Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی می گوید: برای اینکه ساختار سیاسی در سیاست گذاری ها و اجرای آنها بتواند جهت درستی اتخاذ کند، باید موضع خود را در قبال تداوم یا پایان یافتگی انقلاب مشخص کند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، محمد حسین پناهی در همایش تامل درباره انقلاب اسلامی در دانشگاه تربیت مدرس با طرح این سوال که آیا انقلاب اسلامی به پابان رسیده است یا نه؟ گفت: برای اینکه بتوانیم انقلابی را ارزیابی کنیم، ابتدا باید مشخص کنیم آیا انقلاب مدنظر به پایان خود رسیده است یا همچنان در فرایند تکامل خود به سر می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در مورد پایان یافتن انقلاب ها دو دسته نظریه وجود دارد. دسته اول بر مقطعی بودن انقلاب ها باور دارند و دسته دوم مطرح می کند که انقلاب ها پدیده دائمی و مستمر هستند.
استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: کسانی که معتقد به مقطعی بودن انقلاب ها هستند، انقلاب ها را به مراحل مختلفی تقسیم بندی می کنند که در این زمینه مرحله بندی کرین برینتون (اندیشمند حوزه انقلاب ها) از همه مشهورتر است. او برای انقلاب ها پنج مرحله را بر شمرده است که عبارتند از؛ پیش از انقلاب، خود انقلاب، حاکمیت میانه روها، حاکمیت تندروها و دوران ترمیدور.
وی افزود: البته در این زمینه اندیشمندان و نظریه پردازان انقلاب ها مراحل مختلفی را مشخص کرده اند و نظر یکسانی در این زمینه وجود ندارد.
پناهی ادامه داد: افرادی که به انقلاب دائمی معتقد هستند مطرح می کنند که انقلاب ها فرایند مستمر دارند. این مفهوم را برای اولین بار کارل مارکس در سال 1850 در یک گردهمایی کارگری مطرح کرد. مارکس معتقد بود که طبقه کارگر با انقلاب مستمر نباید اجازه دهد سرمایه داران حاکم شوند و همه این ها را باید تصفیه کنند. مارکس این ایده را در سطح جهانی هم برای استمرار انقلاب های سوسیالیستی در کشورهای مختلف مطرح می کرد.
وی با بیان اینکه بحث خاتمه یا استمرار انقلاب در انقلاب شوروی بسیار جنجال برانگیز بود، گفت: تروتسکی از رهبران انقلاب 1917 شوروی موافق انقلاب مستمر و دائمی بود؛ در حالی که کسانی مانند استالین مخالف این ایده بودند و این اختلاف نظرها باعث تصفیه هایی در انقلاب شوروی شد.
وی با ذکر این نکته که در انقلاب اسلامی و در حال حاضر هم بین مسئولان و نخبگان جمهوری اسلامی این مسئله مطرح است، بیان کرد: در کشور ما هم یک عده معتقدند انقلاب اسلامی به پایان رسیده است و باید سیاست های هماهنگ با فضای جهانی اتخاذ کنیم، اما در مقابل برخی همچنان معتقدند انقلاب اسلامی در فرایند تکامل خود قرار دارد و به سیاست های انقلابی باید ادامه بدهیم. رهبر انقلاب در بیانیه اخیر خود به انقلاب مستمر اشاره کردند و نشان دادند که معتقد به انقلاب مستمر هستند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نخبگان و مردم هم قائل به پایان یافتن انقلاب اسلامی هستند، گفت: مردم و نخبگان در آستانه ورود به پنچمین دهه انقلاب اسلامی به دنبال دستاوردهای انقلاب اسلامی هستند و خود انقلاب را خاتمه یافته تلقی می کنند.
این جامعه شناس سیاسی در پایان سخنان خود با اشاره به لزوم مشخص شدن مسئله تداوم یا پایان یافتگی انقلاب اسلامی برای جهت گیری های درست در نظام سیاسی گفت: با بحث های ضمنی و محفلی نمی شود این مسئله را حل کرد. من معتقد هستم که باید بحث علنی و گسترده بین مسئولان و نخبگان و مردم در مورد اینکه آیا ما در مسیر انقلاب قرار داریم یا اینکه انقلاب به پایان رسیده است صورت بگیرد تا مشخص شود کشور چه مسیری را می خواهد طی کند.
همایش تامل درباره انقلاب اسلامی از روز یکشنبه در دانشگاه تربیت مدرس آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.
**9487**1584

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي تدوام انقلاب چهل سالگي انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۷۹۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهرمان فوتبال هلند مشخص شد

تیم فوتبال آیندهوون در حالی که ۲ هفته به پایان رقابت های لیگ برتر هلند باقی مانده است عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.

به گزارش مشرق، تیم فوتبال آیندهوون در هفته سی و دوم لیگ برتر فوتبال هلند امروز یکشنبه به مصاف اسپارتا روتردام رفت و موفق شد با نتیجه ۴ بر ۲ به برتری برسد.

به این ترتیب آیندهوون در حالی که ۲ هفته تا پایان «اردیویسه هلند» باقی مانده است توانست با ۸۷ امتیاز قهرمانی خود را مسجل کند و بیست و پنجمین عنوان قهرمانی در بازی‌های لیگ را به دست آورد.

تیم فوتبال فاینورد که علیرضا جهانبخش را در اختیار دارد با ۳۱ بازی و ۷۵ امتیاز در رده دوم قرار دارد و توئنته با همین تعداد بازی و ۶۳ امتیاز سوم است.

دیگر خبرها

  • قهرمان فوتبال هلند مشخص شد
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در قبال مقاومت و فلسطین
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه در نشست گامبیا
  • جدیدترین موضع گیری حماس درباره مذاکرات آتش بس غزه
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند