Web Analytics Made Easy - Statcounter

یحیی کمالی پور گفت: باید برای افرادی که کاندیدای نمایندگی مجلس هستند شرایط سخت‌تری چه از لحاظ تحصیلی چه تجربیات کاری گذاشته شود تا در نهایت فردی که وارد مجلس می‌شود دارای شخصیت ملی و کشوری باشد. درصدد هستیم اجماعی از طرح استانی شدن انتخابات و لایحه جامع انتخابات صورت گیرد تا بتوانیم یک قانون جامع انتخاباتی برای کشور تصویب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یحیی کمالی پور نماینده مردم جیرفت در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار «قدس آنلاین»، درباره نظام انتخاباتی کشور و لزوم تسریع مجلس برای بررسی لایحه جامع انتخابات و طرح استانی شدن انتخابات مجلس، اظهار داشت: واقعیت این است که نظام انتخاباتی کشور ایرادات متعددی دارد به صورتی که ساختار انتخابات ساختار معیوبی است. دو وظیفه قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین از جمله وظایف اساسی مجلس است؛ مجلس اگر می‌خواهد این دو وظیفه را به نحو احسن و کامل انجام دهد، باید به تحقیق و بررسی کارشناسی و نظارت تمام عیار بپردازد.

کمالی پور ادامه داد: در بعد وظیفه نظارتی، در مدت ۳ سالی که از دوره دهم مجلس سپری شده است، هیچ خروجی موثر و مثبتی را از سوی مجلس شاهد نبودیم؛ متاسفانه در حوزه قانون‌گذاری هم مجلس فقط به تورم قوانین و تصویب بی رویه قوانین اقدام کرده است؛  قوانینی که درصد بالایی از آن یا اجرایی نشده یا بصورت ناقص به اجرا درآمده است، یا اینکه آن چنان پیرامون این قوانین حاشیه بوده که فقط موجب شده است قوانین متروک و منسوخ روی هم تلنبار شده و راه های گریز و انحراف از قانون پدید آید.

نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: مجلس اگر می‌خواهد، مجلس اثرگذاری باشد، باید کیفیت قوانین آن بالاتر برود؛ یکی از مصادیق کیفیت و اثرگذاری مجلس این است که باید برای افرادی که کاندیدای نمایندگی مجلس هستند شرایط سخت تری چه از لحاظ تحصیلی چه تخصص و تجربیات کاری گذاشته شود، تا در نهایت فردی که وارد مجلس می شود، دارای شخصیت ملی و کشوری باشد؛ بنابراین اگر ما به دنبال اصلاح ساز و کارهای قانونی باشیم، امکان دارد برخی مواقع از شهرستانی بودن انتخابات و کاندیدای استانی عدول کنیم.

نماینده مردم جیرفت در مجلس تصریح کرد: گرچه انتخابات استانی ممکن است این احتمال را پیش بیاورد که صاحبان قدرت و ثروت در انتخابات به موفقیت دست یابند، اما اعتقادم بر این است که ما باید سازوکاری را ایجاد کنیم تا نمایندگان بصورت تناسبی از گروه ها و جریانات مختلف انتخاب شوند و نهایتا شائبه صاحبان ثروت و قدرت رفع شود.

وی با اشاره به ارسال لایحه جامع انتخابات به مجلس از سوی دولت، گفت: دولت قرار بود مدت ها قبل لایحه جامع انتخابات را به مجلس تحویل بدهد اما بعد اینهمه مدت، دیروز این لایحه به مجلس ارسال شد؛ پس از بررسی بودجه قطعا اولین دستور کار مجلس، بررسی قانون استانی شدن انتخابات است؛ با توجه به اینکه لایحه جامع انتخابات هم توسط دولت ارسال شده است، سعی‌مان بر این است کمیسیون مربوطه بررسی آنرا خارج از نوبت در دستور کار قرار دهد.

کمالی پور تاکید کرد: همچنین در صورت ممکن درصددیم اجماعی از طرح استانی شدن انتخابات، که توسط نمایندگان مجلس و لایحه جامع انتخابات که دولت ارائه کرده است، صورت گیرد تا در نهایت بتوانیم یک قانون جامع انتخاباتی برای کشور تصویب کنیم؛ امیدوارم تا قبل از انتخابات سال آینده مجلس، بتوانیم این قانون را به سرانجام برسانیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: طرح استانی شدن انتخابات قدس آنلاین کمالی پور لایحه جامع انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۲۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد

به گزارش «نماینده»، در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس گزارش کمیسیون اجتماعی درباره جزییات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار در دستور کار قرار گرفت.

در جریان بررسی ماده ۱ این لایحه، تعدادی از نمایندگان مجلس پیشنهاداتی را مطرح کردند که به تصویب نرسید. ادامه بررسی این ماده و جزییات لایحه به جلسات بعدی مجلس موکول شد.

ماده ۱ گزارش کمیسیون اجتماعی در لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سورفتار به شرح زیر است:

«ماده ۱- تمامی زنانی که در قلمروی سرزمینی جمهوری اسلامی ایران حضور یا سکونت داشته باشند، در برابر هرگونه آسیب ناشی از سوء رفتار فرد دیگری که به بدن، روان، حیثیت، حقوق و آزادی‌های قانونی آنان وارد گردد، از تدابیر پیشگیرانه، حمایتی و کیفری این قانون برخوردار می‌شوند.

تبصره ۱- تمامی اقدامات پیشگیرانه و حمایتی موضوع این قانون باید مطابق اصل ۱۰ قانون اساسی با محوریت خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی و مطابق اصل ۲۱ قانون اساسی، با رعایت موازین اسلامی و با ابتناء بر سیاست‌های کلی نظام در حوزه خانواده و به منظور ایجاد زمینه‌های مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او و حمایت از نقش مادری او صورت گیرد.

تبصره ۲- منظور از سوءرفتار، هرگونه فعل و ترک فعل مجرمانه‌ در این قانون یا قوانین لازم‌الاجرا در جمهوری اسلامی است که موجب آسیب‌های مذکور در این ماده شود.»

دیگر خبرها

  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • منابع بودجه ۱۴۰۳ تصویب و جدول حقوق و مزایا رد شد
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در جلسات هفته جاری مجلس
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت