای عمان و شرایط اقلیمی مناسب، ظرفیت های کم نظیری را به لحاظ آبزی پروری در سواحل جنوب استان ایجاد کرده که این ویژگی ها می تواند شیلات و گسترش آبزی پروری را محور توسعه منطقه به لحاظ ایجاد اشتغال، تولید غذا، توسعه اجتماعی و امنیتی در سطح منطقه ای و حتی ملی فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


توسعه آبزی پروری با نگاه صیانت از محیط زیست، به نوعی اکوتوریسم و کمک کننده به گردشگری نیز میتواند محسوب شود؛ چرا که در مقایسه با سایر صنایع با کمترین سرمایه گذاری و کمترین مخاطره برای محیط، می تواند اهداف اقتصادی، اشتغال و توسعه فرهنگی و اجتماعی منطقه را نیز تامین کند.

آب و هوای چابهار به سبب نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و به علت وزش بادهای موسمی مونسـون متعادل است، دقیقا به همین دلیل می توان گفت که چابهار  بهشتی برای آبزی پروری است.
 
سواحل پاک و بدور از آلودگی های شهری و صنعتی، درجه حرارت مناسب برای پرورش میگو آن هم در بیش از 8 ماه از سال از ویژگی و استعدادهای برجسته آب های ساحلی استان است که این موهبت می تواند سیستان و بلوچستان را به قطب قدرتمند پرورش میگو تبدیل کند.

هدایت الله میرمراد زهی در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، با بیان اینکه در طول حدود300 کیلومتر مرز آبی این استان 20 سایت مستعد پرورش میگو با مساحت 50 هزار هـکتار شناسایی شده است، اظهار کرد: این سایت ها در مجموع ظرفیت اشتغال مستقیم برای بیش از 60 هزار نفر و تولید بیش از 100هزار تن میگو در سال را دارند.

وی از جمله گونه های بومی میگو در چابهار را سفید هندی، ببری سبز، موزی، ببری سیاه و سرتیز عنوان کرد و گفت: دسترسی به گونه های آبزی بومی منطقه با ارزش تجاری بالا نظیر انواع میگو، خیار دریایی، صدف های دریایی، جلبک های دریایی و آبزیان زینتی دریایی و... از طریق دریای عمان در کنار اقلیم کم نظیر منطقه، شرایط فوق العاده جذابی را برای سرمایه گذاران و توسعه آبزی پروری فراهم نموده است.
 
وی در ادامه به تشریح مراحل احیاء و توسعه آبزی پروری میگو در مجتمع شهید صنعتی گواتر و فعال سازی مراکز تکثیر میگو پرداخت و افزود: در سال جاری پیرو هماهنگی ها و اقدامات صورت گرفته، 4 مرکز تکثیر اژدر ماهی، آبزی پرور چابهار، میگو کشت و اربیان بهار نسبت به تکثیر میگو اقدام نموده اند که سهم قابل توجهی از نیاز بچه میگو مزارع گواتر را تامین کرده اند.

وی ادامه داد: همچنین در خصوص فراهم کردن زیر ساخت های مورد نیاز در مجتمع گواتر، خط انتقال و ترانس برق، لایروبی کانال و زهکش، جاده دسترسی و ... برای بیش از 700 هکتار از اراضی مهیا شده که در نهایت منجر به زیر کشت رفتن بالغ بر 620 هکتار از این اراضی گردیده است.

میرمرادزهی با اشاره به اینکه در طی دوره پرورش، تغییرات دمایی و اقلیمی به ویژه در فروردین و اردیبهشت، باعث شد تا منطقه یک شرایط استثنایی به لحاظ افت دمایی را تجربه کند، اظهار کرد: این تغییرات منجر به بروز و شیوع بیماری ویروسی لکه سفید در تعداد  محدودی از استخرها شد که با تلاش ها کارشناسان و همراهی و اقدامات مسئولانه بهره برداران، با کمترین خسارات از این چالش مهم و جدی گذر کردیم؛

وی خاطرنشان کرد: این اتفاق منجر به این شد که تجربه پرورش میگو در کنار بیماری به طور واقعی در منطقه صورت بپذیرد که خوشبختانه در پایان دوره حدود هزار 550 تن میگو نیز برداشت شد.
 
  وی تصریح کرد: مجتمع رودیک نیز که از حدود 12 سال پیش عملیات اجرایی آن آغاز شده بود و در سال های گذشته بنا به دلایل مختلف شرایط بهره برداری را نداشت، اولین ذخیره سازی در 4 استخر 2.2 هکتاری آن به صورت آزمایشی انجام گردید و حدود 150 هزار قطعه بچه میگو در هر هکتار ذخیره سازی شد و در نهایت در 21 آذر برداشت میگو از این مزارع با اتمام دوره پرورش با موفقیت صورت پذیرفت.

مدیرکل شیلات استان همچنین در خصوص واگذاری زمین جدید به متقاضیان جهت توسعه پرورش میگو گفت: اراضی شناسایی شده در مناطق غربی چابهار به ویژه، منطقه پزم و سایت تنگ در حال واگذاری به متقاضیان است.

وی اذعان داشت: همچنین در راستای کمک به ذخایر و و تقویت صید و صیادی، گونه های بومی میگو با همکاری دفتر بازسازی ذخایر سازمان شیلات ایران در سال گذشته و سال جاری، میزان بازسازی ذخایر از 3 میلیون قطعه در سال 96 به 15 میلیون قطعه در سال 97 رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۷۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ رضا قلی زاده با اشاره به برداشت ماهی گرمابی از آبان و آذرماه گفت: ۲۰ نفر در استخر‌های پرورش ماهی شهرستان اشتغال دارند که امسال با توسعه مزارع پرورش ماهی ۲۰ نفر دیگر به این آمار اضافه خواهند شد.
وی در ادامه ماهی گرمابی شامل کپور. آمور ، فیتوفاک وبیکهت عنوان کرد و گفت: بیشترین تولید ماهی در این شهرستان قزل‌آلا است که برای فروش به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان شیروان همچنین با اشاره به تولید۵۰۰ تن ماهی گرمابی و سردابی در سال گذشته گفت: با هدف حمایت از پرورش دهندگان پارسال پنج میلیارد تومان تسهیلات توسعه استخر‌های پرورش ماهی، تامین نهاده و خوراک ماهی به پنج نفر از متقاضیان پرداخت شد.
سرانه مصرف ماهی در خراسان شمالی کمتر از ۷ کیلوگرم  است.

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • ورود  ناپلی به بوشهر ممنوع شد
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود
  • حزب‌ الله لبنان «رویسات العلم» را هدف قرار داد
  • حزب‌الله لبنان «رویسات العلم» را هدف قرار داد