Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@07:01:34 GMT

رادیو اینترنتی مسلمانان آلمان؛ از ایده تا شکل گیری

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۸۴۷۶۳

رادیو اینترنتی مسلمانان آلمان؛ از ایده تا شکل گیری

به گزارش ایکنا؛ این رادیو اینترنتی، بخشی از پروژه سازمان غیردولتی فدر(پر) است که در سال ۲۰۰۷ در آلمان راه‌ اندازی شد. سایت «اوفن کوندیگس» با حسن محسن یکی از اعضای این سازمان، درباره راه‌اندازی شبکه رادیویی مسلمانان در آلمان گفت‌وگو کرده است، ترجمه این گفت‌و‌گو را که رایزنی فرهنگی ایران در آلمان انجام داده، در ادامه می‌خوانید:

شما در رادیو ولایا چه برنامه‌هایی برای مخاطبان تولید می‌کنید؟

مخاطبان در این شبکه رادیویی می‌توانند از اتفاقات کنونی جهان آگاه شوند و به مناسبت‌های مختلف به دعا و موسیقی اسلامی گوش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان نماز اذان پخش می‌شود، برای صبح نیز دعاهای صبحگاهی درنظر گرفته شده که تا حدودی به آلمانی ترجمه شده‌اند. ما همچنین سخنرانی‌های روحانیون و علما را درباره موضوعات مختلف و همچنین در ارتباط با تاریخ اسلام برای مخاطبانمان پخش می‌کنیم.

ایده شکل‌گیری یک شبکه رادیویی ویژه مسلمانان چطور به ذهنتان رسید؟

به تازگی ایده‌های زیادی در این ارتباط شکل گرفته است. به طور مثال، وبلاگ‌ها و ویدئوهای زیادی در حوزه فرهنگ اسلامی ساخته‌ می‌شوند. البته، خواندن یک متن یا تماشای ویدئو نیاز به زمان و توجه زیادی دارد، در حالی‌که مخاطبان رادیو می‌توانند زمانی که به برنامه‌های رادیو گوش می‌دهند، بر روی فعالیت‌های خود نیز تمرکز کنند. به همین دلیل رادیو هنوز هم یکی از محبوب‌ترین رسانه‌ها در آلمان است. با این اوصاف، ما هم به این فکر افتادیم که چرا یک شبکه رادیویی برای مسلمانان راه‌اندازی نکنیم.

برای بسیاری این سؤال مطرح می‌شود که چگونه با وجود ۲۴ ساعته بودن رادیو، به کارهای دیگر می‌رسید و زندگی‌تان چطور می‌گذرد؟

همه افرادی که در این رادیو کار می‌کنند، از جمله خودم، در کنار کار رادیو، مشغول تحصیل و یا کار در جاهای دیگری هستیم. وقتی برنامه‌ریزی درست و دقیقی داشته باشیم و به صورت منظم کار کنیم، مشکلی ایجاد نمی‌شود. ما همواره برای انجام کارهای رادیو با یکدیگر هماهنگ می‌کنیم و برنامه مشخصی داریم که نشان می‌دهد که در روزها و ساعت‌های مختلف چه برنامه‌هایی باید پخش شوند و چه کسی مسئول پخش است. این برنامه‌ریزی باعث می‌شود که فشار زیادی به افراد وارد نشود. در واقع چیزی که بیشتر از همه به آن نیاز داریم، نظم در کارها است.

با این اوصاف تعداد کارکنان رادیو باید ۲۰ تا ۳۰ نفر باشند.

نه به هیچ‌وجه، ما ۳ نفر هستیم که چند ساعت در روز بی‌وقفه برای ساخت برنامه‌های رادیویی وقت می‌گذاریم، گاهی، افراد برای ما مطالبی ارسال می‌کنند که از آنها استفاده می‌کنیم. البته در شرایط خاص و زمان‌هایی که کار زیاد است، پنج نفر کار را انجام می‌دهیم.

این گروه سه نفره که هر روز برای تولید برنامه‌های رادیو وقت زیادی صرف می‌کنند، قطعا نیاز مالی هم دارند، علاوه بر این، ساخت برنامه رادیویی نیز نیاز به پول دارد. بودجه این رادیو از کجا تأمین می‌شود؟ آیا دولت ایران یا ترکیه برای تامین منابع مالی به شما کمک می‌کنند؟

خیر، ما از سوی هیچ دولتی حمایت نمی‌شویم. بیشتر پروژه‌های سازمان «فدر» با بودجه‌ شخصی راه‌اندازی می‌شوند. ساخت برنامه‌های رادیویی برای ما نوعی سرگرمی است. شاید از دید بسیاری این سرگرمی گرانی باشد، اما ما حاضریم برای آن هزینه بپردازیم. البته ما برای تأمین مالی برخی پروژه‌ها از خواندن نماز استیجاری استفاده می‌کنیم. در خانواده‌های مسلمان، بستگان فردی که فوت شده است، مبلغی به فردی مؤمن می‌دهند که به نیابت از فرد فوت شده نماز بخواند. ما برای پنج نماز روزانه، مبلغ یک یورو دریافت می‌کنیم که برای خرید تجهیزاتی مانند میکروفن و نرم‌افزارهای مورد نیاز هزینه می‌شود. سایر هزینه‌ها نیز به صورت شخصی پرداخت می‌شوند. بنابراین ما هیچ بودجه‌ای از خارج از آلمان نگرفته‌ایم و اگر حمایت مالی داشتیم، به راحتی درباره آن صحبت می‌کردیم، چرا که بیشتر رسانه‌ها از سوی سازمان‌ها و کشورهای مختلف حمایت می‌شوند.

شما گفتید که موسیقی اسلامی از این رادیو پخش می‌شود، این در حالی است که یک رادیو ۲۴ ساعته باید حجم زیادی موسیقی در اختیار داشته باشد. آیا واقعا موسیقی اسلامی در این حجم وجود دارد؟

بله موسیقی اسلامی در سراسر جهان وجود دارد. وقتی درباره اسلام صحبت می‌کنیم، منظور ما تنها آلمان نیست. پیروان اسلام در سراسر جهان زندگی می‌کنند. اینترنت پر از آهنگ خوانندگان مسلمان به زبان‌های انگلیسی و سایر زبان‌هاست که ما از آنها استفاده می‌کنیم. ما از طریق کار در این رادیو متوجه شدیم که فرهنگ اسلامی در سراسر جهان توسعه یافته است و مسلمانان بسیاری برای گسترش این فرهنگ تلاش می‌کنند. برای من غیرقابل باور بود که مسلمانان جهان تا این حد برای غنی‌سازی فرهنگ اسلامی تلاش می‌کنند. ما آهنگ‌های بسیاری از مسلمانان و با محتوای اسلامی پیدا کردیم. بسیاری از آنها توسط خوانندگان معروف خوانده شده‌اند که به دلیل قانون کپی‌رایت امکان استفاده از آنها را نداریم، اما تعدادی خواننده و آهنگساز هم وجود دارند که داوطلبانه کارهایشان را در اختیار ما قرار می‌دهند و ما از آنها استفاده می‌کنیم.

بنابراین، به طور مثال آهنگ‌های خوانندگانی مانند «سامی یوسف» از رادیو شما پخش نمی‌شود، درست است؟

بله، ما براساس قانون کپی‌رایت نمی‌توانیم از آثار خوانندگان مشهور استفاده ‌کنیم، اما آثار معروفی که توسط خوانندگان دیگر بازخوانی می‌شود را پخش می‌کنیم. در واقع سعی می‌کنیم؛ هر اثری را که برای پخش آن، نیاز به مجوز نیست، پخش کنیم.

فکر نمی‌کنید که شما با تولید برنامه‌های رادیویی برای مسلمانان، در حال ایجاد جامعه‌ای موازی در آلمان، اتریش و سوئیس هستید؟

این اصلا درست نیست. جامعه آلمان یک جامعه یکدست با فرهنگی یکسان نیست و از گروه‌های مختلفی تشکیل شده است. ما در جامعه‌ای آزاد و دموکراتیک زندگی می‌کنیم که در آن فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های مختلف در کنار یکدیگر دیده می‌شوند. بنابراین ما با ایجاد یک شبکه رادیویی در اینترنت، جامعه موازی ایجاد نمی‌کنیم. بلکه تنها سعی داریم به رشد فرهنگی در جامعه کمک کنیم.

شما سخنرانی عالمان مختلف را منتشر می‌کنید، در این میان، گاهی این سخنرانی‌ها در جامعه بحث‌برانگیز می‌شوند. نگران نیستید که به خاطر این بحث‌ها تحت نظر سرویس مخفی آلمان قرار بگیرید؟

ما قبلا نیز زیرنظر این سرویس مخفی قرار گرفته‌ایم و با این مسئله هیچ مشکلی نداریم. ما از هیچ‌کس نمی‌ترسیم و تنها می‌خواهیم که وظایف خودمان را در جامعه انجام دهیم. اینکه مردم کنجکاو هستند و می‌خواهند برنامه‌های ما را در رادیو دنبال کنند، برایمان خوشایند است. آلمان کشور آزادی است و هرکس می‌تواند برنامه رادیویی بسازد. اگر کسی هم وجود دارد که مخالف ما است، می‌توانیم با هم گفت‌وگو کنیم.

علاقه‌مندان چطور می‌توانند به برنامه‌های رادیو ولایا دسترسی داشته باشند؟

ما سایتی اینترنتی داریم که برنامه‌ها بر روی آن قرار دارند. همان‌طور که گفتم رادیو با بودجه شخصی اداره می‌شود و به همین دلیل اینترنت کم‌هزینه‌ترین راه ممکن برای ما است.

اگر کسی بخواهد از رادیو  و برنامه‌های شما حمایت کند، چه کاری باید انجام دهد؟

کافی است تنها برنامه‌های ما را بشنود و و برای ما دعا کند. برای ما تعداد مخاطبان اهمیت دارد و وقتی ببینیم بسیاری از مردم به برنامه‌های ما گوش می‌دهند، احساس می‌کنیم که موفق شده‌ایم. هر چه بازخورد بیشتری داشته باشیم، بهتر با شنوندگان سازگار می‌شویم و برنامه‌های باکیفیت‌تری می‌سازیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا رادیو مسلمانان آلمان موسیقی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۴۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد

بحث مسدودسازی آگهی‌های بخش املاک دیوار و شیپور، اخیرا بسیار خبرساز شده است. در برنامه «هشت صبح» رادیو اقتصاد، کارشناسان و مخاطبان به بحث راجع به این موضوع پرداختند.

به گزارش تجارت‌نیوز، برنامه «هشت صبح» رادیو اقتصاد، روز سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت برنامه‌ای با عنوان «حذف آگهی‌های مسکن از سکوهای نیازمندی‌های رایگان» روی آنتن برد تا به یکی از دغدغه‌های مردم و فعالان بازار مسکن درباره تهدید وزارت راه و شهرسازی برای مسدود سازی بخش املاک دو پلتفرم اینترنتی (دیوار و شیپور) بپردازد.

در این برنامه رضا الفت‌نسب، عضو هیات مدیره کسب‌وکارهای اینترنتی که مهمان این برنامه بود ادعای مقام‌های این وزارتخانه را رد و تاکید کرد هر دو پلتفرم امکان تطبیق کد پستی ملک و کد ملی مالک را فراهم کرده‌اند. به گفته او این دو پلتفرم خودشان مخالف انتشار آگهی‌های فیک هستند اما وزارت راه و شهرسازی هنوز به توافق صورت گرفته برای فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز برای تایید اصالت آگهی عمل نکرده است

در گزارش این برنامه ادعا شد که عملکرد این سکوها و عدم احراز هویت مالکان سبب شده تا نوعی بازار سیاه در زمینه مسکن شکل بگیرد. 

عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی با اشاره به جلسه‌ای میان این مدیران پلتفرم‌ها و مسئولان وزارت راه و شهرسازی گفت: «در آن‌جا توافقی شده بود که به پلتفرم‌ها به‌صورت اختیاری امکان درج مشخصات املاک آگهی شده و تطبیق با کد پستی را فراهم کنند. اکنون این امکان فراهم شده و در هر دو پلتفرم‌ وجود دارد.» وی در بخش دیگری از گفت‌وگو به برخی مشکلات سامانه «املاک و اسکان» پرداخت و گفت: « به دلیل مشکلات زیرساختی حداکثر ۱۰ درصد افرادی که از این سامانه استفاده می‌کنند، می‌توانند مراحل را تا به آخر طی کنند تا آگهی‌شان ثبت و منتشر شود.»

پلتفرم‌ها خودشان سال‌ها به دنبال احراز هویت بوده‌اند

الفت‌نسب در پاسخ به سوال دیگر مجری مبنی بر این که آیا با این احراز هویت سوداگری و دلال‌بازی در بازار مسکن کنترل و مدیریت می‌شود؟ گفت: «همکاران ما در این پلتفرم‌ها در سال‌های گذشته به دنبال این بودند که موضوع احراز هویت را پیگیری کنند و این مشکل تا اندازه‌ای حل شد و سامانه «شاهکار» این اشکال را برطرف کرد. اما الان موضوع مهم‌تر «احراز اصالت آگهی» است؛ هم در حوزه مسکن و هم زمینه خودرو. ما به دنبال این هستیم که این امکان فراهم شده تا اطلاعاتی از طریق حاکمیت ارائه شود که فلان ملک متعلق به فلان فرد است و این مالکیت به هر طریق (مثلا به وسیله پیامک) احراز و اعلام شود. 

در ادامه مجری برنامه مدعی شد که این موضوع را وزارتخانه بر عهده خود سکوهای اینترنتی قرار داده، که الفت‌نسب جواب داد:«با کدام اطلاعات؟ پلتفرم از کجا این موضوع را احراز کند؟ دسترسی به این اطلاعات تنها در اختیار حاکمیت است. قرار بود این دسترسی را وزارت راه و شهرسازی برای پلتفرم‌ها فراهم کند اما تاکنون نکرده است.»

پیگرد قضایی قیمت‌سازها از سوی یک پلتفرم

سعید لطفی عضو هیئت مدیره و دبیر اتحادیه املاک مهمان دیگر این برنامه روی خط آمد و ابتدا در پاسخ به این سوال که موافق حذف آگهی‌ها از سکوهای اینترنتی هست یا نه؟ جواب داد: «من موافق حذف آگهی‌های «جعلی» از این سکوها هستم، نه همه آگهی‌ها.» او ادامه داد:«اگر این آگهی‌ها را حذف کنیم، در کجا باید عرضه شوند؟ نمی‌توان که مثل ۱۰ سال قبل پشت شیشه املاکی‌ها و یا روزنامه‌ها آگهی کرد.» او گفت که تاکید اصلی بر حذف آگهی‌های غیرواقعی است، نه همه آگهی‌ها.

لطفی اعلام کرد:«علاوه بر برخی اشخاص، برخی عوامل بانک‌‌ها نیز دست به انتشار آگهی‌های غیرواقعی می‌زنند. چون بانک‌ها بیشترین منفعت را از بالا رفتن قیمت‌ها می‌برند.»

رضا الفت‌نسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی هم به اهمیت موضوع قیمت‌سازی برخی اشخاص غیر مسئول برای سکوهای اینترنتی گفت :«همکاران ما در یکی از پلتفرم‌ها، فهرستی از اشخاصی که به صورت «هدفمند» اقدام به درج آگهی کرده بودند، و مسجل شده بود که برای قیمت‌سازی این کار را انجام می‌دهند، را شناسایی کرده و به مراجع قانونی معرفی کردند.» او تاکید کرد که این موضوع برای خود پلتفرم‌ها خیلی مهم است و پلتفرم‌ها هم دوست ندارند که آگهی جعلی منتشر شود.

با مسدودسازی بازار سیاه به وجود می‌آید

پیام‌های مخاطبان به این برنامه هم متنوع بود اما بیشتر آنها حاکی از نگرانی مردم از احتمال مسدود کردن بخش املاک دیوار و شیپور بود. یکی از مخاطبان با ابراز مخالفت با حذف آگهی مسکن از پلتفرم‌های اینترنتی گفت: «افراد می‌توانند با آگهی در این پلتفرم‌ها قیمت‌های حداقلی را پیدا کنند، ولی اگر این حذف شود، ما باید بریم سراغ املاکی‌ها و آن‌ها می‌شوند سلطان این بازار.»

یکی هم با صراحت گفت:«آگهی‌های غیرواقعی را املاکی‌ها منتشر می‌کنند، به جای بستن پلتفرم‌ها، املاکی‌ها را مدیریت کنید.»

دیگری نوشت: «مخالفم. چون اگر این پلتفرم‌ها نباشند، قیمت را مشاوران املاک هر طور که خود بخواهند، تعیین می‌کنند.» 

عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی در واکنش به نظرات شنوندگان رادیو گفت:«همان طور که مردم اشاره کردند مشاوران املاک می‌توانند در این موضوع بسیار تاثیرگذار باشند. ما به عنوان پلتفرم‌ها آمدیم کمک کنیم و هم برای مردم و هم مشاوران املاک ابزاری باشیم.»

یک نفر از مشاوران املاک نیز با یک پیام صوتی مخالفتش را با حذف پلتفرم‌ها اعلام کرد و گفت:«بر فرض حذف پلتفرم‌ها، کسانی که هم اکنون در این بازار اختلال ایجاد می‌کنند که از بین نمی‌روند، بلکه به سمت امکانات دیگر کوچ می‌کنند.»

حمایت کامل پلتفرم‌ها از احراز هویت

اقبال شاکری، عضو کمیته عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که به صورت تلفنی در برنامه حاضر شده بود هم با اشاره به سامانه «املاک و اسکان» گفت: «هر کسی که ملک خود را در این سامانه ثبت کرده باشد، به راحتی می‌تواند در پلتفرم‌های اینترنتی هویت ملک خود را احراز کند.» موضوعی که سبب شد تا عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی، وارد موضوع شود و نکته مهمی را بیان کند. او گفت: «بخش زیادی از آگهی‌ها را مشاوران املاک در پلتفر‌م‌های اینترنتی منتشر می‌کنند و به مختصات املاک اشخاص دیگر دسترسی ندارند، که آن را در پلتفرم ثبت کنند و همین باعث برخی اشکالات می‌شود.» موضوعی که این نماینده مجلس قول داد آن را پیگیری کند.

در پایان این برنامه عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی تاکید کرد: «ما کاملا با احراز هویت موافقیم، اما ابزار آن باید در اختیار ما قرار بگیرد. در حاضر هم این امکان در پلتفرم‌ها وجود دارد، اما برای آگهی‌دهندگان اختیاری است.» او تاکید می‌کند که زیرساخت‌های این موضوع در اختیار وزارت راه و شهرسازی است و قرار بود که آن‌ها فراهم کنند که تاکنون به تعهد خود عمل نکرده‌اند.

دیگر خبرها

  • واکنش باشگاه پرسپولیس به انتشار برخی اخبار
  • این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!
  • این گزارشگر تاکنون گاف نداده است!
  • دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • تاکسی بدون خط
  • بررسی اندیشه های فلسفی شهید مطهری در برنامه رادیویی سوفیا
  • برنامه‌های امروز رادیو ارومیه یازدهم اردیبهشت
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • در برنامه رادیویی «بی‌واسطه با مردم» سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟