Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره دانشجوی نمونه کشوری امروز دوشنبه ششم اسفندماه ۹۷ به منظور تقدیر از برگزیدگان این دوره در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

مجتبی صدیقی، رئیس سازمان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آغاز این مراسم با بیان اینکه امروز ششمین دوره جشنواره دانشجوی نمونه در دولت تدبیر و امید و بیست و هفتمین دوره آن به طور کلی را شاهد هستیم، گفت: مسیر انتخاب دانشجویان نمونه از دانشگاه شروع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دانشگاه کف و حداقل امتیاز نداریم و در رقابتی بین دانشجویان بهترین‌ها انتخاب می‌شوند. اما در سطح کشوری در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی امتیازاتی وجود دارد و انتخاب دانشجویان نمونه توسط تیم‌های داوری انجام می‌شود.

وی ادامه داد: طی همکاری با وزارت بهداشت که یکی از تجربه‌های موفق دو وزارت بوده است این دوره برگزار شد. با توجه به امتیازات ارزیابی در هر دوره به خصوص حوزه پژوهشی، مقاطع تحصیلات تکمیلی شانس بیشتری نسبت به مقاطع قبلی پیدا می‌کنند و طبیعی است تعداد دانشجویان برگزیده دکتری در هر سال بیشتر است. این مسئله در وزارت علوم بیشتر و در وزارت بهداشت کمتر دیده می‌شود.

صدیقی گفت: امیدواریم این جشنواره انگیزه‌ای بشود برای سایر دانشجویان و این دانشجویان بدانند اگر تلاش کنند در مجموعه ما تصمیم گیرانی هستند که از آن‌ها حمایت می‌کنند. این هدف اولیه هر انتخاب نمونه‌ای در کشور است. بخش دوم استفاده بیشتر و بهتر از نخبگانی است که در کشور شناسایی می‌شوند و به تبع آن کار ادامه پیدا می‌کند. در این زمینه ارتباط با بنیاد نخبگان برقرار شده و پیگیری می‌کنیم این دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی در کجا مشغول هستند.

وی افزود: بعد از شش دوره برگزاری این جشنواره در دولت تدبیر و امید به زمان اصلاح آیین‌نامه و شیوه نامه‌ها رسیده‌ایم و به ویژه با توجه به مسائل فنی و کارآفرینی سال ۹۸ را به این موضوع اختصاص داده‌ایم و سال آینده را با اصطلاحاتی در آیین‌نامه دنبال خواهیم کرد.

صدیقی با اشاره به دغدغه دانشجویان نسبت به بحث اشتغال گفت: هر ساله در این مراسم بحث اشتغال برگزیدگان مطرح است. در جذب هیئت علمی امتیازی برای دانشجویان نمونه پیش‌بینی شده، اما در حوزه جذب هیئت علمی این برگزیدگان وارد رقابت می‌شوند و اختیار دانشگاه و بررسی‌های آن‌ها هم مهم است. نکته‌ای که باید تاکید کنم این است که اگر این دانشجویان نمونه تنها علاقه‌مند به حضور و فعالیت در عرصه‌های دولتی باشند، ارزشمند نیست. دانشجویان نمونه باید حتما در بحث کارآفرینی حضور بیشتری داشته باشند. نگاه سنتی به بحث اشتغال دولتی پسندیده نیست.

رئیس سازمان دانشجویان گفت: بحث دیگر استفاده از دانشجویان نمونه و نخبه است تا در محیط‌های دانشگاهی شاهد طراوت و نشاط بیشتر فضای دانشگاه‌ها باشیم. ملاک‌های فرهنگی و اجتماعی جزء مواردی بود که دانشجویان شرکت‌کننده در این رویداد مورد ارزیابی قرار گرفتند.

امیر لـله‌گانی، مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این مراسم طی سخنانی بیان کرد: جشنواره دانشجوی نمونه سال‌های زیادی برگزار می‌شود و من نگاه مثبتی به این جشنواره دارم. در حوزه فرهنگی که حیطه فعالیت بنده است، دغدغه‌هایی وجود دارد و می‌خواهیم نسل جوان با این دغدغه‌ها آشنا شوند. درست است حوزه پژوهش و آموزش بخش‌های مهم آموزش عالی ماست، اما معتقدیم ملاک‌های فرهنگی و اجتماعی امروز مهم‌تر است.

لـله‌گانی ادامه داد: اگر نسل‌های قبلی‌مان کار‌های فرهنگی نمی‌کردند اتفاق خاصی نمی‌افتاد، اما امروز ابعاد اجتماعی افراد مهم است. اینکه دانشجویی چند بعد داشته باشد و مهارت‌های زندگی را بداند، مهم است. اگر نسل جدید مهارت نه گفتن را بلد نباشد دچار آسیب‌های اجتماهی متعددی می‌شود. این برای نسل من ۵ تا ۱۰ درصد بود، اما امروز نسل جدید هر روز درگیر آدم‌ها و فضا‌هایی است که باید این مهارت را داشته باشند و بتوانند نه بگویند. ما هر روز شاهد این درگیری‌ها هستیم و ناگزیریم دانشجویان چند بعدی تربیت کنیم.   ضرورت تربیت افرادی دارای مهارت‌های چند بعدی
وی افزود: حوزه فرهنگی و اجتماعی فوق‌العاده اهمیت دارد. پزشک ما اگر احساس مسئولیت اجتماعی نداشته باشد، پزشک موفقی نخواهد بود. در گذشته هم این بوده، اما به گستردگی امروز انعکاس نداشته است. امروز مدیری در جایی حرفی می‌زند گریزی نداریم که به سمت تربیت افرادی دارای مهارت‌های چند بعدی برویم.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت گفت: این جشنواره تلاشی بوده که این سه مهارت آموزشی، پژوهشی و فرهنگی را با هم ببینیم و دانشجوی خروجی این جشنواره سرآمد این سه بعد باشد. هر چند ممکن است انتقاداتی به ملاک‌های ارزیابی و داوری ما باشد، اما سوال این است آیا مقاله ملاک خوبی برای این سنجش است؟ آیا بهتر نیست در کنار آن ملاک‌های دیگری را در نظر بگیریم.   نقش تربیتی دانشگاه
وی افزود: نقشی که برای دانشگاه قائلیم نقش تربیتی است و امروز هم دغدغه خانواده‌ها مسائل فرهنگی و اجتماعی است. در گذشته شاید همین که فرد فارغ التحصیل می‌شد نشانه موفقیت او بود.

لـله‌گانی گفت: طبق پیش بینی‌ها تا ۱۰ سال آینده ۷۰ درصد خدمات سلامت در هر جایی ارائه می‌شود و این تنها در منزل نیست. مفهوم این است که اگر شما دانشجوی پزشکی باشید فکر نکنید ۱۰ سال آینده در مطب خود نشسته‌اید و بیمار به شما مراجعه می‌کند. این مقوله‌ای است در بحث اشتغال که باید به آن فکر کنید. اگر شخصی پژوهشگر خوبی است باید به سمت کاربردی کردن آن برود. تا چند سال آینده هر چه مدرک داشته باشید می‌گویند خوب این مدارک به چه کاری می‌آید؟

گفتنی است مراسم تجلیل از ۴۰ دانشجوی برگزیده بیست و هفتمین دوره جشنواره دانشجویان نمونه عصر امروز در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و وزاری علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا دانشگاه دانشجوی نمونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۳۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، غلامرضا خاکساری رئیس دانشگاه اسلامی واحد همدان در افتتاحیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» که در این دانشگاه برگزار شد این رویداد را اتفاقی مبارک و پیونددهنده علم و صنعت دانست و اظهار کرد: در سند تحول و تعالی دانشگاه به موضوع حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه و لزوم ارتباط این دو رکن مهم در عرصه عمل توجه شده است.

وی با تأکید بر لزوم توسعه فعالیت‌های فناورانه و تمرکز بر ایجاد کارآفرینی عنوان کرد: رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و پیوند صنعت و دانشگاه و مسیری برای ایجاد اشتغال است و در همین راستا همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ استان را در عمل دنبال می‌کنیم.

رئیس دانشگاه اسلامی واحد همدان گفت: با ورود دانشگاه به صنعت از یک‌سو می‌توان در حل مسئله مثمر ثمر بود و از سوی دیگر با ورود دانشجو به‌عنوان کارورز، موضوع کسب مهارت را شاهد خواهیم بود.

خاکساری از تحقق کارورزی بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و بیان کرد: در این طرح دانشجو در عرصه عمل و حضور در واحد‌های صنعتی به کسب تجربه آموزش و یادگیری می‌پردازد که می‌تواند راهی برای شناخت مسیر شغلی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان تلقی شود.

وی مطرح کرد: طرح پویش در راستای تقویت توانمندی دانشجویان در ارتباط با صنعت و بازار کار راه‌اندازی شده است. این طرح منجر به پرورش دانشجویان ماهر خواهد شد که همزمان با تحصیل در دانشگاه، مهارت‌های لازم را از طریق اشتغال در نهاد‌های مختلف کسب می‌کنند.

رئیس دانشگاه اسلامی واحد همدان اضافه کرد: در طرح پویش، دانشگاه امکان اشتغال همزمان دانشجو با تحصیل را فراهم کرده تا تجربه خوبی را در محیط کاری کسب کنند و پس از فارغ‌التحصیلی با آمادگی کامل وارد بازار کار شوند.

خاکساری با بیان اینکه در این طرح دانشجو هیچ هزینه‌ای را بابت این واحد نمی‌پردازد تا بی‌دغدغه زمینه مهارت‌آموزی محقق شود از اجرای طرح پایش و بررسی مشکلات به‌ویژه در حوزه کشاورزی و حل آن توسط دانشگاه آزاد خبر داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • برپایی نخستین جشنواره غذای سنتی در شهر مریانج
  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • اشتغال ۷۰۰ نفر در کارخانه‌های سیمان خراسان جنوبی