Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: فرقی هم ندارد که نشنال جئوگرافیک باشد یا هر نهاد و موسسه دیگری، ساحت عالم هنر بالاتر از رویکرد سیاسی یک کشور یا یک شخص است.

ایران ؛ کاوه معین‌فر - موسسه «نشنال جئوگرافیک» به مناسبت ۱۰۰ میلیونی شدن دنبال‌کنندگان صفحه اینستاگرام خود مسابقه‌ای بین‌المللی ترتیب داده است که جایزه آن سفر عکاسی به «تانزانیا» است، ولی این موسسه عکاسان ایرانی را از شرکت در این مسابقه منع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این ممنوعیت فقط محدود به ایران نشده است بلکه کوبا، سودان، کره شمالی، سوریه و کشورهایی که با تحریم‌های دولت آمریکا رو به رو هستند، نمی‌توانند در این مسابقه شرکت کنند.

بنیاد نشنال جئوگرافیک در ۲۷ ژوئن سال ۱۸۸۸ (تیرماه ۱۲۶۷) توسط ۳۳ دانشمند و جهانگرد که علاقه‌مند به تشکیل انجمنی برای افزایش و توسعه علم جغرافیا بودند، در واشینگتن دی‌سی تأسیس شد و هدف خود را بر شناساندن و پاسداری از محیط زیست، باستان‌شناسی،زیست‌شناسی و علوم جغرافیایی بنا کرده‌است.

نشنال جئوگرافیک (به انگلیسی: National Geographic، «جغرافیای ملی») نشریه رسمی انجمن جغرافیای ملی است که از سال ۱۸۸۸ میلادی و دقیقاً ۹ ماه پس از آغاز فعالیت انجمن جغرافیای ملی، شروع به انتشار کرد و امروزه یکی از مشهورترین و پراعتبارترین مجلات مرتبط با علوم طبیعی در جهان است.

بدترین اتفاق این است که یک موسسه‌ای چون «نشنال جئوگرافیک» تحت تاثیر یک تصمیم سیاسی این اقدام را انجام داده است، در عالم هنر هر ماجرایی که به دلیل اتفاقات سیاسی آن را از حالت طبیعی خود خارج کند مذموم و نکوهیده است.

فرقی هم ندارد که نشنال جئوگرافیک باشد یا هر نهاد و موسسه دیگری، ساحت عالم هنر بالاتر از رویکرد سیاسی یک کشور یا کشورها و یک شخص یا اشخاص است.

البته مثل روز روشن است هر وقت که فاجعه‌ای از این دست رخ می‌دهد شان عالم هنر هیچ تغییری نمی‌کند اما نقطه تاریکی در تاریخ آن موسسه ثبت می‌شود.

این اولین باری نیست که عکاسان ایرانی از حضور در مسابقات این رسانه منع شده‌اند. ما هنوز فراموش نکرده‌ایم که در سال ۲۰۱۲ نیز محرومیت ایران از شرکت در مسابقات جهانی «‌نشنال جئوگرافیک» خبرساز شد. در سال ۲۰۱۲ هم مؤسسه نشنال جئوگرافیک دلیل اقدام خود را اعمال محدودیت‌های سختگیرانه از سوی دولت آمریکا برای نقل و انتقالات مالی به حساب اتباع ایرانی عنوان کرد.

در سال 2018 «محسن کرامتی» توانسته بود با موضوع «برخورد نزدیک» و عکسی که عزاداری روز عاشورا را به تصویر می‌کشد جزو برندگان این مؤسسه باشد.


این اتفاق نامیمون در موسسه‌ای که یکی از اهداف اصلی وجودی خودش را پاسداری از طبیعت معرفی می‌کند در تضاد با ذات وجودی خودش است چون غایت پاسداری از طبیعت، باستان‌شناسی، زیست‌شناسی و ... حفظ حق آزادی برای تمام جانداران است و طنز غریبی در این موقعیت و تصمیم نشنال جئوگرافیک نهفته است.

این تصمیم غیرحرفه‌ای و جهت‌دار مؤسسه امریکایی نشنال جئوگرافیک، امروز با واکنش متعدد عکاسان ایرانی همراه بوده و بسیاری از آنان در صفحه‌های شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی به انتقاد از این عملکرد پرداختند.

در کشور خودمان هر وقت یک کتابی مجوز نمی‌گیرد یا فیلمی توقیف می‌شود یا به هر دلیل سیاسی، یک اتفاق هنری تحت تاثیر مسائلی دیگر روند طبیعی و نرمال خود را از دست می‌دهد همواره یک نوع دلشکستگی در هنرمندان و جامعه را به دنبال دارد، این مورد تحریم عکاسان ایرانی هم از این قاعده مستثنی نیست و حتی بسیار ناخوشایندتر است وقتی که می‌فهمیم گیلبرت گراونر یکی از اعضا هیئت امنا بنیاد نشنال جئوگرافیک نشان افتخار آزادی آمریکا را در سال ۲۰۰۵ دریافت کرده است.

برچسب ها: نشنال جئوگرافیک ، عکاسان ایرانی ، سیاست

منبع: خرداد

کلیدواژه: نشنال جئوگرافیک عکاسان ایرانی سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۰۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا تحقیقات جدیدی را در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا آغاز خواهد کرد

ایتنا - بر اساس گزارش جدید روزنامه گاردین، اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای آغاز تحقیقات جدید روی متا در مورد مدیریت محتوای مربوط به انتخابات است. جزئیات این تحقیقات ممکن است آخر این هفته اعلام شود، اما گزارش شده است که مقامات اروپایی نگران تبلیغات فریبنده و محتوای سیاسی هستند.
اتحادیه اروپا درباره تلاش‌های روسیه برای تضعیف انتخابات آتی اروپا و دیگر کمپین‌های مداخله خارجی ابراز نگرانی کرده است. این اتحادیه قرار است در ماه ژوئن انتخابات پارلمانی برگزار کند. اگر مشخص شود که این شرکت از قانون خدمات دیجیتال اروپا تخطی کرده است، ممکن است با جریمه‌های زیادی روبرو شود.

به گزارش ایتنا، مقامات اتحادیه اروپا همچنین نگران برنامه متا برای تعطیل کردن CrowdTangle در ماه اوت هستند. این ابزار سال‌ها است که به طور گسترده توسط محققان و بررسی‌کنندگان واقعیت برای بررسی نحوه انتشار محتوا در فیس‌بوک و اینستاگرام استفاده می‌شود. ده‌ها محقق و گروه راستی‌آزمایی ماه گذشته نامه‌ای سرگشاده به این شرکت امضا کردند و گفتند که خاموش کردن این ابزار قبل از ده‌ها انتخابات جهانی تهدیدی مستقیم برای تلاش‌های یکپارچگی انتخابات در سراسر جهان خواهد بود.

 

یکی از سخنگویان متا در بیانیه‌ای گفت: « ما یک فرآیند کاملاً تثبیت شده برای شناسایی و کاهش خطرات روی پلتفرم های خود داریم.  ما مشتاقانه منتظر ادامه همکاری خود با کمیسیون اروپا و ارائه جزئیات بیشتر این کار هستیم.»

در جاهای دیگر، اتحادیه اروپا همچنین در حال بررسی متا در مورد طرح اشتراک بدون آگهی آن است که برای کاربران اروپایی در دسترس است. این تحقیق که می‌تواند تا یک سال طول بکشد، بررسی خواهد کرد که آیا این شرکت رسانه‌های اجتماعی قانون بازارهای دیجیتال اروپا را نقض کرده است، زیرا به کاربران جایگزین واقعی را برای انصراف از جمع‌آوری داده‌ها ارائه نداده است.

دیگر خبرها

  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • سردار آزمون وسط معرکه | دستاورد؛ جدا کردن!
  • تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا
  • مرور اتفاقات آخرین تقابل ذوب‌آهن و استقلال| تصمیم نکونام در واکنش به جنجال یک فیلمبردار در فولادشهر +عکس وفیلم
  • اتحادیه اروپا تحقیقات جدیدی را در مورد سیاست‌های انتخاباتی متا آغاز خواهد کرد
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است