Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری از ثبت نام ۴۵۰ هزار نفر در سامانه کارا برای بهره گیری از تسهیلات توسعه اشتغال پایدار روستایی خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد امید در نشست خبری امروزدر تشریح روند برگزاری همایش ملی نقش اقامتگاه‌های بوم گردی در توسعه پایدار روستای و عشایری کشور گفت: یکی از برنامه‌های که در توسعه روستاها و افزایش انگیزه روستاییان برای ماندن در روستاها تأثیرگذار است ایجاد اشتغال پایدار در روستا است که این مهم را می‌توان از طریق ایجاد اقامتگاه‌های روستایی فراهم کرد علاوه بر این با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی زمینه فراهم می‌شود تا شهروندان سراسر کشور به روستاها سفر کنند و از طبیعت و آرامش و امکانات روستاها استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر چند که موضوع ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی حدود ۱۰ سال است که آغاز شده اما این موضوع از سال گذشته به اوج خود رسیده است و پس از ابلاغ منابع ۱.۵ میلیارد دلاری برای توسعه اشتغال پایدار روستاها و تعیین ۱۰ درصد از این اعتبار برای کارهای بوم گردی و ایجاد فضاهای اقامتی روستاها این موضوع بیش از بیش مورد توجه قرار می‌گیرد.

امید ادامه داد: از مجموعه عمرانی وزارت کشور مجموعه میراث باید قدردانی کرد که در این محیط موجبات رقم خوردن اتفاقات خوب شده و طبق آمار ۱۳۰۸ باب اقامتگاه بوم گردی در پیش از ۱۲۰۰ روستا در سراسر کشور فعال شده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به این که در حال حاضر حتی گردشگران خارجی نیز در بهره‌گیری از فضاهای بوم گردی کشور استقبال خوبی را نشان داده‌اند،اظهارکرد: یکی از اشتغال‌های مناسب و پایدار در روستاها همین موضوع بوم‌گردی و گردشگری است. ۱.۵ میلیارد تومان معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال در روستاها در نظر گرفته شده است. ۱۰ درصد از این رقم برای حوزه بوم‌گردی اختصاص پیدا کرده است که  تا کنون نیمی از آن صرف این حوزه شده است. به این ترتیب ۱۹۰ هزار نفر از قبل همین موضوع مشغول به کار شدند که امیدواریم این بوم گردی ظرفیت مهاجرت معکوس در کشور را فراهم کند.

وی تاکید کرد: در دنیا ظرف سال‌های گذشته توجه ویژه‌ای به بخش‌های مختلف گردشگری شده است و موضوع طبیعت گردی به‌صورت ویژه مدنظر قرار گرفته قطعاً در اقامتگاه‌های بوم گردی مردم با آداب و رسوم و شیوه زندگی اقشار مختلف آشنا می‌شوند و نقش اقامتگاه‌های بوم گردی تکمیل کننده توسعه روستایی است. همایش ملی نقش اقامتگاه‌های بوم گردی در توسعه پایدار روستایی و عشایری با مشارکت و تلاش جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی در کشور برگزار می‌شود. برپایی این همایش، حمایت معنوی در نقش اقامتگاه‌های بوم گردی، تقویت نقش و جایگاه‌ بوم گردی در سفر و ترغیب مردم در استفاده از ظرفیت بوم گردی را به عنوان اهداف آن دنبال می‌کند.

امید ادامه داد: این همایش در دو بخش سخنرانی مقامات و مهمانان همایش و برگزاری یک نشست هم اندیشی بین مسئولان اقامتگاه‌ها با مسئولان مرتبط به بخش گردشگری در سالن اجتماعات دانشکده تربیت بندی دانشگاه تهران برگزار می‌شود. همچنین در برگزاری این همایش ایجاد یک زنجیره هوشمند گردشگری که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود محقق شود نیز پیگیری می‌شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص ارائه آموزش‌های لازم به روستاییان برای ورود به حوزه بوم‌گردی و بهره‌گیری از تسهیلات ارائه شده همچنین تعیین شاخص‌های لازم برای استانداردهای لازم برای بوم‌گردی‌های ایجاد شده، گفت: تشکیل جوامع حرفه‌ای قطعاً نیازمند آموزش در کیفی‌سازی موضوعات است و حتی صدور مجوز در آینده نزدیک در این حوزه به جوامع حرفه‌ای مرتبط خواهد بود. در حال حاضر نیز جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی در حال تعامل با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است. امیدواریم موضوع آموزش که از اهمیت بسزایی در این حوزه برخوردار است، به‌صورت جدی دنبال شود. قطعاً این حوزه استانداردهای خاصی را می‌طلبد. در همین رابطه سند توسط جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی تدوین شده است.

وی افزود: دستورالعمل‌های ویژه نیز توسط سازمان میراث فرهنگی برای اعطای مجوزهای بوم گردی وجود دارد همچنین وزارت بهداشت و نیروی انتظامی نیز بر رعایت استانداردهای این مجموعه‌ها نظارت می‌کند.

امید در خصوص توزیع این مجموعه‌ها در سطح استان‌های کشور گفت: قطعاً اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید همراه با جاذبه‌های منطقه باشد. همه استان‌های کشور از فرصت اعطای تسهیلات استفاده می‌کنند به شکلی که حتی استان‌های که شرایط آب و هوای خیلی مناسبی ندارند با توجه به جاذبه‌های دیگر مورد توجه قرار می‌گیرند واز این فرصت استفاده می‌کنند. معاونت توسعه روستایی نیز در تمامی بخش‌ها به عنوان هماهنگ کننده عمل می‌کند و در موضوع اعطای تسهیلات کار نظارت را انجام می‌دهد اما خط قرمز ما در تمامی این مراحل این است که تسهیلات حتماً به روستاها برود و موجب ایجاد اشتغال شود. 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم  ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقداماتی که در گذشته در سطح روستاها انجام شده است، اظهار کرد: متأسفانه با وجود کارهای زیادی که انجام شده ماندگاری روستاییان در روستاها محقق نشده است. در پی این مهاجرت به شهرها آسیب‌های همچون حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ رقم خورده است. در حال حاضر نرخ تسهیلاتی که در اختیار روستاییان از این محل یعنی ۱.۵ میلیارد دلاری که از صندوق توسعه ملی در اختیار طرح‌های روستایی برای اشتغال پایدار قرار گرفته ۶۰ میلیون تومان برای هر یک از طرح‌ها بوده است که توزیع این تسهیلات در سطح استان‌ها براساس شاخهای همچون نرخ بیکاری روستا و درآمد سرانه آن‌ها در نظر گرفته شده و سهم هر یک از روستاها از این محل در جدولی به‌صورت جداگانه منتشر شده است.

امید در پایان گفت: تاکنون متقاضیانی که درخواست استفاده از این تسهیلات را داشته‌اند ۴۵۰ هزار نفر ثبت نامی در سامانه کارا بوده است. از این تعداد ۸۳ هزار طرح بالغ بر ۸,۳۴۵ میلیارد تومان مصوب بانک‌های عامل شده است و حدود ۷۷۶۰۰ طرح با اعتبار ۷,۲۹۱ میلیارد تومان با بانک‌های عامل وارد اخذ قرارداد شدند. از این میان حدود ۷۵ هزار طرح با رقمی معادل ۶,۲۵۹ میلیارد تومان در حوزه بوم گردی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رياست جمهوري معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۸۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت بیش از ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی خدایاری گفت: ۱۵ میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان تسهیلات  سال گذشته از طریق ۴ دستگاه اجرایی برای ۱۷۶ طرح مشاغل خانگی با اشتغال ۳۱۹ نفر پرداخت شد.

وی اضافه کرد: سهم شهرستان مراغه در سال گذشته ۱۳ میلیارد تومان بود که ۵ درصد بیشتر از سهم مصوب تسهیلات پرداخت شد.

 رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی مراغه گفت: تسهیلات مشاغل خانگی در راستای توسعه کسب و کار‌های کوچک، ایجاد اشتغال، رفع معضل بیکاری و رونق اقتصادی با سود ۴ درصد پرداخت شد.

 خدایاری افزود: تسهیلات مشاغل خانگی از طریق میراث فرهنگی، جهادکشاورزی، صمت و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت شد.

وی گفت: این تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر اشتغال پرداخت شد.

دیگر خبرها

  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگاری
  • پرداخت بیش از ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • اعطای تسهیلات 4 میلیاردی به کارفرمایان در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • اعطای تسهیلات 40 میلیاردی به کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان تا ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کنند
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • ۱۵۴ پنل خورشیدی در روستاهای دیلم راه اندازی می‌شود
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • بسترسازی برای پرداخت کلیه تسهیلات خرد بانک توسعه تعاون از طریق تی تی پلاس