Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه‌های آزاد اسلامی واحد نیشابور و مشهد به سنتز یک نانوکاتالیست بر پایه مواد گیاهی دست یافتند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محققان دانشگاه‌های آزاد اسلامی واحد نیشابور و مشهد به سنتز یک نانوکاتالیست بر پایه مواد گیاهی دست یافتند که قادر است با دریافت نور خورشید و اکسیژن، واکنش تولید ترکیبات دارویی را تسهیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سید محسن صادق‌زاده، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، با بیان اینکه روش‌های گوناگونی برای اکسید کردن ترکیبات سولفیدی در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد، به مزایای استفاده از اکسیژن اشاره کرد و گفت: اکسیژن یک گاز پاک، ارزان، در دسترس و زیست سازگار است که تنها محصول جانبی حاصل از واکنش آن با سولفید‌ها آب است. در این راستا در طرح حاضر ما با سنتز یک نانو کاتالیست حساس به نور از یک منبع طبیعی تلاش کردیم تا سبزترین حالت ممکن را برای واکنش سولفید‌ها با اکسیژن و تبدیل آن به سولفون‌ها فراهم کنیم.

صادق زاده ادامه داد: یکی از خصوصیات منحصربه‌فرد این طرح کاهش حداکثری هزینه فرایند است؛ چراکه برای سنتز نانو کاتالیست از یک منبع طبیعی استفاده شده است و در ادامه نیز برای استفاده از این نانو کاتالیست در فرایند اصلی دو منبع در دسترس و بسیار ارزان‌قیمت یعنی نور مرئی و اکسیژن به‌عنوان عوامل پیش برنده واکنش سولفید به سولفون مورد استفاده قرار گرفتند.

پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور نانو کاتالیست‌ها را مانند پلی بین مزایای استفاده از کاتالیست‌های همگن و ناهمگن دانست و خاط نشان کرد: کاتالیست‌های همگن اگرچه قدرت کاتالیستی بالایی دارند، اما امکان جداسازی آن‌ها از محیط واکنش پس از اتمام واکنش وجود ندارد، از سوی دیگر، کاتالیست‌های ناهمگن از قدرت کاتالیستی بالایی برخوردار نیستند؛ اما امکان جداسازی آن‌ها از محیط واکنش وجود دارد. در این میان نانو کاتالیست‌ها ضمن برخورداری از قدرت کاتالیستی بسیار بالا به دلیل نسبت بالای سطح به حجمشان، قابلیت جداسازی از محیط واکنش را نیز فراهم می‌کنند و می‌توانند آن‌ها را مانند پلی بین کاتالیست‌های همگن و ناهمگن در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه در این طرح از صمغ گیاه «انغوزه» (یک نوع گیاه بومی استان خراسان جنوبی است) در حضور «نیترات سرب» و «کلرید کروم» به‌منظور سنتز نانو ذرات کرومات سرب استفاده شد، اظهار کرد: پس از اتمام فرایند سنتز، آزمون‌های مشخصه‌یابی و میکروسکوپی انجام شده و پس از تأیید ریزساختار نانوذرات سنتز شده، کارایی آن‌ها در تسریع واکنش تبدیل سولفید به سولفون در حضور اکسیژن و نور مرئی خورشید مورد ارزیابی قرار گرفت.

به گفته صادق زاده ابعاد نانوذرات سنتز شده در حدود ۳۰ نانومتر و حضور آن‌ها موجب پیشرفت واکنش تبدیل سولفید به سولفون به میزان ۹۹ درصد شده است.

پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور یادآور شد: نانو کاتالیست تولید شده قادر است با دریافت نور خورشید و اکسیژن، واکنش تولید ترکیبات دارویی را تسهیل و تسریع کند.

گفتنی است، این تحقیقات از سوی سید محسن صادق زاده، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، راحله ژیانی عضو هیأت علمی و فرزانه شمسا دانشجوی مقطع دکتری این دانشگاه و با همکاری علی اسحاقی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اجرایی شده و نتایج آن در مجله RSC Advances با ضریب تأثیر ۲.۹۳۶ منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مواد گیاهی دستاوردهای علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۶۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد

مهدی دهقانی اشکذری عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی اشکذر در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اعلام کرد که سومین المپیاد تخصصی برق ویژه هنرجویان رشته برق استان یزد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر برگزار شد.

وی اضافه کرد: هدف از برگزاری این المپیاد انجام آزمون‌های تئوری و عملی و معرفی نفرات برتر هنرستان‌های استان یزد در برای جذب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر و معرفی این افراد به صنعت و آموزشگاه‌ها بود.


 
عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر افزود: این المپیاد به صورت استانی و با مشارکت اداره‌کل آموزش و پرورش استان یزد و با حمایت شرکت شیوا امواج و شرکت آریان نیرو در دو محور طراحی مدار‌های فرمان و قدرت و طراحی و اجرای مدار‌ها توسط کنترل کننده‌های منطقی برگزار شد و در مجموع ۶۰ شرکت‌کننده از هنرستان‌های شهید رجایی، شهید چمران و شهید منتظر قائم و ذکایی یزد، شهید چمران میبد، شهید باهنر بافق، عباس ابن علی تفت، شهید مدنی زارچ، شهید بهشتی مهریز و هنرستان نمونه دولتی خادمی شهرستان اشکذر در این المپیاد شرکت کردند که پس از برگزاری آزمون‌های تئوری و عملی، ۶ نفر برگزیده آزمون تئوری و تیم هنرستان عباس ابن علی شهرستان تفت برگزیده آزمون عملی شدند.

دهقانی اشکذری متذکر شد: در حاشیه برگزاری این المپیاد، دانش‌آموزان از امکانات و تجهیزات رشته مهندسی برق دانشگاه از جمله آزمایشگاه‌های PLC و کارگاه مدار فرمان، کارگاه اتوماسیون، کارگاه PLD کنترل بازدید کردند.
 
وی تشریح کرد: در پایان این المپیاد ایمان باقریان تفتی و امیر محمد دره شیری به ترتیب به عنوان نفرات اول و دوم از هنرستان عباس ابن علی تفت و محمدمهدی یاوری فرد، سید سجاد امامی و امیر حسین خانی از هنرستان شهید چمران یزد و محمد اسلامی مهدی‌آبادی از هنرستان شهید منتظر قائم یزد به عنوان نفرات برتر المپیاد معرفی شدند و در مراسمی که در سالن اجتماعات دانشکده تحصیلات تکمیلی واحد اشکذر با حضور مسئولان دانشگاه برگزار شد از آنان تجلیل شد.

عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر عنوان کرد: : هنرجویان برگزیده به شرط انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر برای ادامه تحصیل از تخفیف شهریه در دوران تحصیلی برخوردار خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار