Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در مراسم نمایش آثاری از سینمای ژاپن در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی با اشاره به خاستگاه فرهنگ مشرق زمین عنوان کرد: رجوع به فرهنگ و تمدن شرقی درک و فهم تاریخ و هستی انسان را ممکن می‌سازد.

به گزارش ایرنا از بنیاد سینمایی فارابی، مراسم افتتاحیه نمایش آثار سینمای ژاپن به مناسبت نودمین سالگرد روابط دیپلماتیک این کشور و جمهوری اسلامی ایران عصر سه شنبه در سالن زنده یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این مراسم «علیرضا تابش» مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی خطاب به وزیرمختار سفارت ژاپن در ایران، اهالی فرهنگ و هنر و میهمانان این مراسم اظهار کرد: مقدم شما را در بنیاد سینمایی فارابی به مناسبت رویداد نمایش فیلم‌های سینمایی امروز ژاپن متقارن با نودمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن گرامی می‌دارم.
وی یادآور شد: با اینکه روابط رسمی سیاسی ایران و ژاپن با انعقاد قرارداد مودت در سال 1308 خورشیدی برقرار شد، اما پیوند دوستی و روابط بازرگانی و فرهنگی به سالیان بسیار دور باز می‌گردد؛ پیوندی که تاثیر خود را بر روی هر دو فرهنگ و تمدن برجا نهاده است.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تصریح کرد: سرزمین آفتاب (نیهون Nihoon) زادگاه نور و خورشید است؛ مشرق که با «سرمنشاء و سرچشمه» هم ریشه است، به درستی نکته ظریفی را یادآور می‌شود: اگر کسی در پی کشف و رسیدن به سرچشمه و سر منشاء ( تمدن بشری) است، می‌باید به مشرق رجوع کند.
تابش ادامه داد: رجوع به فرهنگ و تمدن شرقی درک و فهم تاریخ و هستی انسان را ممکن می سازد. بدون شناخت «مشرق جان» مختصات وجودی انسان موجه نمی‌شود و معنایی نمی‌یابد. شناخت وجه بشری با درک درست از مشرق محقق می‌شود و پس از آن است که طی طریق به سمت «مغرب عقل» میسور می‌شود.
وی عنوان کرد: انسان به گفته بزرگی «ملتقای مشرق جان است و مغرب عقل». ایران دقیقا از نظر جغرافیایی و تاریخی و فرهنگی در میانه مشرق و مغرب است؛ نقش فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی «میان گویی» و ترجمان فکر و فرهنگ دیگری بوده است. نقشی که نه تنها وجوه فرهنگی، که وجوه سیاسی و اقتصادی را نیز در بر می‌گیرد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تاکید کرد: ایران درگاه اصلی دیدار مشرق و غرب است و گفت‌وگوی فرهنگی بی‌واسطه در هنر محقق می‌شود. هنر تصویر با نمایش وجوه مختلف زندگی و آداب و سنن هر ملتی مخاطب را با فرهنگ آن کشور آشنا می‌کند و روایت‌گر حدیثی آشنا می‌شود و «با یار آشنا سخن آشنا» می‌گوید: ما محرمان خلوت انسیم غم مخور، با یار آشنا سخن آشنا بگو.
تابش در ادامه با اشاره به نمایش تعدادی از آثار سینمای ژاپن در بنیاد سینمایی فارابی گفت: رویداد نمایش آثار سینمایی امروز ژاپن دعوت به دیدار و استماع سخن آشنا از یار آشنا است و شما را به دیدن این آثار دعوت می‌کنیم.

*آشنایی با زندگی مردم ژاپن
«تورو موریکاوا» وزیرمختار سفارت ژاپن در ایران در مراسم آغاز نمایش فیلم‌های سینمای ژاپن در بنیاد سینمایی فارابی به مناسبت نودمین سالگرد روابط دیپلماتیک کشورهای ایران و ژاپن عنوان کرد: به افتتاحیه نمایش فیلم ژاپن خوش آمدید. امسال نودمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن است. با وجود به اینکه روابط بین دو کشور برقرار است، سفارت ژاپن به منظور پیشرفت هرچه بیشتر تبادلات بین مردم دو کشور، رویکردهای مختلفی را در پیش رو قرار داده است.
وی ادامه داد: در این میان آنچه سفارت ژاپن بر آن تاکید دارد کسب اطلاعات درباره زندگی ژاپنی‌ها توسط مردم ایران به خصوص جوانان ایرانی است.
وزیر مختار سفارت ژاپن در ایران یادآور شد: دیدن فیلم‌های سینمایی و انیمیشن می‌تواند مخاطبان را با زندگی و فرهنگ ژاپنی‌ها آشنا شد. با دیدن شخصیت‌های فیلم‌های سینمایی می‌توان با مردم ژاپن و احساسات آنان بیشتر آشنا شد.
موریکاوا تاکید کرد: امروز فیلم «صدای استاد او» به نمایش در می‌آید. موضوع این فیلم هنرهای نمایشی سنتی ژاپن است. مخاطب با دیدن این فیلم می‌تواند طرز فکر ژاپنی‌ها در زندگی را برداشت کند. چهارشنبه نیز فیلم «اوشین» به نمایش در می‌آید و مدعوین می‌توانند به تماشای این اثر سینمایی بنشینند.
وی گفت: 9 اسفند دو فیلم با موضوع «گربه» پخش می‌شود. در ژاپن سگ و گربه دو حیوان خانگی پرطرفدار هستند. ژاپنی‌ها گربه‌های پرشین را از زیباترین گربه‌ها می‌دانند.
وزیر مختار سفارت ژاپن در ایران افزود: انیمیشن در ژاپن و سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد و در انیمیشنی که روز پنجشنبه پخش می‌شود تصاویر خاصی از توکیو را خواهیم دید.
موریکاوا در ادامه با تشکر از بنیاد سینمایی فارابی و دست‌اندرکاران این بنیاد به دلیل نمایش آثار سینمای ژاپن در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی اظهار امیدواری کرد مخاطبان از تماشای آثار سینمای ژاپن لذت ببرند.
چهارشنبه از ساعت 17 فیلم «اوشین» به کارگردانی شین توگاشی و پنجشنبه از ساعت 15«رادولف گربه سیاه» به کارگردانی کُنی هیکو یویاما و «گربه سامورایی» به کارگردانی یوشیتا یاماگوچی در سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی نمایش داده می‌شود.
رائد فریدزاده معاون امور بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی، حبیب ایل بیگی قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی، کامادا دبیر اول و رییس بخش فرهنگی سفارت ژاپن در ایران، کنتا بامه مسوول بخش فرهنگی، شیمیزو مگومی مسوول فرهنگی سفارت ژاپن در ایران، سید علی پاکدامن مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه، محمد جواد شریعتی رییس اداره امور همکاری های دینی، فرهنگی، هنری و ورزشی وزارت خارجه، آیدا پناهنده، آناهید آباد، سیروس حسن‌پور و جمعی از اهالی فرهنگ در این مراسم حضور داشتند.
فیلم‌هایی از سینمای امروز ژاپن از 7 تا 9 اسفند با همکاری بنیاد سینمایی فارابی و سفارت ژاپن در سالن زنده یاد عباس کیارستمی نمایش داده خواهد شد.
شبک**1392

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي فارابي فيلم ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۰۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیژه ، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!

عصر ایران - حجه الاسلام سیداحمد علم الهدی که گویا دغدغه ای مهم تر از حجاب ندارد، در خطبه های این هفته نیز بدان پرداخته و این بار گفته است: اصلاً حجاب متعلق به فرهنگ ایران است. حتی آن زمان که هنوز اسلام وارد ایران نشده بود، حجاب فرهنگ ایرانیان بود؛ به‌خصوص در تاریخ ایران باستان و انعکاس این فرهنگ را می توان در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی دید؛ آن زمان که از قول منیژه به عنوان نماد یک زن فرهیخته و ایرانی نقل می‌کند:
منیژه منم، دخت افراسیاب
برهنه ندیده تنم آفتاب.


سپاس از آقای علم الهدی که در خطبه های نماز جمعه، اشاره ای هم به تاریخ و فرهنگ و ادب ایران زمین کرده است! اما از آقای علم الهدی می پرسیم ماجرای بهار 1390 میدان فردوسی مشهد یادتان است؟

خودتان را معذب نکنید، به خاطرتان می آوریم:  آن سال، به مناسبت هزاره سرایش شاهنامه فردوسی - که شما نیز او را به درستی "حکیم" خواندید - مجموعه از نقاشی های دیواری با موضوع شاهنامه به مساحت 2200 متر در میدان فردوسی مشهد رسم شد. خلق این اثر هنری حدود یک سال به طول انجامید ولی یک ماه بعد از رونمایی از آن، اداره حفاظت از املاک آستان قدس رضوی، شبانه تعدادی کارگر به محل فرستاد و کل اثر را تا صبح با رنگ سفید محو کردند و از بین بردند!



آقای علم الهدی!
این شاهنامه ای که امروز شما بدان استناد می کنید تا ثابت کنید که حجاب یکی از مظاهر فرهنگی ایرانیان است، همان شاهنامه ای است که روی نقاشی هایش در شهری که شما امام جمعه اش بوده اید، شبانه رنگ پاشیدند و شما هیچ نگفتید!
اگر آن روز، مانع از  کار غیر فرهنگی محو نقاشی های شاهنامه می شدید و لااقل به دوستان تان می گفتید که شاهنامه را حکیمی به نام فردوسی سروده و حتی در آن به حجاب نیز اشاره کرده است، امروز استنادتان به این اثر ملی برای ترویج حجاب، دلنشین تر بود.


جوانان هنرمند کشور، یک سال در گرما و سرما ، عاشقانه کار کردند تا این اثر هنری را خلق کنند
ولی یک روز صبح، دیدند که عده ای شبانه روی هنرشان رنگ سفید پاشیده اند؛ به همین راحتی، به همین تلخی!


شما درست می گویید آقای علم الهدی! زنان ایرانی در طول تاریخ و حتی هزاران سال  قبل از اسلام، به شهادت آثار و روایت مورخین، بانوانی نجیب بوده اند با تن پوش هایی از پاکدامنی.  اما چرا شما و همفکران تان همواره نسبت به تاریخ و تمدن ایران بی مهری می کنید و حتی گرامیداشت کوروش را برنمی تابید ولی نیاز که پیدا می کنید دست به دامن ایران باستان می شوید؟! چگونه حتی در شهری که شما امام جمعه اش هستید، دور میدان فردوسی، نقاشی های شاهنامه هم تحمل نمی شود ولی صحبت از حجاب که می شود یادتان می افتد در همان شاهنامه ای که روی نقاشی هایش رنگ پاشیده و محوش کرده اند، زنی به نام منیژه وجود دارد که آفتاب تنش را برهنه ندیده است؟!

میدان فردوسی مشهد بعد از نقاشی و بعد از محو کردن آن

بگذارید یک چیز را خیلی رک و صریح به شما بگوییم آقای علم الهدی: کسانی که کمر همت بستند به نابودی و نادیده انگاری تاریخ و تمدن و فرهنگ ایرانی و حتی همین الان هم پدیده های ایرانی مانند نوروز خار چشم شان است، اگر بیشتر از دشمنان دین، به ایمان مردم خیانت نکرده باشند، کمتر نکرده اند. تریبون دارهایی که سال ها فرهنگ ایرانی را در برابر دین قرار دادند و دو راهی جعلی ایرانیت و اسلامیت را پیش روی مردم و خاصه جوان ها گذاشتند، عامل بسیاری از دین گریزی هایی هستند که نتیجه اش را در خیابان ها می بینند و بعد، از پلیس ها می خواهند که محصول کارشان را دستگیر کنند!

راستی بد نیست یک نکته را هم با امام جمعه محترم مشهد در میان بگذاریم: اگر منیژه و منیژها در طول تاریخ هزاران ساله ایران، پوشش هایی برازنده زنان عفیف داشتند و به قول شما با حجاب بودند، به خاطر حضور ماموران حکومتی بر سر کوی و برزن ها برای تحمیل نوع خاصی از پوشش نبود؛ به خاطر "باورهای فرهنگی" شان بود که بعد از اسلام نیز "ایمان دینی" بدان افزوده شد.
بروید ببینید چه کسانی با تبر به جان فرهنگ اصیل ایرانی افتادند تا آن باورهای فرهنگی - که امروز بدان ها نیازمندشده اید - به محاق برود؟ و باز بررسی کنید چه کسانی، دین را هزینه منافع خود کردند و به جان "ایمان دینی" مردم افتادند؛ احتمالاً شما نیز به این نتیجه خواهید رسید که ضاربان فرهنگ ایرانی و تخریب کنندگان دین مردم، نه دو دسته که دست بر قضا یک گروه اند!

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: علم الهدی : در بحث حجاب ، نمی شود مردم تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن دفاع علم الهدی از برخورد با بی حجابی با استناد به شاهنامه

دیگر خبرها

  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است
  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • منیژه، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • (تصاویر) بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران، مهمان «مست عشق»!
  • منیژه ، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند