Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  وجود قرائن و شواهد جدی مبنی بر آمد‌ورفت تروریست‌ها از مرز دو کشور و وابستگی این عناصر به برخی محافل در پاکستان، نهایتا پس از چندین و چند اتفاق خسارت‌بار مشابه موجب لبریزشدن صبر ایران و اخطار شدیدالحن تهران به اسلام‌آباد شد.

این میان پاکستان نیز همچون موارد قبلی ضمن ابراز همدردی با قربانیان حادثه از عزم جدی خود در همکاری با ایران برای مبارزه با تروریست‌ها پرده برداشت، اما ناگفته پیداست که به رغم چراغ سبز پاکستان ایران چندان از وضعیت موجود در مرزهای این کشور راضی نیست و ترجیح می‌دهد اسلام‌آباد به جای همکاری در بخش «درمان»، مرحله «پیشگیری» را جدی بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگیزه‌های اقتصادی در دوستی با ریاض

عمران‌خان نخست‌وزیر جدید پاکستان در یکی از نخستین سفرهای خارجی خود راهی ریاض پایتخت عربستان شد و تقریبا همین چند روز پیش نیز میزبانی محمد بن‌سلمان ولیعهد سعودی را در اسلام‌آباد برعهده داشت. این درحالی است که هنوز زمانی برای سفر او به ایران که یکی از مهمترین همسایه‌های پاکستان محسوب می‌شود، تعیین نشده است. وجود یک نوع اتحاد استراتژیک بین پاکستان و عربستان حقیقت مبرهنی است که همه از آن اطلاع دارند. پاکستان کشوری است تقریبا فقیر و فاقد منابع طبیعی استراتژیک و به همین خاطر اتحاد با عربستان‌سعودی به عنوان کشوری ثروتمند و تزریق پول به اقتصاد ناچیز پاکستان، امری قابل فهم می‌تواند تلقی شود، اما این‌که چنین اتحادی باعث شود همسایگان پاکستان در مضیقه قرار گرفته و دچار چالش شوند، موضوعی است که حداقل تهران نمی‌تواند به این راحتی با آن کنار بیاید.

نه دشمنی نه اتحاد، احترام متقابل
موضوع سستی و اهمال نیروهای مسلح، خصوصا سازمان اطلاعات نظامی پاکستان در برخورد با تروریست‌هایی که هر از چندگاهی در خاک ایران دست به تعدی زده و سپس به آن‌سوی مرزها می‌گریزند، موضوعی است که درپی حادثه تروریستی اخیر از سوی مقامات ایرانی مورد اشاره ضمنی قرار گرفت. در تمام سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی به غیر از دوره‌ای که ژنرال ضیاءالحق نخست‌وزیر وقت پاکستان در دهه٨٠ میلادی همگرایی نسبی با سیاست‌های آمریکا در منطقه از خود نشان می‌داد، روابط تهران و اسلام‌آباد هیچگاه وارد دوره بحرانی نشد، هرچند که روابط فوق طی همه این سال‌ها اصطلاحا به مرحله گل و بلبل نیز نرسید، اما قابل کتمان نیست که همواره احترام متقابل بین دو کشور وجود داشته و دولت‌های مستقر در هر دوسوی مرز برای بهبود مناسبات فی‌مابین تلاش کرده و می‌کنند. این‌که عربستان و شخص بن‌سلمان بتوانند روابط این دو همسایه قدیمی را برهم بزند، تقریبا امری محال است اما هر دوسوی ماجرا خصوصا طرف پاکستانی باید مواظب باشند که با ازدیاد اتفاقات ناگواری چون حادثه تروریستی اخیر، پرده حیای سیاسی و دیپلماتیک بین دوکشور پاره نشود.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حمله تروریستی حوادث بین الملل حاشیه های سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۹۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تارنمای خبری وکس، این سناتور جمهوری‌خواه که از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی و نیز از حامیان روابط قوی میان ایالات متحده و عربستان سعودی است، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که درباره آنچه در سنای آمریکا در مورد توافقات احتمالی بین ایالات متحده و عربستان سعودی می‌تواند اتفاق بیفتد و نمی‌تواند اتفاق بیفتد شفاف باشیم.

گراهام در ادامه اظهار کرد: اگر توافقنامه امنیتی متقابل میان واشنگتن و ریاض در قالب یک معاهده دفاعی مذاکره شود، برای الزام‌آور شدن نیازمند ۶۷ رأی مثبت از سوی سناتورهای آمریکایی است و بدون عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو و تأمین نیازهای امنیتی (رژیم) اسرائیل در مورد مساله فلسطین این معاهده دفاعی از آرای (مثبت) کمی در سنای آمریکا برخوردار خواهد بود.

این سناتور جمهوری خواه افزود: انعقاد پیمان دفاعی میان واشنگتن و ریاض از همان ابتدا هم مشروط به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل بوده و تا به امروز نیز همین‌‎طور است.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن به توافق با عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک شده است.

میلر به خبرنگاران، افزود: ما به توافقی درباره ابعاد دو جانبه موافقتنامه عادی‌ سازی روابط بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی گفت: بخشی از جزئیات توافق هنوز باقی مانده است اما فکر می‌کنم که به زودی می‌توانیم به توافق درباره این جزئیات دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرد: در مورد یک بخش جداگانه که به مسیر تشکیل دولت فلسطینی مربوط می‌شود، هنوز کار زیادی باقی مانده است.

میلر خاطرنشان کرد که موضع عربستان در مورد عادی‌سازی روابط با (رژیم) اسرائیل دو پیش‌ شرط دارد که شامل بازگشت آرامش به غزه و ایجاد مسیری برای تشکیل دولت مستقل فلسطین است.

وی اظهار کرد: این بسته توافقی شامل بخش‌هایی درباره روابط دو جانبه و همچنین مسیری برای تشکیل دو دولت است. ما در این باره صراحت داشته‌ایم و عربستان نیز مواضع بسیار روشنی داشته است.

کد خبر 849061 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • تجارت ایران و پاکستان چقدر است؟ | جزئیات تجارت ایران و پاکستان را ببینید
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • تصادف زنجیره‌ای در محور بستان آباد - تبریز
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • اسلام آباد موگویی رکوردار بارش‌های رگباری
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل