Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نخستین همایش ملی "آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در حوزه علوم انسانی - اسلامی که صبح امروز (چهارشنبه ۸ اسفندماه ۹۷) در سالن همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که باید در دستور کار این‌گونه همایش‌ها قرار گیرد، تحقیقات بین مذاهبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه های علمیه همیشه حوزه تحقیق در خصوص مذاهب مختلف بوده اند. اکنون در میان علمای رجال ما، اساتید اهل سنت نیز حضور دارند و این شیوه باید ترویج شود تا اگر نقدی مطرح می شود مبتنی بر علم و تفکر باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه در تنظیم پایان نامه ها دچار افراط و تفریط می شویم. برای سنجش پایان نامه های علوم انسانی دچار مشکل هستیم چون معیارهای علمی مشخصا در حوزه نوین علوم انسانی - اسلامی وجود ندارد.

آیت الله اراکی خاطرنشان کرد: افرادی که در رسانه ها اظهار نظر می کنند، چقدر دارای صلاحیت هستند و تا چه اندازه به مباحث علمی اشراف دارند؟ بنابراین نیاز به معیارهای علمی داریم.

وی افزود: باید معیارها را برای "دلیلیت" دلیل تعریف کنیم چرا که بسیار مهم است. همچنین باید قوانین دلالت دلیل را مورد توجه قرار دهیم. در اصول و قوانین مربوط به دلالت در مورد درست سخن گفتن، صحبت نمی کنیم چون در ادامه علم درست فهمیدن پیش روی ماست.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: ما مولد علم منطقِ دلالت هستیم. کلیات این علم باید به درستس تبیین شود تا بتوانیم علوم انسانی را به درستی، به اسلام ارتباط دهیم.

آیت الله اراکی تصریح کرد: یکی از الزامات مربوط به علوم انسانی - اسلامی، تبیین قوانین منطقِ دلالت است تا هر انسانی با هر تفکری به منطقِ دلالت تن دهد. باید دوره های متُدشناسی به جای روش‌شناسی علمی برای پژوهشگران و محققان این حوزه برگزار کرد.

وی در ادامه گفت: تاسیس دبیرخانه ای برای آسیب شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در حوزه علوم انسانی - اسلامی، اتفاق مبارکی است اما باید دید برنامه راه خود را تبیین و تدوین کرده است یا خیر. باید به استادان بها داد اما کسی حال‌شان را نمی پرسد. برخی از استادان تنها اسم‌شان را روی رساله‌ها درج می‌کنند، در حالی که پژوهش و تحقیقی انجام نداده اند.

آیت الله اراکی در پایان خاطرنشان کرد: مراکز علمی باید موضوعات و سوالات مربوط به جامعه را فهرست کنند تا چندین ماه از عمر دانشجو و طلبه تلف نشود. پیشنهاد می دهم شورای علمی علوم انسانی - اسلامی تاسیس شود تا وحدت رویه ای شکل بگیرد.

انتهای پیام/

168 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۰۹۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی دو عنصر علم و فناوری و روحیه معنوی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه پیروزی وعده صادق و توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های اصیل امام راحل است، مطرح کرد: در طول این مسیر نقش حوزه علمی و دانشی بسیار مهم بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد، عنوان کرد: برای تحقق این هدف نیازمند پیگیری و مطالبه‌گری هستیم.

وی اضافه کرد: با یک فکر و بررسی اساسی باید به یک برنامه دقیق برسیم که چگونه می‌توان روح تمدنی انقلاب اسلامی را در مباحث علمی مختلف جاری کنیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه اگرچه این یک موضوع پیچیده است، ولی باید گام به گام به سمت آن برویم، خاطرنشان کرد: با این منطق باید در عرصه بین المللی کردن دانشگاه‌های کشور نیز اقداماتی انجام می‌شد.

نقش مهم علم و فناوری در معادلات امروز دنیا

در ابتدای این دیدار، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی داشت. یکی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده فناوری.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و افزود: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد، اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی اظهار کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمون کنکوری‌های شهرستان زیرکوه ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت، نیاز پیش‌ِ روی ما به حساب می‌آید
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد