Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفها - ایرنا - رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی اصفهان گفت: حدود هفت میلیون برگ سند و مدرک تاریخی در این مرکز نگهداری می شود که قدمت برخی از آنها به دوران تیموری بر می گردد.

به گزارش ایرنا، مسعود کثیری روز سه شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان اصفهان افزود : حدود چهار میلیون از این اسناد مربوط به امور حقوقی و دادگستری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بخشی از اسناد موجود در این مرکز اهدایی است، خاطرنشان کرد: در 25 سال گذشته حدود 11 هزار برگ سند به این مرکز اهدا شد اما در چهار ماه گذشته حدود 20 هزار برگ سند اهدا شد که بخش عمده ای از آن از سرای مَلِک اصفهان و مربوط به امور تجارتی بود.
کثیری با تاکید بر اینکه درهای این مرکز برای مطالعه و تحقیق پژوهشگران باز است، از وجود سندهای تاریخی مربوط به حوضه آبریز زاینده رود در این مکان خبر داد و گفت: در این سندها که تعدادی از آنها مربوط به یکصد سال گذشته می باشد به الگوی کشت و میزان بارندگی ها اشاره شده است.
رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی اصفهان با بیان اینکه بسیاری از مردم و مسوولان پیوند خود را با گذشته قطع کرده اند، افزود: در مطالعاتی که در سال 1344 شده و اسناد آن موجود است، برای چنین روزهایی و خشکسالی پیش بینی شده بود.
کثیری با بیان اینکه امکان مطالعات پژوهشی بر روی همه این اسناد وجود دارد، تصریح کرد: تاکنون حدود یک میلیون برگ از اسناد موجود بررسی نشده است و فرصت خوبی برای پژوهشگران و کارشناسان جهت مطالعه آنها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه نگاه دنیا به اسناد تاریخی تغییر کرد، خاطرنشان کرد: امروز بیشتر به محتویات سند توجه می شود زیرا این اعتقاد وجود دارد که از آن می توان برای ساختن آینده استفاده کرد.
رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی اصفهان با تاکید بر اینکه هیچ سندی، بی ارزش نیست، گفت: عده ای به دلیل نا آگاهی از ارزش اسناد و وجود و فعالیت این مرز، سندهای در اختیار خود را دور می ریزند در حالی که می توانند آن را اهدا کنند.
کثیری سازمان اسناد و کتابخانه ملی را یکی از نمادهای فرهنگی کشور خواند و تاکید کرد: در بسیاری از جوامع، سازمان های آشیو اسناد و مدارک ملی، مراکز اصلی تصمیم گیری و برنامه ریزی محسوب می شوند.
وی یکی از مشکلات اساسی در بخش تاریخ را حبس اطلاعات عنوان و تصریح کرد: اطلاعاتی که باید در فضای باز و برای مردم و مسوولان اطلاع رسانی شود، محبوس مانده است در حالی که مسوولان می توانند از آنها برای برنامه ریزی استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه پیشرفت دنیای غرب، مدیون توجه آنها به علوم انسانی است، افزود: هیچگاه سیاستمداران، مبدع تمدن فعلی غرب نبودند بلکه هنرمندان، اُدبا و فلاسفه در آن نقش داشتند.
کثیری با بیان اینکه با توجه به علوم انسانی و شناسایی خاستگاه و نیازهای مردم، زمینه های پیشرفت فراهم می شود، گفت: رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری نیز بر تحول در حوزه علوم انسانی تاکید دارند زیرا ما باید فرهنگ مردم را بشناسیم، سلامت روانی آنها را تامین کنیم و مطالعات آینده نگر داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد : مرکز اسناد و کتابخانه ملی اصفهان بعنوان منطقه مرکزی کشور، استان های مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری را پوشش می دهد.
سازمان‌ اسناد و کتابخانه‌ ملی‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ مؤسسه ای‌ آموزشی‌، پژوهشی‌، علمی‌ و خدماتی‌ است‌ که ریاست‌ کل‌ آن‌ با رییس‌ جمهوری‌ است‌.
شکل ‌گیری‌ رسمی‌ کتابخانه‌ ملی‌ به‌ سال‌ 1316 بازمی ‌گردد. در سال‌ 1358 مرکز خدمات‌ کتابداری و در سال‌ 1378 سازمان‌ مدارک‌ فرهنگی‌ انقلاب‌ اسلامی در کتابخانه‌ ملی‌ ادغام‌ شدند و سرانجام‌ در سال‌ 1381 با تصویب‌ شورای‌ عالی‌ اداری‌، کتابخانه‌ ملی‌ و سازمان‌ اسناد ملی‌ با هم‌ ادغام‌ شدند و سازمان‌ فعلی‌ شکل‌ گرفت‌.
اکنون‌ این‌ سازمان‌ در دو ساختمان‌ مستقل‌ 'کتابخانه‌ ملی‌ ایران' و 'گنجینه‌ اسناد ملی‌ ایران' فعالیت‌ دارد.
هر آنچه در ایران نشر می یابد شامل کتاب، روزنامه ، اسناد دستگاه های دولتی و غیر دولتی، یک نسخه آن در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گردآوری، نگهداری و حفاظت می شود.
3011/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي اسناد و كتابخانه ملي اصفهان سند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۸۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان
  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان در فسا
  • ضرب‌الاجل منطقه آزاد قشم برای ثبت انبارهای کالا
  • محوطه تاریخی که به تازگی در اصفهان کشف شد
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور