Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-26@15:49:10 GMT

آثار چرت عصرگاهی برای سلامتی مغز نوجوانان

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۸۴۵۹۰

آثار چرت عصرگاهی برای سلامتی مغز نوجوانان

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، یک مطالعه جذاب از یک تیم از محققان در سنگاپور نشان داده است که یک خواب کوتاه‌مدت شبانه همراه با یک چرت عصرگاهی برای خلق و خوی دانش‌آموزان نوجوان، حافظه و عملکرد شناختی مغز آنها بهتر از تنها خواب طولانی‌مدت در شب است.

البته این موضوع کاملاً یک مزیت محسوب نمی‌شود، چرا که محققان دریافتند این به اصطلاح "خواب منقطع" موجب سطوح بالاتر گلوکز می‌شود که افزایش خطر ابتلاء به دیابت را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نوجوانان نسبت به بزرگسالان سالم نیاز به خواب بیشتری دارند. نه تنها توصیه می‌شود که نوجوانان روزانه بین هشت تا ۱۰ ساعت خواب را هدف قرار دهند، بلکه بلوغ، ساعت بدن نوجوانان را مختل کرده و آنها را شب بیدار نگه داشته و موجب بیشتر خوابیدن آنها در صبح می‌شود.

به این شب‌بیداری موبایل‌ها و شبکههای اجتماعی و از آن طرف اجبار برای رفتن به مدرسه و زود بیدار شدن را اضافه کنید تا متوجه شوید که چرا اغلب نوجوانان دچار محرومیت از خواب هستند. در یک مطالعه مشخص شد که تنها ۱۵ درصد از نوجوانان میزان خواب توصیه شده را دریافت می‌کنند.

این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه ملی سنگاپور انجام شده است، مطالعه جدیدی برای بررسی نحوه حادث شدن اختلالات عملکردی عصبی و رفتاری و نشانگرهای متابولیک بین نوجوانانی است که یک خواب طولانی‌مدت در طول شب تجربه می‌کنند و نوجوانانی که یک خواب کوتاه‌تر اما همراه با چرت عصرگاهی را انجام می‌دهند.

گروهی که خواب یکسره را انجام می‌دادند به ۶.۵ ساعت خواب در شب محدود شدند که نیم ساعت کمتر از میزان متوسطی است که اکثر نوجوانان گزارش می‌دادند. از سوی دیگر، گروه خواب منقطع به ۵ ساعت خواب شبانه و ۹۰ دقیقه خواب بعد از ظهر محدود شدند.

در مقایسه با یک گروه کنترل شامل نوجوانانی که ۹ ساعت توصیه شده در شب را می‌خوابیدند، هر دو گروهی که دچار کم خوابی بودند افت خلق و خوی و عملکرد شناختی را نشان دادند. با این حال، به طور غیر منتظره‌ای گروه خواب منقطع عملکرد بهتری در آزمون شناختی نسبت به گروه خواب مداوم نشان داد.

"مایکل چی" یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه جدید می‌گوید: در شرایط محدودیت خواب، دانش آموزان در گروه خواب منقطع، هوشیاری بیشتر و حافظه فعال‌تر و خلق و خوی بهتری نسبت به همتایان خود که به طور مداوم ۶.۵ ساعت می‌خوابیدند داشتند.
این مطالعه همچنین تأثیر خواب محدود بر غلظت گلوکز خون را مورد بررسی قرار داد. در اینجا نتایج معکوس شد. در حالی که گروه خواب مداوم هیچ تغییری در سطح گلوکز خون را حتی در مقایسه با گروه کنترل نشان نداد، سطح گلوکز نوجوانان گروه خواب منقطع به طور قابل توجهی بالاتر از حد انتظار رفت.

محققان خاطرنشان می‌کنند که مشخص نیست چنین سطوح بالایی از گلوکز چه پیامدهای دراز مدتی برای فرد دارد، اما بیشترین خطر آن احتمال بالای ابتلاء به دیابت است.

متأسفانه کسانی که به دنبال پاسخ واضحی برای این هستند که کدام روش خوابیدن را انتخاب کنند، به پاسخ قاطعی نمی‌رسند چرا که هیچ‌کدام از این روش‌ها ایده‌آل نیست و بهترین کار همان ۹ ساعت خوابیدن در شب است.مطالعه جدید در مجله Sleep منتشر شده است.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۴۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مدیر آموزش و پرورش شهرستان فیروزه گفت: دومین جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان مدارس فیروزه با عنوان فرزندان حاج قاسم در همه مقاطع تحصیلی برای دومین سال پیاپی با حضور ۴۲ گروه سرود و ۱۱ گروه نمایش تئاتر صحنه‌ای در سالن همایش‌های آموزش و پرورش با همکاری کانون فرهنگی و تربیتی امام خمینی (ره) فیروزه برگزار شد.
علی ابوالفضلی افزود: در این جشنواره فرهنگی و هنری که به مدت ۶ روز به طول انجامید ۶۰۰ دانش آموز با یکدیگر به رقابت پرداختند.
وی گفت: از جمع ۱۲ گروه برتر سرود و تئاتر دانش آموزی شهرستان فیروزه در همه مقاطع تحصیلی، ۴ اثر با نظر هیات داوران به عنوان گروه‌های برگزیده به مسابقات جشنواره فرهنگی و هنری امید فردا در سطح استان خراسان رضوی ارسال می‌شود. 
ابوالفضلی یادآور شد: حضور بیش از ۵۰ گروه دانش آموزی در این جشنواره نشان دهنده استعداد دانش آموزان این شهرستان است.

 

 

دیگر خبرها

  • جوانان آثار شهید مطهری را مطالعه کنند
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • خواب آلودگی راننده پژو جان پاکبان گرگانی را گرفت
  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان 
  • فیلیپین، نخستین حریف نوجوانان دختر ایران در قهرمانی آسیا
  • فیلیپین نخستین حریف نوجوانان دختر ایران/ تلاش ۱۳ تیم برای جام
  • راهیابی دو اثر نمایشی به جشنواره ملی تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه
  • قتل آتشین پدر در خواب عصرگاهی با نقشه شیطانی دخترش