Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، دکتر بهمن نامور مطلق سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی- ایرانی استاد فرشچیان از همکاری این واحد دانشگاه آزاد اسلامی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ثبت ملی و جهانی هنرهای اصیل ایرانی خبر داد و گفت: کشورهای ترکیه و آذربایجان درصدد ثبت هنر نگارگری به نام کشور خودشان بودند که با تمهیدات اندیشیده شده از سوی جمهوری اسلامی ایران این اقدام کشورهای همسایه متوقف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هنر نگارگری ایران با قدمت بیش از چهار قرن در کمیته ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید، ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع و وجود اسناد و مدارک متقن از پیشینه هنر نگارگری در ایران، روزهای اخیر در اقدامی مشترک از سوی سازمان میراث فرهنگی، کمیته ملی یونسکو و دانشگاه استاد فرشچیان، هنر نگارگری به ثبت ملی رسید.

سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با تاکید بر اینکه این اقدام، ثبت جهانی هنر نگارگری در فهرست جهانی یونسکو را تسریع می‌بخشد، اظهار داشت: علاوه بر این اقدام، برای آنکه نشان دهیم هنر نگارگری همچنان در ایران زنده و پویاست و فقط به گذشته تعلق ندارد در اسناد خود ثابت کردیم که ایران علاوه بر نقاشی از هنرنگارگری در صنایع دستی، قلم‌کاری، نساجی، فرش‌بافی و... نیز استفاده کرده است.

دکتر نامور مطلق افزود: برای اثبات این موضوع استاد محمود فرشچیان به عنوان یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین نگارگران معاصر در فهرست گنجینه‌های زنده بشری و حاملان میراث فرهنگی ثبت شد و این اقدام اولین ثبت ملی یک نگارگر در این فهرست است که با بازتاب جهانی در عرصه جهانی نیز کمک خواهد کرد تا بتوانیم از هنر مینیاتوری ایرانی نیز دفاع بهتری داشته باشیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران صنایع دستی و گردشگری فرش نقاشی یونسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۷۱۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سعید شاهرخی امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران از ورود مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان خبر داد و اظهار کرد: این اشیا که از موزه ملی ایران (موزه مادر) انتخاب شده است، امروز به کرمان انتقال یافت و هم‌زمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی افزود: بخشی از اشیای این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان‌شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیا مجموعه انتقالی، اشیا حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

وی ادامه داد: بخشی از اشیا مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است که این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

کد خبر 750276

دیگر خبرها

  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • چشم طبیعت، نمایشگاهی با الهام از زیبایی‌های طبیعت
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • رونمایی از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک سمنان
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان