Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در روز چهارشنبه اول مهر ۱۲۸۱ هجری شمسی مطابق با ۲۰ جمادی الثانی ۱۳۲۰ ه.ق یعنی سالروز ولادت حضرت زهرا(س)، از سلاله پاک آن بانوی اطهر در شهرستان خمین مولودی پای به عرصه هستی نهاد که او را «روح الله» نام نهادند که بعدها به «امام خمینی» مشهور شد و با قیام الهی خویش سرنوشت ایران و جهان را دگرگون ساخت و تا همیشه تاریخ نام ایشان در دفتر عدالت خواهان و ظلم ستیزان و مروجان اسلام ناب محمدی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام خمینی(ره) با قیام الهی خود در عصر غربت انسانیت، بت‌ها را شکستند و دریچه‌های نور را به روی انسان‌های دردمند و منتظر گشودند؛ برای شناخت امام خمینی(ره)، بررسی مقطع زمانی خاص یا بُعدی از زندگی ایشان کافی نیست. آن امام عارف را باید در تمامت عقیده و ایمان و عملش و در همه ادوار زندگی‌اش شناخت.

اندیشه‌ها و عملکرد امام خمینی(ره) در عرصه‌های مختلف ایشان را به عنوان رهبر موفق یک انقلاب بزرگ اسلامی و هم به عنوان مؤسس و معمار یک نظام سیاسی اسلامی (جمهوری اسلامی) به جهانیان معرفی کرد که به نظر می‌آید که این اندیشه‌ها و عملکردها برآمده از یک طرح جامع نظری است.

با وجود سیطره تمدن غربی بر جهان امروز و شیفتگی بسیاری به زرق و برق آن، امام خمینی(ره) کسی بود که راه جدیدی را برای انسان امروز ارائه نموده و به تعبیر اندیشمند پسامدرن فرانسوی، «میشل فوکو» منادی معنویت و روحی جدید برای جهان بی روح در عصر حاضر گردید.

ولادت امام خمینی(ره) بهانه‌ای شد تابه بازخوانی اندیشه‌های ایشان بپردازیم  و در همین رابطه با دو تن از پژوهشگران و صاحبنظران در این زمینه به گفت‌وگو پرداختیم تا به اطلاعات عمیق‌تری از اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) برسیم.

توجه به تمام جوانب مردم سالاری دینی در دیدگاه امام خمینی(ره)

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم انسانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: امام خمینی(ره) به مردم سالاری دینی و جایگه و نقش مردم در همه ابعاد توجه ویژه‌ای داشتند و معتقد بودند مردم باید در فرآیند امور اجتماعی نیز نقش مؤثری داشته باشند و رهبر بدون حضور مردم نمی‌تواند کاری انجام دهد.

شریف لک زایی، تأمین و تحقق عدالت و استقلال را شعارهای اصلی امام دانست و ادامه داد: این موارد در ذیل همان مردم سالاری دینی می‌گنجد.

در اندیشه سیاسی امام راحل پذیرش انتقاد، رضایت هرچه بیشتر مردم از نظام سیاسی را فراهم می‏‌آورد

وی از مشارکت مردم در حل مشکلات اقتصادی در شرایط فعلی  سخن گفت و تأکید کرد: باید امکانی فراهم شود که نظریه مردم سالاری دینی حضرت امام(ره) به صورت جامع مورد بررسی قرار گیرد؛ اما متأسفانه به عنوان نمونه مردم در مسائل اقتصادی دخیل نیستند و مشارکت مؤثری وجود ندارد.

این استاد فلسفه سیاسی معتقد است باید نگاه ما به مردم سالاری دینی در اندیشه امام خمینی(ره) عوض شود و تمامی جوانب این نظریه را در نظر داشته باشیم نه فقط بخش سیاسی آن؛ مردم سالاری دینی که تا چه اندازه با واقعیت سازگار است، قابل تأمل و بررسی است.

لک زایی بیان کرد: در اندیشه سیاسی امام راحل پذیرش انتقاد، رضایت هرچه بیشتر مردم از نظام سیاسی را فراهم می‏‌آورد؛ مردم احساس تعلق خاطر بیشتری به نظام سیاسی دارند، زیرا می‏‌توانند از آن انتقاد کنند و مردم ناظر کارکردهای دولت و دولتمردان هستند و آنان باید در مقابل اعمالی که انجام می‏‌دهند در برابر ملت پاسخگو باشند؛ بر همین اساس مشارکت فعال مردم و نظارت آنان نسبت به مسائل گوناگون همواره مورد تأکید حضرت امام بوده است.

روحیه مردمی امام خمینی(ره) و ابعاد شخصیتی ایشان

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه نیز در همین زمینه به خبرنگار مهر گفت: اندیشه‌های امام خمینی(ره) به عنوان یک فیلسوف، عارف و فقیه دارای ابعاد مختلف علمی است. مسلما این اندیشه‌ها دارای زیربنا و روبناست که شناخت آنها برای درک کاملی از اندیشه‌های ایشان ضروری است.

حجت الاسلام محسن غرویان در ادامه با اشاره به اینکه حضرت امام را جهانیان و مردم ایران به‌عنوان یک عارف، فقیه، فیلسوف و سیاستمدار می‌شناسند،‌ اظهار داشت: وجه غالب شخصیت حضرت امام خمینی(ره) از همان بعد اخلاقی، عرفانی و زهد و تقوا ساخته‌ شده است.

وی سیاست را تحت‌الشعاع شخصیت عرفانی حضرت امام(ره) دانست و تصریح کرد: می‌توان این نتیجه را گرفت که سیاست باید تحت تأثیر اخلاق قرار گیرد و برای آن خواسته شود و نه بالعکس. امام این درس را به یادگار گذاشتند که قدرت و حکومت نباید ما را از اخلاقیات دور کند و درس بزرگی بود که از حضرت امام(ره) باقی ماند.

امام راحل در تفکراتشان یک نواندیش دینی بودند و شهامت و جرأت علمی بالایی داشتند

به گفته این استاد حوزه و دانشگاه، امام راحل در تفکراتشان یک نواندیش دینی بودند و یک شهامت و جرأت علمی بالایی داشتند چرا که آن چیزی را که بر اساس ادله می‌رسیدند بیان می‌کردند و نمونه‌هایش موسیقی و شطرنج و امثال اینها بود.

وی اظهار داشت: نواندیشی های دینی در چارچوب قواعد فقهی و اصولی ایشان به این معنا بود که ما شرایط زمان و مکان را در جهان امروز در نظر بگیریم و بتوانیم احکام اولیه و ثانویه را مطابق با این نیازها مطرح کنیم.

حجت الاسلام غرویان با اشاره به مردم سالاری دینی از دیدگاه امام خمینی(ره)، تصریح کرد: پشتوانه اصلی حکومت و حاکمیت مردم هستند. اگر مردم در صحنه و حامی حکومت باشند، حکومت و حاکمیت باقی می‌ماند؛ اگر مردم پشت حکومت را خالی کنند مسئولان نمی‌توانند باقی بمانند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه تأکید کرد: امام راحل یک روحیه مردمی بسیار بالا داشتند و در فرمایشات ایشان سخنان زیادی با این مضمون وجود دارد که سفره انقلاب را مردم پهن کرده‌اند و مسئولان بر سر این سفره مردم نشسته‌اند.

کد خبر 4552660

منبع: مهر

کلیدواژه: امام خمینی ره اندیشه سیاسی مردم سالاری دینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۵۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد با اشاره به اینکه امروز شناخت ماهیت واقعی انقلاب در جهان بسیار کم است گفت: برخی در داخل ایران به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) در انقلاب هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری صبح امروز در نشست شورای هماهنگی حفظ آثار و ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس روحانیت یزد اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که ما در فعالیت‌های خود داریم، مربوط به حوزه رسانه‌ای و انتشار ارزش‌های دینی و انقلابی است.

وی با بیان اینکه ما مطالب، خاطرات، ارزش‌ها و مسائل بسیار زیادی داریم که می‌تواند تاثیرگذاری بسیار زیادی برای جوامع مختلف داشته باشد افزود: متاسفانه ما برای اینکه این ارزش‌ها و مطالب را به دنیا معرفی کنیم راهکاری نداریم و نتوانستیم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که کلمات اهل بیت(ع) و منطق شیعه برای همه واضح باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد بیان کرد: حتی امروز ما در ارتباط با انقلاب اسلامی هم آنگونه که باید و شاید برنامه‌ریزی برای معرفی انقلاب به مردم جهان نداریم و رسانه‌های خوبی برای اینکه بتوانیم انقلاب و ارز‌ش‌های آن را به جهان معرفی کنیم نداریم.

ناصری با بیان اینکه متاسفانه انقلاب را رسانه‌های صهیونیستی آن گونه‌ که می‌خواهند به جهانیان معرفی می‌کنند خاطرنشان کرد: این ضعف به حدی است که ما حتی در جهان اسلام هم نتوانستیم خودمان را معرفی کنیم به گونه‌ای که بسیاری از علمای اهل تسنن فکر می‌کنند در شیعه هیچ تفسیر و کتاب فقهی وجود ندارد.

امام جمعه یزد برنامه‌ریزی برای انتشار ارزش‌ها در بعد بین‌المللی را بسیار مهم دانست و ادامه داد: همین الان در کشور خودمان هم خاطرات بسیاری از رزمندگان و علمای خودمان و حتی امام داریم که در ارتباط با آن حرف زده نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه یک جریانی به دنبال فراموش شدن امام و سیره آن حضرت است گفت: ما حتی برنامه‌ای که بتوانیم به دانش‌آموزان و دانشجویان و دیگر افراد این ارزش‌ها، خاطرات و مطالب را منتقل کنیم را نداریم و این یک ضعف بسیار بزرگی است که ما در جامعه داریم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان یزد با بیان اینکه در حدیثی از امام صادق(ع) داریم که ایشان فرمودند شما تنها حقایق ما را به مردم اعلام کنید، آنها به سمت ما می‌آیند عنوان کرد: ما در همین کار انتقال حقایق و ارزش‌ها به جوانان و عموم مردم داخل و خارج از کشور ضعف داریم و باید نسبت به رفع این مشکل اقدام کنیم.

ناصری با بیان اینکه در مقابل این ضعف دشمن تمام تلاش خود را برای ضربه زدن به انقلاب و ارزش‌های آن انجام می‌دهد اضافه کرد: یکی از اقداماتی که دشمن با تمام توان رسانه‌ای خود در حال انجام دادن آن است، ربط دادن معیشت به انقلاب است، به گونه‌ای که مردم به دلیل ناراضی بودن از گرانی‌، با انقلاب مشکل دارند.

امام جمعه یزد تصریح کرد: این در حالی است که بحث ضعف و مشکل برخی مدیران و یا گران‌فروشی برخی از تولیدکنندگان و فروشندگان با وجودی که ایراد بسیار بزرگی است اما با اصل انقلاب در تضاد است و نباید این دو با یکدیگر گره زده شوند.

وی به بیان خاطره‌ای از عملیات والفجر مقدماتی و اقداماتی که برای اطلاع‌رسانی این عملیات انجام شد اشاره کرد و افزود: دنیا به خوبی این موضوع را فهمیده که هر کاری می‌خواهد انجام دهد را از ابتدای کار و آنطور که می‌خواهند اطلاع رسانی کنند تا مردم را به خود جلب کنند؛ حتی داعش هم برای جذب گسترده نیروهای خود از تبلیغات رسانه‌ای استفاده کرد و تعداد زیادی افراد را از سراسر نقاط جهان به خود جذب کرد.

نماینده ولی فقیه در استان یزد ادامه داد: ما کتاب‌های بسیار زیادی داریم که در حوزه‌های مختلف منتشر شده و الان زمان آن است که برای جهانی شدن این کتاب‌ها و خاطرات برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم.

ناصری به ظرفیت فضای مجازی و ضرورت استفاده از آن در تبلیغ دین و انقلاب اشاره کرد و گفت: باید ارزش‌های انقلاب را در فضای مجازی معرفی کنیم اما باید توجه داشت که فعالیت در هر عرصه‌ای باید متناسب با تکنیک‌های همان عرصه باشد به عنوان مثال در فضای مجازی باید با تولید محتواهای کوتاه و مختصر اقدام به انتشار مطالب و تولیدات هنری خود کرد تا بتواند تاثیرگذاری داشته باشد.

امام جمعه یزد بیان کرد: امروز لازم است که اقشار مختلف بسیج یک دوره فرمایشات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری را بازخوانی کرده و نسبت به تولید محتوا از این مطالب متناسب با سلایق جوانان و نوجوانان انجام دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شوراها از ارکان مردم‌سالاری دینی هستند
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد
  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند