Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن لطفی (عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی) با تاکید بر اینکه کارگران در کشور ما بسیار مظلوم واقع شده‌اند، گفت: متاسفانه به‌جای آنکه هزینه‌های تولید را اصولی کاهش دهیم، همه چیز را رها کرده‌ایم و تنها به کارگر چسبیده‌ایم و کارفرمایان سعی می‌کنند حقوق ناچیز به کارگر بدهند تا هزینه تولید را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطفی با انتقاد از میزان حداقل دستمزد در شرایط کنونی گفت: اگر شرایط هزینه‌های زندگی و گرانی‌ها را در نظر بگیریم، مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان که حداقل حقوق یک کارگر است، فقط پاسخگوی هزینه‌های زندگی یک کارتن‌خواب است. فردی که اجاره خانه نمی‌دهد و زن و فرزند هم ندارد. بنابر این این دستمزد اجحاف در حق کارگران زحمتکش است.

وی با طرح این پرسش که آیا یک کارگر می‌تواند با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان زندگی کند، گفت: شورای عالی کار با تعیین چنین حداقل دستمزدی عملاً تصمیمات ناعادلانه می‌گیرد. اینکه کارفرمایان بهانه می‌کنند که هزینه‌های تولید بالاست و توان پرداخت دستمزد نیروی کار را ندارند، ظلمی است که در حق کارگر صورت می‌گیرد.

نماینده رزن تصریح کرد: دولت و کارفرمایان باید بپذیرند که کارگر مانند ماشین‌آلات در بخش تولید نیست. باید بپذیریم که کارگر ابزار تولید نیست بلکه انسانی است که باید کرامت انسانی‌اش حفظ شود و این کرامت انسانی با پرداخت دستمزد واقعی حفظ می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه قرار نیست کارگر مانند ماشین‌آلات تولید باشد که هرگاه نخواستند آن را دور بیندازند یا تعویض کنند، گفت: اگر می‌خواهند هزینه‌های تولید را کاهش دهند بهتر است معافیت‌های مالیاتی یا بیمه‌ای برای تولیدکننده در نظر بگیرند یا کارفرمایان سود کمتری ببرند. این درست نیست که بار مشکلات را بر دوش کارگر بگذاریم.

لطفی با اشاره به اینکه امروزه کسب ثروت ناشی از فرصت‌طلبی و سوءاستفاده از بحران‌های اقتصادی است، گفت: کدام کارفرمایی را سراغ دارید که از صبح تا شب در کارخانه زحمت کشیده باشد و در مدت کوتاهی به سود بالایی دست پیدا کرده باشد؟ بنابراین کارفرمایانی که از اوضاع نامناسب و بحران‌های اقتصادی به جایی رسیده‌اند، بهتر است اکنون حقوق کارگران را در نظر بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه هیچ اعتقادی به حداقل دستمزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ندارم، گفت: حداقل دستمزد در شرایط کنونی باید ۳میلیون تومان باشد و دولت می‌تواند با حذف یارانه ثروتمندان یا امتیازهایی که برای اقشار مرفه در نظرگرفته، راهکاری برای حمایت از نیازمندان بیندیشد.

عضو کمیسیون اجتماعی با تاکید بر اینکه دولت می‌تواند قیمت حامل‌های انرژی را واقعی کند و سود ناشی از آن را به حساب کارگران واریز کند، گفت: بیشترین استفاده از حامل‌های انرژی به وسیله افراد مرفه صورت می‌گیرد. بنابراین وقتی کارفرما نمی تواند یا نمی‌خواهد دستمزد واقعی به کارگر بدهد، بهتر است دولت میزان «یارانه نقدی» برای کارگران را افزایش دهد و میزان یارانه هر کارگر را حداقل چهار برابر کند تا دستمزد ناچیز پوشش داده شود. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حسن لطفی حداقل دستمزد 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۰۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد

سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همه تلاش دولت این است که به شیوه‌های گوناگون در حوزه معیشت، بهداشت و درمان و مسکن رضایت کارگران جلب شود.

به گزارش دانشجو، او گفت: همواره برخی از اعضای شورای عالی کار از تصمیمات شورا گلگی می‌کنند، برای برون رفت از این گلایه‌ها بهتر این است که مجلس محترم شورای اسلامی که برآمده از آحاد مختلف جامعه است و کل ملت را نمایندگی می‌کند، حداقل دستمزد را تعیین کند.

او افزود: شورای عالی کار فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ این شورا یکی از وظایفی که دارد تعیین حداقل دستمزد کارگران است.

دیگر خبرها

  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | حقوق حداقل‌بگیران چند درصد افزایش می یابد؟
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • نقش برجسته کارگران در جهش تولید
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • افزایش حداقل دستمزد به‌جای حق مسکن/ پیشنهادی بررسی می‌شود که کارگران پس از ۵ سال کار دائمی شوند
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • کارفرمایان باید حقوق و عزت کارگر را رعایت کنند
  • تورم نقطه به نقطه ایران در فروردین ماه به کانال ۲۹ رسید
  • وزیر کار: تعیین دستمزد توسط مجلس گلایه‌ها را کاهش می‌دهد