Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@07:30:00 GMT

ایجاد نشاط معنوی؛ محک میزان انس ما با آیات قرآن

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۰۹۶۱۰

ایجاد نشاط معنوی؛ محک میزان انس ما با آیات قرآن

به گزارش ایکنا از اردبیل، قرآن کتابی است که راهنمای زندگی بشر در طول تاریخ بوده و تا آخر حیات انسان در این کره خاکی، به عنوان راهنمای جامع بشریت جهت رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی خواهد بود. جهت پاسخ به برخی سوالات در این زمینه، خبرنگار ایکنا، مصاحبه‌ای را با حجت‌الاسلام عزیز صابر، رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان اردبیل انجام داده است که متن آن در ادامه می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایکنا: قرآن کریم خود را با چه صفاتی به انسان‌ها معرفی می‌کند؟
صابر: قرآن خود را در سوره مبارکه یونس آیه (۵۷) با چهار ویژگی معرفی کرده است: قرآن به عنوان موعظه، شفای معنوی، هدایتگر عالم بشریت و رحمت از طرف ذات اقدس الهی برای مومنین.

ایکنا: توصیه شما جهت موفقیت در امور زندگی و دستیابی به قله‌های سعادت دنیوی و اخروی چیست؟
صابر: خدای سبحان بهترین پیوند خود را با خلق در سایه قرآن و عترت حفظ کرده است. اگر زندگی رسول اکرم(ص) به شکل کتاب تدوین یابد، قرآن کریم خواهد شد و اگر قرآن کریم را به صورت یک انسان درآورند رسول خدا(ص) خواهد شد، قرآن به عنوان حبل المتین است و اعتصام به آن سودمند است. مهم‌ترین عامل صعود انسان عمل صالح است. در روایتی آمده «قرآن بخوان و بالا برو»، هر چقدر انسان با قرآن و اهل‌بیت(ع) انس یابد، به همان اندازه درجات آن بالا می‌رود و صعود می کند. قرآن و اهل‌بیت(ع) نور هستند و اولین فیض نور این خاندان، قرآن کریم است. خداوند متعال در بخشی از آیات قرآن کریم از وجود رسول اکرم(ص) به عنوان ذکر یاد کرده، همانگونه که کتاب الهی ذکر است.

ایکنا: از دیدگاه شما و برپایه آموزه‌های قرآنی، کلید حل مشکلات در جامعه ما چیست؟ و چگونه می‌توان بر آنها فائق آمد؟
صابر: در هر جامعه‌ای اگر فرهنگ درست تبیین شود، تمام مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و سایر موارد حل خواهد شد، زیرا ریشه تمام مشکلات از فرهنگ جامعه نشأت می‌گیرد. در حوزه فرهنگی باید سازندگی فرهنگی و مبارزه با چالش و آنچه ضد فرهنگ است، انجام گیرد. بایستی آسیب های فرهنگی را شناسایی و شناخت کافی نسبت به آن پیدا کرد، چرا که دشمنان در بعد فرهنگی با ترویج فساد، بحران‌ها، وسوسه‌ در عرصه‌های مختلف و مکاتب انحرافی به دنبال حمله به اعتقادات و ضربه زدن به ولایت هستند. به‌عنوان مثال، در حال حاضر روند بدحجابی در جامعه تبدیل به بی‌حجابی شده است، که بایستی علل آن دقیقا ریشه‌یابی و در جهت حل این معظل اقدامات لازم صورت گیرد.

ایکنا: در بعد زندگی فردی، چه زمانی می‌توانیم خود را فردی قرآنی بدانیم؟ آیا شاخصه‌ای در این مورد می‌توان معرفی کرد؟
صابر: اگر خواستیم ببینیم آیا با قرآن مأنوس هستیم یا نه؟ باید بنگریم که آیا از خواندن آیات الهی که سخن پروردگار عالم است احساس ملال می‌کنید یا احساس نشاط؛ بنابراین ایجاد نشاطی معنوی درونی از شنیدن آیات قرآن، محکی برای میزان انس ما با این کتاب الهی است. 
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اردبیل انس با قرآن فعالیت های قرآنی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۰۹۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان

به نقل از الاخبار المسائی، روز گذشته ۲۳ آوریل(۴ اردیبهشت) مصادف با روز جهانی کتاب بود که همه‌ساله از سوی یونسکو گرامی داشته می‌شود، از سویی پژوهش‌های مرتبط با وضعیت کتاب‌خوانی، گسترش کتابخانه‌ها، ترویج کتاب‌خوانی و کتاب‌های پرفروش نیز معمولاً در این ایام انتشار می‌یابد.

یونسکو در روز جهانی کتاب، با همکاری سایر سازمان‌های بین‌المللی مرتبط با کتاب، شهری را به عنوان پایتخت بین‌المللی کتاب انتخاب می‌کند.

 هدف از انتخاب چنین شهری تشویق مردم به‌طور عام و جوانان به‌طور خاص برای کشف لذت مطالعه و احترام به آثار و دانشی است که نویسندگان در طول قرون و اعصار آفریده‌اند. علاوه بر این به منظور گسترش فرهنگ در بین مردم، پایتخت کتاب منتخب هرسال متعهد می‌شود که کتاب‌خوانی را ترویج کند و میزان مطالعه در گروه‌های سنی و جمعیتی مختلف در داخل و خارج از کشور بالا ببرد. همچنین دولتی که پایتخت کتاب منتخب در آن است متعهد می‌شود که در آن سال برنامه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی تدوین کند.

در روز جهانی کتاب امسال، آدری اوزولای، مدیرکل یونسکو عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال ۲۰۲۴ را به شهر آکرا در غنا اعطا کرد.

علی‌رغم پیشرفت فناوری و دسترسی مردم به اینترنت و به تبع آن شبکه‌های اجتماعی، کتاب‌ها هنوز در سراسر جهان بسیار محبوب هستند. هرساله ناشران در سراسر جهان هزاران کتاب منتشر و برخی از آنها برای دستیابی به پرفروش‌ترین کتاب‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند.

مراکز پژوهشی در جهان اعلام کردند قرآن کریم، نهج‌البلاغه، اصول کافی و اسفار اربعه از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در جهان و به‌ویژه در کشورهای اسلامی بوده است.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • طرح مسطورا زمینه تربیت کنشگر عرصه جهاد تبیین است
  • طرح مسطورا موجب دشمن شناسی و تربیت کنشگر عرصه جهاد تبیین می‌شود
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد