Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجیدرضا حریری، نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه در واردات بدون انتقال ارز منشا تامین ارز شفاف نیست، گفت: در این نوع واردات، بانک‌مرکزی به عنوان سیاستگذار عملا در چرخه نقل و انتقال ارز به داخل یا خارج از کشور قرار ندارد؛ این موضوع احتمال وقوع «پولشویی» و «قاچاق کالا» را تقویت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه نظارت بانک‌مرکزی بر روند مبادلات ارزی و ریالی منجر به شفافیت اطلاعات و کاهش فساد می‌شود، اظهار داشت: در همه کشورها، کلیه تراکنش‌های مالی با نظارت بانک‌های مرکزی انجام می‌گیرد؛ بنابراین در کشورمان هرگونه انجام تراکنش ارزی بدون نظارت بانک‌مرکزی از اساس غیر قابل قبول است.

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با انتقاد از قیمت‌گذاری بانک‌مرکزی در بازار ارز گفت: برای صادرکنندگان غیرنفتی بخش خصوصی و سایر دارندگان ارز، باید اطمینان حاصل شود که بانک‌مرکزی در قیمت‌گذاری ارز دخالتی ندارد چراکه وقتی قیمت‌گذاری توسط بانک‌مرکزی انجام می‌گیرد، انگیزه افراد برای ارائه ارز خود کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: ورود ۹.۲ میلیارد دلار ارز صادراتی به سامانه نیما/ جریان ورود ارز به اقتصاد تشدید می شود

این فعال بخش خصوصی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بانک‌مرکزی در قیمت‌گذاری ارز دخالت نکرده و بازار روند طبیعی خود را طی کند، سمت عرضه ارز تقویت شده و در نتیجه نرخ ارز به طور طبیعی کاهش پیدا خواهد کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، واردات بدون انتقال ارز، روشی از واردات کالا‌ها است که تامین ارز آن خارج از شبکه بانکی صورت می‌گیرد. به عبارتی یعنی آنکه بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار ارزی در کشور، هیچ گونه رصد و نظارتی بر منشاء ارزی واردات کالا‌ها با این روش ندارد.

علاوه بر اینکه این روش وارداتی، موجب ایجاد بی نظمی و عدم شفافیت در بازار ارز داخلی می‌شود، پیمان سپاری ارزی را نیز بی‌اثر کرده و نتیجه آنکه دارندگان ارز‌های حاصل از صادرات به بهانه تامین ارز واردکنندگان واردات بدون انتقال ارز، از فروش ارز صادراتی‌شان در سامانه نیما خودداری می‌کنند.

انتهای پیام/

واردات بدون انتقال ارز موجب ایجاد بی نظمی و عدم شفافیت در بازار ارز داخلی می‌شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واردات بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۷۵۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پیتر استانو روز شنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس(توئیتر سابق) تاکید کرد: اتحادیه اروپا به حفاظت از استقلال دیوان بین المللی کیفری و یکپارچگی اساسنامه رم متعهد است.

وی ضمن بازنشر بیانیه دیوان بین‌المللی کیفری درباره «استقلال و بی‌طرفی» این مرجع قضایی افزود: تهدید دادگاه یا مقامات آن غیرقابل قبول است.

دیوان بین‌المللی کیفری دیروز (جمعه) با انتشار بیانیه‌ای، به کسانی که این نهاد قضایی بین‌المللی و کارکنان آن را تهدید می‌کنند هشدار داد که چنین اقداماتی ممکن است «حمله به اجرای عدالت» تلقی شود. در این بیانیه با اشاره به اینکه دادگاه در چارچوب وظایفی دارد، تلاش می‌کند تا با همه طرف‌های ذی‌نفع تعاملی سازنده برقرار کند تصریح کرد که استقلال دادگاه نباید تضعیف شود. دیوان بین‌المللی کیفری بر همین اساس خواستار پایان فوری اقداماتی شد که مانع فعالیت دادگاه و باعث ارعاب کارکنان آن می‌شود.

در این بیانیه اشاره‌ای به منبع تهدیدها و ارتباط آن با پرونده خاصی نشده است؛ اما چندی پیش پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

به گفته این منابع مطلع که نخواستند نام‌ آنها فاش شود، اعضای کنگره آمریکا به دیوان بین‌المللی کیفری هشدار داده‌اند که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقام‌های اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد.

به نوشته آکسیوس، اعضای کنگره آمریکا اعلام کرده‌اند که در حال کار روی قوانینی هستند که در صورت صدور حکم بازداشت از سوی دیوان بین‌المللی کیفری علیه مقام‌های رژیم صهیونیستی، آن قوانین را اجرا کنند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم از سوی دیوان بین المللی کیفری مخفیانه صادر شود.

از سویی روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارنوت به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه مخفیانه صادر شود و آنها تنها پس از سفر به خارج از اراضی اشغالی از آن مطلع شوند.

بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، دولت آمریکا در تلاش است تا از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه جلوگیری کند.

با وجود اینکه رژیم اسرائیل اتهام نسل‌کشی در غزه را رد می‌کند، اما دیوان بین‌المللی دادگستری با بررسی شکایت دولت آفریقای جنوبی مبنی بر نسل‌کشی این رژیم در غزه موافقت کرده و در حال بررسی این پرونده است؛ مساله‌ای که باعث انزوای بی‌سابقه صهیونیست‌ها در مجامع بین‌المللی شده است.

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • تخصیص ارز برای واردات تاکسی‌های برقی از سوی بانک مرکزی
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • شهردار تهران: تخصیص ارز واردات ۲ هزار خودرو برقی توسط بانک مرکزی صورت می گیرد
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار