Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@01:57:06 GMT

در نشست شرم الشيخ چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۰۰۲۵۰

در نشست شرم الشيخ چه گذشت؟

خبرگزاري آريا-پادشاه عربستان در نشست موسوم به شرم‌الشيخ در جمهوري اسلامي ايران را به حمايت تسليحاتي از انصارالله يمن متهم کرد.

محورهاي نشست غربي ـ عربي شرم‌الشيخ
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از بلومبرگ،به نظر مي‌رسد که قرار است در نشست سران عرب و اروپايي در شرم‌الشيخ درخصوص پرونده‌هاي مختلفي بحث و تبادل نظر صورت پذيرد تا بدين‌ترتيب يک موضع واحد و مشترک از سوي محور غربي ـ عربي در قبال تحولات مهم و سرنوشت‌ساز کنوني به ويژه در عرصه منطقه‌اي، شکل گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون ترديد پرونده سوريه در رأس اولويت‌هاي نشست کنوني قرار دارد؛ به ويژه اينکه ايالات متحده آمريکا روند خروج نظامي خود از خاک سوريه را کليد زده و اين مسأله سرمنشأ بسياري از نگراني‌ها براي متحدان منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي واشنگتن شده است. هرچند که آمريکايي‌ها از ابقاي حدود 200 تَن از نيروهاي خود در خاک سوريه خبر داده‌اند، اما اين مسأله به هيچ وجه نمي‌تواند براي هم‌پيمانان آن رضايت‌بخش باشد. برهمين اساس، بخش عمده‌اي از نشست شرم‌الشيخ به مسأله سوريه و بحران اين کشور مربوط مي‌شود.
 اما اولويت بعدي اين نشست، مسأله عراق است. درحال حاضر با پايان کار تروريست‌هاي تکفيري داعش در خاک عراق به فضل رشادت‌ها و سلسله اقدامات نيروهاي مقاومت اين کشور و همچنين متحدان آن ازجمله جمهوري اسلامي ايران، عراق وارد مرحله بازسازيِ مناطق و استان‌هاي مختلف شده است و در اين ميان به دنبال سرمايه‌گذاراني مي‌گردد که از بغداد در اين زمينه حمايت به عمل آورند. برهمين اساس، سران غربي ـ عربي خود را در برابر فرصت بسيار خوب و مناسبي جهت مشارکت در پروژه‌هاي بازسازي عراق و سرمايه‌گذاري بلندمدت در اين کشور مي‌بينند و قصد دارند در اين خصوص نيز به موضع مشترکي دست پيدا کنند تا فرصت کنوني از دستشان خارج نشود.
 يمن نيز ازجمله ديگر پرونده‌هاي روي ميزِ کنفرانس شرم‌الشيخ است و رياض بسيار اميدوار است که شرکت‌کنندگان غربي ـ عربي حاضر در اين نشست به راهکار مناسبي جهت بيرون کشيدن آن از باتلاق يمن دست پيدا کنند. درحال حاضر، انتقادات از عربستان سعودي به دليل تداوم کشتار مردم يمن افزايش يافته است و رياض براي رهايي از زير بار انتقادات تلاش مي‌کند. بحران ليبي و درگيري‌هاي داخلي در اين کشور نيز بخش مهمي از کنفرانس شرم‌الشيخ را به خود اختصاص خواهد داد. علاوه بر تمامي موضوعات فوق‌الذکر، بدون شک شرکت‌کنندگان در نشست شرم‌الشيخ نمي‌توانند از کنار پرونده ايران، قدرت منطقه‌اي و موشکي آن در جريان اين نشست ـ ولو به صورت محرمانه و پشت درهاي بسته ـ به سادگي عبور کنند.


مخالفت اتحاديه اروپا با محکوميت «قاطع» ايران در بيانيه نشست شرم‌الشيخ
به گزارش رويترز، اتحاديه اروپا برخلاف درخواست نمايندگان اتحاديه عرب حاضر به پذيريش عبارت‌هاي تند و تيز عليه ايران در بيانيه پاياني نشست شرم‌الشيخ نشدند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه به نقل از يک ديپلمات اروپايي، بسياري از کشورهاي عرب خواستار محکوميت ايران با عبارات قاطع از سوي نمايندگان اتحاديه اروپا در نخستين نشست ميان اتحاديه عرب و اتحاديه اروپا شده بودند.
علاوه بر ايران، مساله احترام به حقوق بشر و آزادي‌ها نيز يکي از موارد مورد اختلاف ميان دو طرف گزارش شده است. ژان کلود يونکر، رئيس کميسيون اروپا با پذيريش اين موضوع گفت: «تفاوت‌هاي ما از جمله درباره احترام به حقوق بشر نبايد مانع از ديد مثبتمان به آينده شود.»
نمايندگان حدود 40 کشور عضو اتحاديه عرب و اتحاديه اروپا روزهاي يک‌شنبه و دوشنبه نخستين نشست ميان اين دو سازمان بين‌المللي را «به منظور تقويت ثبات، رفاه و زندگي بهتر در هر دو منطقه» برگزار کردند. اختلاف ميان اعراب و اسرائيل، جنگ بي‌پايان در ليبي، سوريه و يمن و همچنين نبرد با «تروريسم» و اسلام‌گرايان افراطي از مهم‌ترين محورهاي اين نشست دو روزه بود.
زاويه بتل، نخست وزير لوکزامبورگ درباره دشواري‌هاي پيش روي اين دو نهاد گفت: «اگر فکر مي‌کنيد ما 24 ساعت همديگر را در شرم‌الشيخ ملاقات مي‌کنيم و پس از آن در جهان صلح برقرار و در منطقه، همه چيز تمام مي‌شود، [احتمالا] به بابا نوئل اعتقاد داريد.»


 ادعاهاي ملک سلمان عليه ايران در شرم‌الشيخ
به گزارش خبرگزاري فرانسه،پادشاه عربستان در نشست موسوم به شرم‌الشيخ در جمهوري اسلامي ايران را به حمايت تسليحاتي از انصارالله يمن متهم کرد.
به گزارش روزنامه سعودي عکاظ، سلمان بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان در اولين روز نشست موسوم به شرم الشيخ که ميان کشورهاي عضو اتحاديه عرب و کشورهاي عضو اتحاديه اروپا در مصر  برگزاري شد، مدعي شد، حوثي‌ها که مورد حمايت ايران قرار دارند، مسئول وضعيت کنوني يمن هستند.
او اظهار کرد، عربستان بر اهميت تلاش‌هاي بين‌المللي در حمايت از دولت قانوني يمن (دولت مستعفي) تأکيد دارد.
وي همچنين مدعي شد که انصارالله يمن تاکنون بيش از 200 موشک بالستيک ايراني به سوي شهرهاي عربستان شليک کرده است.
ملک سلمان با طرح اين ادعا که ايران از حوثي ‌ها و ديگر شبه‌نظاميان منطقه حمايت مي‌کند و رفتارهاي خصمانه و دخالت‌هاي آشکاري در امور داخلي ديگر کشورها دارد، گفت: اين رفتارهاي ايران مستلزم موضعي يکپارچه و بين‌المللي است تا ايران به اصل حسن همجواري و ديگر معاهدات بين‌المللي پايبند باشد و برنامه هسته‌اي و بالستيک خود را متوقف کند.


نشست شرم الشيخ با صدور بيانيه‌اي پايان يافت
 نشست سران عربي- اروپايي در شرم الشيخ مصر با صدور بيانيه پاياني پيشنهادات خود را براي پايان دادن به بحران هاي منطقه اي ارائه کرد.
نشست اروپايي عربي
به گزارش شبکه خبري `العربيه`، در بيانيه پاياني شرم الشيخ بر التزام همه طرف ها به توافق `صخيرات` براي حل بحران ليبي و ارسال کمک هاي بشردوستانه به يمن و اجراي توافق `استکهلم` تاکيد شد.
توافق صخيرات سه سال گذشته ميان اعضاي پارلمان ليبي و کنگره ملي سراسري اين کشور و ديگر شخصيت هاي ليبي با نظارت سازمان ملل متحد در شهر صخيرات مغرب براي تشکيل دولت وحدت ملي به امضا رسيد.
توافق استکهلم نيز پس از گذشت نزديک به چهار سال از آغاز جنگ يمن، آذر ماه امسال با ميانجيگري «مارتين گريفيث» نماينده ويژه سازمان ملل متحد در استکهلم سوئد به امضا رسيد.
نمايندگان جنبش انصارالله و دولت فراري يمن پس از يک هفته مذاکره، به توافق هاي مهمي از جمله عقب نشيني نيروهاي نظامي دو طرف از بندر الحديده ظرف 14 روز دست يافتند.
بازگشايي فرودگاه صنعا، پرداخت حقوق کارمندان و ارسال کمک‌هاي بشردوستانه از ديگر محورهاي اصلي مذاکرات بود.
بيانيه پاياني شرم الشيخ همچنين خواستار التزام همه طرف ها براي جلوگيري از مهاجرت غيرقانوني و تلاش براي مقابله با خشونت، افراط گرايي و نژادپرستي و خشکاندن منابع مالي تروريسم شد.
اين بيانيه بار ديگر با يادآوري مواضع مشترک طرف هاي اروپايي و عربي براي برقراري صلح در خاورميانه، خواستار به رسميت شناخته نشدن شهرک سازي در اراضي اشغالي فلسطين و برقراري دو دولت فلسطيني و اسرائيلي براي پايان دادن به بحران فلسطين شد.
بيانيه ياد شده همچنين بر ضرورت برچيده شدن تسليحات کشتار جمعي از خاورميانه و کمک به حل بحران سوريه از طريق روند انتقال سياسي همگام با قطعنامه هاي بين المللي تاکيد کرد.
نشست دو روزه شرم الشيخ يکشنبه در حالي پايان يافت که نيمي از رهبران کشورهاي عربي در آن حضور نداشتند و سطح مشارکت برخي کشورهاي اروپايي نيز بسيار پايين بود.
نشست سران عربي-اروپايي در شرم الشيخ در مصر با سخنان رئيس جمهوري مصر آغاز شده بود.
اروپايي ها پيش از آغاز اين نشست، بر بررسي مسائل امنيتي در همکاري با جهان عرب تاکيد کرده بودند.
در اين نشست مقاماتي از 49 کشور شامل 21 کشورعربي و 28 کشور اروپايي شرکت داشتند.
در نشست شرم الشيخ که با شعار `سرمايه گذاري باثبات` برگزار شد، مشکلات و چالش هاي مشترک ميان کشورهاي عربي و اروپايي و مسائلي همچون تجارت و سرمايه گذاري، مهاجرت، رويارويي با تروريسم و بحران هاي خاروميانه بررسي شد.


ترکيه نشست شرم الشيخ را شرم آور خواند
به گزارش يورونيوز،سخنگوي رياست جمهوري ترکيه با يادآوري اعدام هاي اخير در مصر، از حضور سران برخي کشورها در نشست عربي-اروپايي شرم الشيخ مصر به شدت انتقاد کرد و آن را شرم آور دانست.
 ابراهيم کالين، عکسي از 9 محکومي که ماه جاري ميلادي در ارتباط با ترورهشام برکات (2015) دادستان سابق مصر اعدام شدند، در حساب شخصي خود منتشر کرد و زير آن نوشت: اين 9 جوان از سوي نظام السيسي که مورد حمايت برخي کشورهاي غربي و شماري از کشورهاي شوراي همکاري است، اعدام شدند، ننگ بر تمامي آنها که در اين جنايت دست دارند.
وي در توئيت ديگري خطاب به ژان کلود يونکر رئيس کميسيون اروپا و فدريکا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا نوشت: السيسي 9 جوان و افراد ديگري را که شمار آنها به 46 تن مي رسد، اعدام کرده و با اين حال شما همچنان در نشست اتحاديه اروپا و اتحاديه عرب در مصر حاضر مي شويد؟، ارزش ها و اصولتان کجاست؟ ننگ بر همه شما باد.
در نشست دو روزه شرم الشيخ  نيمي از رهبران کشورهاي عربي در آن حضور نداشتند و سطح مشارکت برخي کشورهاي اروپايي نيز بسيار ضعيف است.
نشست سران عربي-اروپايي در شرم الشيخ مصر در حالي با سخنان عبدالفتاح السيسي رئيس جمهوري مصر آغاز شد که اروپايي ها پيش از اين توجه به مسائل امنيتي در همکاري با جهان عرب را مورد تاکيد قرار دادند.
در اين نشست مسئولاني از 49 کشور شامل 21 کشورعربي و 28 کشور اروپايي شرکت دارند.
در نشست شرم الشيخ که با شعار «سرمايه گذاري باثبات» برگزار مي شود، قرار است مشکلات و چالس هاي مشترک ميان کشورهاي عربي و اروپايي و مسائلي همچون تجارت و سرمايه گذاري، مهاجرت، رويارويي با تروريسم و بحران هاي خاروميانه بررسي شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نشست شرم الشيخ مصر اتحاديه عرب عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۰۰۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون حمایت ایران اکنون نامی از فلسطین نبود

 به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، دکتر "اسماعیل النجار" نویسنده و پژوهشگر سیاسی لبنانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران 4 دهه است که تحت محاصره‌ای بسیار شدید قرار دارد، ولی هیچ کمکی را برای حمایت از مردم فلسطین دریغ نکرده‌است و پایداری و ایستادگی امروز گروه‌های مقاومت فلسطین در غزه همگی به خاطر حمایت‌های ایران است.

"النجار" در مصاحبه با شبکه ماهواره‌ای تونسی "المستقله" گفت: ما در محور مقاومت به فضل جمهوری اسلامی ایران، امروز به قدرتی تبدیل شده‌ایم که وجود رژیم صهیونیستی را در معرض تهدید قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به ادعاهای مطرح شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر نمایشی بودن عملیات "وعده صادق" و دروغ بودن ایستادگی محور مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی، گفت: اگر همه این مسائل نمایشی است، دیگر چه نیازی به این درگیری‌ها وجود داشت و چرا تا کنون ده‌ها هزار فلسطینی در غزه و لبنان شهید شده‌اند و خسارت‌های مادی بسیاری به خانه‌ها وارد شده است.

النجار افزود: در پاسخ به این ادعاها، این سئوال را باید مطرح کرد که آیا اتحادیه عرب واقعا عربی است و یا این که یک اتحادیه صهیونیستی است که به زبان عربی سخن می‌گوید.

این پژوهشگر لبنانی خاطرنشان کرد: اینگونه ادعاها علیه مقاومت از سوی کسانی مطرح می‌شود که در واقع بوق‌ آمریکا و "اسرائیل" هستند و از سوی منابع خارجی حمایت مالی می‌شوند.

النجار تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به هرگونه تجاوز خارجی پاسخ قاطع و فوری از داخل خاک خود می‌دهد و حتی در صورتیک ه عملیاتی امنیتی و یا سایبری روی دهد، پاسخی کاملا متناسب با آن را خواهد داد؛ این مسئله کاملا مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.

وی اظهار داشت: ما درگیر جنگی شدید با رژیم اشغالگر صهیونیستی هستیم و محور مقاومت اکنون توانسته است حامیان این رژیم را به لرزه بیندازد.

النجار تأکید کرد: عملیات هفتم اکتبر دروغ‌های مطرح شده درخصوص دموکراتیک بودن رژیم صهیونیستی را رسوا کرد و توانست چهره و خوی وحشی این رژیم را به همه نشان دهد؛ رژیمی که به صورت برنامه‌ر‌یزی شده و به‌عمد در حال کشتار کودکان است؛ رژیمی که مدعی است که دینش به آن اجازه داده که کودکان را به قتل برساند؛ رژیمی که دست به کشتار جمعی زده و نیروهایش به زنان در بیمارستان دارالشفاء تعرض کردند.

وی افزود: رژیم صهیونیستی به عمد کودکان فلسطینی را می‌کشد تا در آینده نسل جدید فلسطینی وجود نداشته باشد که بتواند سلاح حمل کند و انتقام جنایات این رژیم را بگیرد.

النجار خاطرنشان کرد: به خداوند قسم، اگر جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی نبود، اکنون هیچ نامی از فلسطین وجود نداشت و هیچ کسی از آن یاد نمی‌کرد و سرسپردگان غرب در کشورهای عربی مسئله فلسطین را از بین می‌بردند.

وی گفت: ما در لبنان از هشتم اکتبر در حال مقابله با رژیم صهیونیستی هستیم  و توانسته‌ایم  یک کمربند امنیتی داخل اراضی اشغالی به عمق بیش از 10 کیلومتر در امتداد منطقه‌ای به طول بیش از 100 کیلومتر به این رژیم تحمیل کنیم؛ جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز در غزه همچنان در حال نبرد است و همه شاهد هستند که مقاومت توانسته است خسارت‌های سنگینی را به دشمن صهیونیستی وارد کند.

النجار افزود: ما در مقاومت لبنان و همچنین مقاومت فلسطین و دوستانمان در مقاومت عراق و سوریه و یمن با رژیم اسرائیل می‌جنگیم تا زمانی‌که این رژیم نابود شود.

وی تأکید کرد: ما برای حمایت از ملت فلسطین وارد این نبرد شدیم و حتی اگر کل دنیا فلسطین را تنها بگذارد ما دست از این نبرد نخواهیم کشید مگر زمانی‌که این جنایت‌ها علیه ملت فلسطین متوقف شود؛ ما جان و مال و فرزندان خود را فدای مردم فلسطین و مقدسات این سرزمین می‌کنیم.

این پژوهشگر لبنانی خاطرنشان کرد: ما در لبنان به عنوان مقاومت در حال نبرد با شیطان بزرگ آمریکا هستیم. ما در دریا، خشکی و حتی هوا آماده مقابله با متجاوزان هستیم. محور مقاومت اکنون در حال عمل به وظیفه واجب خود است.

النجار افزود: اگر می‌خواستیم به دیپلماسی عربی تکیه کنیم، باید بدانیم که با توجه به همدستی برخی اعراب با دشمنان، دولت‌هایی عربی به معنای واقعی نداریم که بخواهیم انتظار وجود دیپلماسی عربی را از آنها داشته باشیم.

وی گفت: دولت‌های عربی که مرزهای خود را به روی ملت فلسطین بسته‌اند و وضعیت مرگباری را برای آنان رقم زده‌اند و حتی مانع از ورود نان به غزه شده‌اند و در مقابل مرزها را برای صهیونیست‌ها جهت فرار به سوی سینا و شرم الشیخ گشودند، چه می‌توانیم درباره آنها بگوییم.

النجار تأکید کرد: دلیل این همه ظلم و ستم علیه مردم غزه و محاصره آنها از آسمان و زمین و دریا چیست، زیرا آنها نپذیرفتند که تحت ستم و ظلم و اهانت زندگی کنند و با کوچاندنشان به مصر و مواجه شدن با یک نکبت دیگر مخالفت کردند.
 

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • بدون حمایت ایران اکنون نامی از فلسطین نبود
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟