Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه  ،مراد شیخ ویسی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه مهندسان کشاورزی وظیفه حفاظت از منابع آب و خاک را بر عهده دارند، گفت : با توجه به اینکه کشاورزی در بستر آب و خاک انجام می‌شود و حفاظت از این دو منبع مهم در شرایط کنونی حیاتی به نظر می‌رسد، ضرورت حضور پررنگ مهندسین بخش کشاورزی برای حفاظت از این منابع در شرایط کنونی انکارناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از خاک به عنوان یک عنصر ارزشمند در بخش کشاورزی یاد کرد و گفت : متاسفانه آمارها نشان از فرسایش خاک در کشور ما به میزان سالانه حدود ۱۰ تن در هکتار می‌دهد، در حالیکه این آمار در آسیا به طور میانگین بین ۴تا ۵ تن در هکتار بوده و در کشورهای اروپایی اصلا فرسایش خاک نداریم.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه رعایت تناوب زراعی را یکی از مهمترین عوامل حفاظت از خاک عنوان کرد و افزود: متاسفانه این موضوع در کشور ما خیلی رعایت نمی‌شود، در حالیکه در خیلی از کشورها حفاظت از خاک یک موضوع جدی است، تا جایی که در برخی کشورها دانه های روغنی کلزا را فقط با هدف اصلاح خاک می کارند.

وی وضعیت خاک را از جهت فرسایش نگران‌کننده ارزیابی کرد و بر ضرورت ورود مهندسان کشاورزی برای جلوگیری از فرسایش بیشتر خاک تأکید و تصریح کرد: موضوع حفاظت از خاک موضوع مهمی است که افزایش بهره وری و افزایش راندمان را در پی خواهد داشت.

وی سپس از بحران آب به عنوان یکی از بحران های پیش روی دنیا یاد کرد و افزود: باید با بهره گیری از توان فارغ التحصیلان بخش کشاورزی به دنبال راه های افزایش بهره‌وری آب باشیم.

وی حمایت از مهندسین جوان بخش کشاورزی را برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی مهم ارزیابی کرد و افزود: در این راستا در طول یکی دو سال گذشته اقدام به تاسیس مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی شده که وجود این مراکز در مرکز شهرستان ها و دهستان ها ظرفیت خوبی برای افزایش راندمان بخش کشاورزی به شمار می رود.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه اضافه کرد: مراکز خدمات کشاورزی کانونی برای مشاوره و ارائه خدمات مهندسی به کشاورزان هستند.

شیخ‌ویسی با اشاره به پیشرو بودن استان کرمانشاه در حوزه تاسیس مراکز خدمات کشاورزی در کشور، افزود: تاکنون ۶۰۰ نفر در قالب ۶۵ مرکز در این مراکز بکارگیری شده‌اند که جا دارد این تعداد افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به در برنامه بودن توسعه مراکز خدمات کشاورزی در استان کرمانشاه، افزود: در این مراکز به دنبال مهارت محوری و بالا بردن سطح مهارت مهندسین جوان هستیم.

شیخ‌ویسی با اشاره به اینکه برای افزایش تولید سطحی برای اضافه کردن نداریم، افزود: تنها با تکیه بر توان مهندسان کشاورزی و استفاده از راهکارهای افزایش راندمان تولید می‌توان در راستای افزایش میزان تولیدات بخش کشاورزی گام برداشت .

 

 

انتهای پیام/د

کشاورزی در بستر آب و خاک انجام می‌شود

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست بحران آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۲۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجهز شدن ۳۰ درصد چاه‌های لرستان به دستگاه کنترل هوشمند

داریوش حسن نژاد در جلسه با کارشناسان حوزه حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب استان با اشاره به اجرای پروژه‌های طرح احیا و تعادل بخشی جهت حفاظت از منابع آب استان به ویژه منابع آب زیرزمینی، اظهار کرد: این پروژه‌ها در جهت حفاظت و حراست از منابع آب استان به خصوص منابع آب زیرزمینی که با افت مداوم مواجه هستند، در حال اجرا است.
وی به پروژه تقویت استقرار ۱۸ گروه حفاظت و نظارت بر منابع آبی در سطح استان اشاره کرد و گفت: ۱۸ گروه با ۴۵ نفر گشت زنی مداوم در سطح دشت‌های استان جهت جلوگیری از بروز تخلفات از جمله جلوگیری از حفر چاه‌های غیر مجاز، جلوگیری از انتقال غیرقانونی آب به اراضی خارج از اراضی تحت شرب چاه‌ها، جلوگیری از تغییر نوع مصرف چاه‌های صنعتی جهت مصارف کشاورزی و جلوگیری از تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ها را انجام می‌دهند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان بیان کرد: ۲ پروژه انسداد چاه‌های غیر مجازدر سطح استان از طریق واگذاری به پیمانکار واجد شرایط و در سقف اعتبارات و تخصیص پروژه به صورت سالانه در حال انجام است.
به گفته حسن نژاد در همین راستا ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در سال ۱۴۰۲ با حجم صرفه جویی ۱۱.۷ میلیون متر مکعب پر و مسلوب المنفعه شده است.
وی بیان کرد: سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۹۳ دستگاه کنترل هوشمند بر روی چاه‌های دارای پروانه بهره‌برداری نصب شده است و از تعداد ۷۶۷۳ حلقه چاه‌های کل استان، ۳۰ درصد مجهز به دستگاه کنترل هوشمند شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • استفاده از الگوهای نامناسب تربیتی سبب تصرف مغزها می‌شود
  • پیکر شهید «فرزین بلیان» بر روی دستان کرمانشاهیان تشییع می‌شود
  • خلع ید ۳۳ هزار متر مربع اراضی سوادکوه شمالی
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • همه وظیفه داریم در راستای کاهش سوانح اقدام کنیم
  • فعال شدن مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت
  • مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت فعال می‌شود
  • مجهز شدن ۳۰ درصد چاه‌های لرستان به دستگاه کنترل هوشمند