Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- جملاتی که روز گذشته به نقل از عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دفاع از صدور مجوز شکار در رسانه‌ها منتشر شد، واکنش‌های متعددی را به ویژه در میان فعالان محیط زیست به همراه داشت. جملاتی که نه تنها با شان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست چندان سازگار نیست بلکه حکایت از ناآگاهی این مقام مسئول نسبت به چالش‌های روز محیط زیست کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، موضوع شکارفروشی سازمان حفاظت محیط زیست که طی یک سال گذشته در دستور کار این سازمان قرار گرفته از همان روز‌های نخست تا به امروز، واکنش‌های انتقادآمیز بسیاری را به همراه آورده است: صدور ۱۰۵ مجوز برای شکار چارپایان در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی از یک سو و صدور مجوز‌هایی با تعداد نامعلوم در قرق‌های خصوصی که تعدادشان به سرعت رو به افزایش است، از ابعاد مختلف مورد انتقاد واقع شده است.

جمعی از دانشگاهیان و پیشکسوتان حوزه محیط زیست از جمله متخصصان بوم‌شناسی، اساتید محیط زیست دانشگاه تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه محیط زیست، اساتید حوزه حیات وحش و پارک های طبیعی، متخصصان گیاه‌شناسی، مدرسان دانشگاه های معتبر کشور و ... بار‌ها با طرح استدلال علمی نقد خود را نسبت به شکارفروشی سازمان حفاظت محیط زیست در اختیار رسانه‌ها قرار داده و نسبت به پیامد‌های جبران‌ناپذیر این اقدام در شرایط کنونی حیات وحش کشور هشدار داده‌اند.

بسیاری از گروه های مردمی، کارشناسان و فعالان محیط زیست با انتشار نامه‌های سرگشاده و یادداشت‌های علمی، جمعیت‌های کنونی چارپایان را فاقد ظرفیت شکار دانسته و تاکید کرده‌اند که قربانیان صدور مجوز شکار، تنها حیواناتی که هدف گلوله قرار می‌گیرند نیستند بلکه حضور شکارچیان و صدای پیاپی شلیک گلوله در زیستگاه‌هایی که به خودی خود برای وحوش ناامن هستند از یک سو و تخلفاتی که در قالب شکار مجاز صورت می‌گیرد از سوی دیگر، بقای وحوش را در زیستگاه‌های کم‌آب و علوفه با چالشی مضاعف مواجه می‌کند.

همچنین تا کنون بیش از ۳۰ تن از نمایندگان مجلس از جمله علی بختیاری، علی ابراهیمی، علی اکبری (نماینده بجنورد)، سید راضی نوری، علی‌محمد شاعری، عباس پاپی‌زاده پالنگان، رسول خضری، جبار کوچکی‌نژاد، مهرداد بائوج لاهوتی، علی وقف‌چی، اصغر سلیمی، فریده اولادقباد، عبدالکریم حسین‌زاده، عبدالله حاتمیان، ابوالفضل موسوی بیوکی، نصرالله پژمان‌فر، هاجر چنارانی، بهروز بنیادی و سیدحسین نقوی حسینی نسبت به این رویکرد منتقد شده‌اند. اعضای کمیسیون کشاورزی و فراکسیون محیط زیست، از بعد تخصصی و برخی دیگر از نمایندگان از جمله اعضای کمیسیون امنیت ملی، از بعد امنیتی حضور شکارچیان خارجی را که عموما سبقه نظامی دارند و حضور مسلحشان در کنار چند محیط‌بان ساده، تهدیدی برای امنیت ملی کشور به شمار می‌ورد مورد انتقاد قرار داده‌اند.

این در حالی است که به‌جز ذی‌نفعان شکار و بنیانگذاران قرق‌های اختصاصی تا کنون کسی درصدد دفاع از شکارفروشی سازمان حفاظت محیط زیست چه در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و چه در قرق‌های خصوصی برنیامده است؛ اما کلانتری، گویی این انتقادات که هر دست‌اندرکار محیط زیستی در کشور دستکم تا حدودی با آن آشناست، اعتنا نمی‌کند، بر شکارفروشی مهر تایید می‌زند.

اینکه رئیس سازمان محیط زیست، با وجود حجم گسترده‌ای از انتقادات مستدل، صدور مجوز شکار را تصمیمی کارشناسی‌شده دانسته و تمام‌قد از آن دفاع می‌کند این پرسش‌ها را طرح می‌کند که کدام کارشناسان، شکارفروشی را تایید کرده و به عنوان راهکاری برای حفاظت از حیات وحش معرفی کرده‌اند؟ چه کسانی جانوران نر را عامل آسیب به منابع طبیعی زیستگاه‌ها دانسته و بی‌توجه به اینکه طبیعت سال‌ها توازن جنسیتی وحوش را برقرار کرده، شکار را راهکار اصلاح نسبت جنسیتی میان وحوش معرفی کرده‌اند؟ کدام کارشناسان با این توجیه که جانوران پیر، مانع جفت‌گیری جانوران جوان می‌شوند حذف نر‌های پیر را سبب سلامت گله دانسته‌اند در حالی که به گفته متخصصان نامبرده و منتقد شکار، این دقیقا جانوران پیر هستند که با برخورداری از ژن غالب با چالش‌های بقا در طبیعیت سازگار شده و تولید مثل و انتقال ژن غالبشان به نسل بعد، راز بقای گله به حساب می‌آید؟ آیا رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنان از مخاطبان انتظار دارد که بپذیرند شکار جانوران نر مسن، تلاشی است به منظور بهبود سلامت گله؛ در حالی که دیگر کمتر کسی است که نداند دلیل علاقه شکارچیان به شکار نر‌های مسن، رکورد زدن با شاخ بلند آنهاست؟ آیا شایسته است معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، به خرد جمعی و رای یکسان پیشکسوتان حوزه محیط زیست پشت کند با تکرار فرافکنی‌ها شکارچیان و ذی‌نفعان شکار بکوشد صدور مجوز شکار را توجیه کند؟

آنچه مسلم است و پس از مطالعه اظهارات کلانتری به ذهن هر خواننده‌ای خطور خواهد کرد این است که گوش فرادادن به نظرات متخصصان، پیشکسوتان و دانشگاهیان و در صورت لزوم، توقف صدور پروانه شکار، با باج دادن سنخیتی ندارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عیسی کلانتری محیط زیست شکار مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۴۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست