Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@06:28:18 GMT

سه یخچال تاریخی در نائین بازسازی شد

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۹۹۸۲۹

سه یخچال تاریخی در نائین بازسازی شد

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نائین روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: نائین خطه ای کم آب و کویری است و یخچال درمعماری قدیم برای تولید و نگه ‌داری یخ در زمستان و مصرف در تابستان کاربرد داشت.
محمود مدنیان افزود: هنگام آغاز فصول سرد سال آب باران در مخزن یخچال ها ذخیره و پس از یخ زدن بر اثر سرما با انبوهی از کاه عایق بندی می شد تا از نفوذ گرما در فصل بهار و تابستان به آن جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت : کویر نشینان در طول فصل گرم سال به تدریج از ذخیره یخ موجود یخچال ها تا آغاز دوباره فصل سرما استفاده می کردند.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نائین در ادامه معماری یخچال‌ها را شامل عایق کاری بنا، حفظ برودت جهت نگهداری یخ، دیوار طویل سایه انداز، حوضچه‌های تولید و مخزن یخ عنوان کرد و گفت: سقف یخچال های موجود در نائین که به طرف باد و باران غالب و در معرض آسیب بود مرمت و با کاهگل ایزوله شد اما مرمت دیوار سایه انداز مستلزم تامین اعتباراست.
مدنیان در ادامه گفت: محوطه سازی اطراف یخچال محمدیه و بافران برنامه مرمتی این آثار تاریخی در آینده است که با همیاری و همکاری شهرداری نائین و شورای شهر بافران انجام می شود.
وی همچنین از شروع به کار مجموعه راهنمایان در ایام نوروز 98 در محوطه مسجد جامع تاریخی نائین خبر داد.
شهرستان نائین دارای یکهزارو 200 اثر تاریخی است.
نائین که در 140 کیلومتری شرق اصفهان واقع شده است ، مجموعه ای از آثار تاریخی و منحصربفرد منطقه کویری این استان است.
6022 / 7136
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استعفای ظریف زمستان شورای شهر شهرداری صنایع دستی صنایع دستی و گردشگری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استعفای ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۹۹۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: در چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای هدف گردشگری بیابانک که روز پنجشنبه 13 فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال گردشگران، مردم و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، از سند ثبت بافت تاریخی روستای بیابانک در فهرست آثار ملی کشور رونمایی شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ و نظام‌نامه اجرایی آن مصوب آبان ۱۳۱۱، بند (ج) ماده‌واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷، بافت تاریخی روستای هدف گردشگری بیابانک، اثر فرهنگی تاریخی محدوده تاریخی روستای بیابانک، با قدمت صفویه و قاجاریه در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید.

حسن عربی گفت: بافت تاریخی روستا به شماره ۳۳۱۱۱ مورخ 16/۰۶/1399 در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902638

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی