Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، سعید سعدآبادی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳۰۰ مرکز نگهداری یا آموزش توانبخشی در کشور فعال هستند، افزود: ۲۵ هزار نفر پرسنل نیز در این مراکز در حال ارائه خدمات به معلولان و سالمندان هستند و حدود ۱۲۰ هزار نفر از معلولان، سالمندان، بیماران روانی مزمن، تحت پوشش این مراکز قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه هزینه‌های مراکز توانبخشی هر ساله طبق قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تعیین می‌شود،اظهار کرد: بر اساس قوانین و مقررات هر ساله نماینده انجمن عالی مراکز غیردولتی توانبخشی معلولان کشور، نماینده سازمان بهزیستی و نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره میزان و کف یارانه مراکز توانبخشی تصمیم‌گیری می‌کنند و بر اساس آن میزان مشخص شده یارانه در بودجه سنواتی دولت پیش‌بینی می‌شود.

مدیر عامل انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان کشور با بیان اینکه در حال حاضر یارانه‌ای که به مرکز نگهداری توانبخشی معلولان و سالمندان پرداخت می‌شود همانند سال گذشته است و همین امر مشکلات عدیده‌ای را برای مراکز توانبخشی ایجاد کرده، اظهار کرد: مراکز نگهداری اعم از مراکز سالمندان و معلولان به صورت خصوصی و غیر دولتی اداره می‌شود و بخشی از هزینه‌های این مراکز توسط خیرین و بخشی دیگر توسط دولت تامین می‌شود.

سعدآبادی در ارتباط با نحوه هزینه کردن مراکز توانبخشی معلولان و سالمندان توضیح داد:‌ یارانه‌ای که در اختیار مراکز قرار می‌گیرد صرف هزینه‌های مواد غذایی، پوشاک و ... می‌شود و بر اساس گزارش‌ها و آمارهای اخذ شده نسبت هزینه‌های صورت گرفته در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ به مراتب بالاتر است.


وی افزود: در سال ۹۶، هزینه نگهداری یک معلول و سالمند به حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌رسید که این رقم در سال ۹۷ به بالغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است که این امر مشکلاتی را برای مراکز ایجاد کرده است.

مدیر عامل انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان کشور ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که مراکز توانبخشی اعم از سالمندان و معلولان دارند این است که یارانه مراکز به موقع پرداخت نمی‌شود.

سعدآبادی با اشاره به اینکه طبق شرایط اقتصادی باید ماهیانه ۷۷۰ هزار تومان تحت عنوان یارانه پرداخت شود، تصریح کرد: متاسفانه این رقم کاهش پیدا کرده است و بر اساس سال گذشته حدود ۶۴۰ هزار تومان ماهیانه به عنوان یارانه برای هر فرد معلول و سالمند پرداخت می‌شود.

سعدآبادی با اشاره به اینکه ۹۵۰ مرکز روزانه داریم که یارانه این مراکز ۴۳۵ هزار تومان است، گفت: در واقع یارانه مراکز شبانه روزی نیز ۸۰۰ هزار تومان است که البته این ارقام به مراکز توانبخشی پرداخت نمی‌شود. از ۱۲۰ هزار نفری که در مراکز توانبخشی نگهداری می‌شوند، ۱۵ هزار نفر مجهول‌الهویه هستند و هیچ خانواده‌ای را ندارند که باید این افراد مورد حمایت قرار بگیرند.

وی در پایان ضمن تاکید بر شرایط نامناسب مراکز توانبخشی اعم از سالمندان و معلولان به لحاظ اقتصادی ادامه داد: در صورتی که این شرایط ادامه پیدا کند قاعدتا تعداد قابل توجهی از این مراکز در سال آینده تعطیل خواهند شد به همین دلیل از ریاست سازمان برنامه و بودجه درخواست داریم تا اعتبارات سازمان بهزیستی را به صورت صددرصد پرداخت کنند تا مشکلات این مراکز نیز مرتفع شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره میزان بن خرید کتاب به اساتید و دانشجویان و نحوه استفاده از آن گفت: دانشجویان، طلاب و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها با مراجعه به سایت ketab.ir می‌توانند از شرایط دریافت بن اطلاع یابند. چنانچه مراکز دانشگاهی، پژوهشگاهی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کد ملی افراد به ستاد نمایشگاه ارسال کرده باشند، دانشجویان و طلاب می‌توانند از ۷۰۰ هزار بن خرید کتاب بهره‌مند شوند. از این میزان ۴۰ درصد آن را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان نمایشگاه تقبل می‌کنند و ۶۰ درصد آن را دانشجویان و طلاب می‌پردازند.

رمضانی ادامه داد: به طور مصداقی ۲۸۰ هزار تومان را وزارتخانه و حامیان نمایشگاه و ۴۲۰ هزار تومان را دانشجویان و طلاب می‌پردازند. اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها از ۸۰۰ هزار تومان بن خرید کتاب بهره‌مند می‌شوند، که ۵۰ درصد آن را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان نمایشگاه و ۵۰ درصد دیگر را خود اساتید پرداخت می‌کنند. یعنی مبلغ ۴۰۰ هزار تومان را اساتید و ۴۰۰ هزار تومان دیگر را وزارتخانه و حامیان نمایشگاه می‌پردازند. 

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره استفاده از بن خرید کتاب توضیح داد: روال استفاده از بن اینگونه است وقتی در پایگاه مجازی فروش کتاب کتاب‌های مدنظر دانشجویان یا اساتید انتخاب شد، در درگاه اعلام می‌شود که چند درصد از خریدشان مشمول استفاده از یارانه است و چقدر باید پرداخت کنند. اگر مبلغِ مجموعِ کتاب‌های خریداری شده کمتر از ۷۰۰ هزار تومان باشد، میزان یارانه حمایتی کمتر خواهد شد. 

وی در پاسخ به این سوال که تا الان ارگان‌ها اسامی دانشجویان، اساتید و طلاب را اعلام کردند؟ گفت: بله، اکثر مراکز وزارتخانه‌ها اعلام کردند؛

بنابراین درصورتی که دانشجویان، طلاب، اعضای هیات علمی دانشگاه و حوزه اطلاعاتشان از طرف سازمان مربوطه به ستاد نمایشگاه ارسال شده باشد و سهمیه یارانه نمایشگاه باقی مانده باشد، می‌توانند از تاریخ ۱۶ تا ۲۹ اردیبهشت با مراجعه به سایت https://book.icfi.ir/bon نسبت به دریافت یارانه یا بن خود اقدام کنند. 

متقاضی دریافت بن ابتدا باید در فرم درخواست یارانه اعتباری کتاب مشخص کند، که جزو دانشجویان و طلاب است، یا اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و حوزه.

اگر دانشجو یا طلاب است باید شماره دانشجویی، دپارتمان، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی و نوع مرکز آموزش عالی خود را وارد کند، تا یارانه اعتباری به او تعلق بگیرد. در مقابل اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و حوزه باید شماره استادی، دپارتمان، رشته تحصیلی، مرتبه علمی و نوع مرکز آموزش عالی خود را ثبت کنند، تا یارانه به آنها تعلق بگیرد.

یارانۀ خرید کتاب یا همان بن کتاب به صورت اعتبار خرید به کد ملی متقاضیان اختصاص می‌یابد، لذا برای ثبت نام نیاز به واریز وجه نیست. اعتبار یارانه سهم خریدار در هنگام خرید کتاب در سامانه فروش به تناسب خرید و تا سقف اعلامی محاسبه و از صورتحساب خرید کسر می­‌گردد.

سازمان‌ها و نهاد‌ها برای دریافت بن کتاب برای کارکنان خود ابتدا باید در سربرگ سازمان خود درخواست کتبی خود را خطاب به یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد با امضایی که آغشته به مهر سازمانِ خودشان است، ارسال کنند.

در نامه ارسالی سازمان باید میزان اعتبار پیش بینی شده برای خرید کتاب، نام و نام خانوادگی نماینده تام الاختیار سازمان با کد ملی و تلفن همراه قید شود.

در نامه باید مشخص شود که درخواست سازمان برای دریافت بن کتاب برای تجهیز کتابخانه است و یا برای خرید کتاب کارکنان سازمان.  آن دسته از سازمان‌هایی که برای کارکنان خود بن اعتباری تهیه می‌کنند، باید در فایل اکسل نام، نام خانوادگی، کد ملی و مبلغ اعتبار هر فرد را تهیه و در هنگام ثبت نام بارگذاری نمایند.

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بررسی درخواست نسبت به تعیین درصد مشارکت معاونت اقدام می‌کند.

در پایان نمایشگاه کتاب، ستاد نمایشگاه صورت وضعیت وجوه واریزی سازمان،  یارانه پرداخت شده معاونت، اعتبار تعیین شده و مبلغ خرید توسط نماینده و یا کارکنان را به صورت فایل اکسلی به سازمان اعلام می‌کند.

خبرنگار: نفیسه خلیلی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • زنان در دوراهی کار و خانه
  • خالی کردن حساب سالمندان در پای عابربانک!
  • داوطلب شدن ۲۰ هزار خانوار در تیم‌های یاس / فعالیت ۲۰۰ مرکز توانبخشی در هلال‌احمر
  • حق پرستاری؛ چراغی که به خانه معلولان رواست
  • اهواز باید برای تردد معلولان و جانبازان مناسب‌سازی شود
  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • نرخ جدید نان «آزادپز» در کردستان اعلام شد
  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • شهرداری قزوین قدمی برای مناسب‌سازی شهر برنداشت