Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات از ارسال یک‌هزار اثر به دبیرخانه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد سلگی روز سه شنبه در نشست خبری اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال گفت: این جشنواره رویدادی است با قدمت 14 ساله که با هدف تجلیل از پژوهش‌های فرهنگی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در مورد دلیل برگزاری این جشنواره افزود: پژوهش‌ها در حوزه‌های مختلف در جریان جشنواره‌های مختلف تقدیر می‌شد اما بخش پژوهش فرهنگی از مقوله هایی بود که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود بنابراین بزرگان بر این اعتقاد شدند که بخش فرهنگی چه در قالب پایان‌نامه و یا کتاب قابلیت برگزاری جشنواره را دارد.
سلگی در مورد جشنواره پانزدهم افزود: برای این دوره جشنواره مطالعات فرهنگی در 10 سرفصل تهیه و 10 گروه داوری شامل اساتید و محققان تشکیل شد.
رئیس جشنواره پژوهش فرهنگی سال با تقدیر از استان های برگزارکننده جشنواره گفت: نگاه جشنواره پژوهش فرهنگی سال تقدیر و برجسته کردن است و نیز در این دوره، تقدیر از یک پیشکسوت پژوهشگاه فرهنگی هم در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.
سلکی با بیان اینکه در هر گروه حداقل یک اثر برتر معرفی خواهد شد، افزود: برترین‌ها در دو رده «برگزیده» و «قابل تقدیر» معرفی خواهند شد.
وی افزود: دبیرخانه جشنواره در طول سال نیز به منظور ترویج پژوهش‌های فرهنگی فعال خواهد بود.

** آثار جشنواره زیر ذره‌بین 200 داور با نگاه فراسازمانی
حسین دهقان دبیر علمی جشنواره پانزدهم پژوهش فرهنگی سال نیز اظهارکرد: در ارتباط با فرایند داوری و ارزیابی باید گفت موضوع فرهنگ هم در بعد ساختار کلان و هم خرد، اثرگذار است به دلیل همین اهمیت، فرایند داوری باید با استفاده از ظرفیت علمی و آکادمیک کشور صورت می گرفت.
وی افزود: بنابراین 200 داور از پژوهشکده‌های مختلف کشور در گروه‌های 10 گانه علمی به همکاری دعوت شدند و 56 عضو هیات علمی نیز به صورت مستمر در جلسات حضور یافته و نزدیک به 300 جلسه داوری صورت گرفت.
دهقان گفت: تمام این تمهیدات برای این انجام شد که تا حد امکان، داوری‌ها فارغ از نگاه سازمانی و سازمان برگزارکننده صورت گرفته و از دقت و بیطرفی برخوردار باشد.

** پژوهش‌های فرهنگی در دسترس همگان قرار می‌گیرد
داریوش مطلبی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره نیز گفت: فعالیت پژوهشگاه و دبیرخانه جشنواره برای شناسایی پژوهشگران و آثار برتر همچنان ادامه خواهد داشت تا جامعیت بیشتری به جمع آوری آثار داده شود.
وی افزود: تلاش این دوره جشنواره این بود که فرهنگ به صورت کلان دیده شود و براین اساس یک فعالیت پژوهشی برای تعریف معیارهای جشنواره صورت گرفت.
مطلبی گفت: یکی از مسائل همواره موجود جشنواره رهاشدن آن پس از اتمام بود در حالیکه پس از جشنواره باید آثار برگزیده بیشتر مطرح و تجربیات انتقال داده شود تا جشنواره به مرکز مشاوره تبدیل شود.
وی دسترس‌پذیر بودن همه آثار رسیده به جشنواره را یکی از تمهیدات خواند و افزود:علاوه براین برای همه آثار برگزیده شامل آثار شایسته تقدیر و هم امتیاز گرفته، جلسات نقد و بررسی خواهیم گذاشت.
به گفته وی ایجاد مرکز اسناد و آرشیو پژوهش‌های فرهنگی مجدانه در دستور کار است تا پس از جشنواره اقدام به اجرا شود.
مطلبی گفت: تلاش خواهیم کرد از پژوهشگران برتر یا آثار برتر حمایت کنیم و آثار پژوهشی با حرف جدید در قالب کتاب تهیه شوند.

** دو تفاوت جشنواره با دوره چهاردهم
زهره سعیدی مسئول دبیرخانه جشنواره نیز گفت: این دوره جشنواره با دوره‌های پیشین دو تفاوت دارد، تفاوت نخست از نظر افزایش تعداد آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره است، در دوره چهاردهم جشنواره قریب 700 اثر به دبیرخانه رسیده بود.
وی با بیان اینکه فراوانی آثار رسیده به جشنواره در این دوره در حوزه فرهنگ و دین بیشتر از بقیه حوزه‌ها بود، افزود: تفاوت دیگر به لحاظ بحث داوری بود که مراحل آن برای انتخاب آثاری با استاندارد لازم افزایش یافت.
اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال 12 اسفندماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می شود.
فراهنگ**3009** 9053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي جشنواره پژوهش فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۶۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی

ایسنا/خراسان رضوی جشنواره ملی «تیتر ۱۳» به‌عنوان نقطه عطفی در زمینه رونق نشریات دانشجویی از فردا به مدت سه روز در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز می‌شود.

ایجاد فضای تعاملی بین دانشجویان و کارشناسان دانشگاه‌های سراسر کشور، توانمندسازی دانشجویان از طریق برگزاری کارگاه‌ها و برگزاری نشست‌های تخصصی کارشناسان برای بررسی آیین‌نامه‌های مرتبط با نشریه‌های دانشجویی از جمله اهداف برگزاری جشنواره «تیتر ۱۳» است‌.

برای برگزاری این جشنواره در مرحله اول، فراخوانی منتشر شد و براساس آن دانشجویان آثار خود را به دبیرخانه ارسال کردند. آثار در دو مرحله با حضور چهره‌های رسانه‌ای داوری شدند.

در اختتامیه جشنواره نیز که با حضور مسؤولان کشوری برگزار می‌شود، از برگزیدگان تقدیر و آثار آنها در رسانه‌های معتبر منتشر می‌شود. 

همچنین براساس اخبار منتشرشده از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه فردوسی، هر کدام از فعالان نشریات و تشکل‌ها که اولویت خود را حل مسائل دانشگاه قرار دهند، از حمایت ویژه این معاونت برخوردار خواهند شد. 

مهمترین کارکرد نشریات دانشجویی، آگاهی‌بخشی به قشر دانشجو است و فرصت تعامل دانشجویان با جامعه را فراهم می‌کند. بنابراین ضروری است دانشگاه‌ها از ظرفیت نشریات دانشجویی بهره کافی را ببرند. 

آن‌طور که برگزارکنندگان جشنواره «تیتر ۱۳» اعلام کرده‌اند، این جشنواره نقطه عطفی در نشریات دانشجویی ایجاد خواهد کرد و باعث می‌شود امسال، سال پررونقی در حوزه نشریات دانشجویی باشد. 

جشنواره ملی رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر ۱۳» با همکاری وزارت علوم و وزارت بهداشت ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت‌ ماه به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک ونوجوان رضوی- همدان
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد