Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@11:42:52 GMT

مافیای سنگ آهن در کمین معادن سنگان خواف

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۱۱۹۶۲

مافیای سنگ آهن در کمین معادن سنگان خواف

چندین شرکت سرمایه گذاری در امور معادن که بیشتر آن‌ها وابسته به بانک‌ها هستند اکنون از هدف اصلی شان منحرف و جای پای شرکت‌های تخصصی استخراج معادن گذاشتند و قصد در دست گرفتن معدن، این سرمایه ملی و بهره برداری مستقیم از معادن را دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  تابان تربت؛  معدن سنگ‌آهن دولتی سنگان خواف که یکی از بهترین و بزرگ‌ترین ذخایر سنگ‌آهن ایران و خاورمیانه بوده و بالغ‌بر یک میلیارد تن سنگ‌آهن با کیفیت مناسب در آن وجود دارد، با گران شدن قیمت سنگ‌آهن درنتیجه افزایش نرخ ارز، شرکت‌های خصوصی سرمایه‌گذاری در حال احداث کارخانه‌ها کنسانتره و گندله جهت تأمین خوراک کارخانه‌ها فولادسازی برای رسیدن به تولید 55 میلیون فولاد در افق 1404می‌باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما چندین شرکت سرمایه‌گذاری در امور معادن که بیشتر آن‌ها وابسته به بانک‌ها می‌باشند اکنون از هدف اصلی‌شان منحرف و جای پای شرکت‌های تخصصی استخراج معادن گذاشتند و با سرمایه‌هایی که در دست دارند از ماه‌ها قبل اقدام به خرید ماشین‌آلات معدنی کردند 

 

این شرکت‌ها به بهانه‌های مختلف و از طریق لابی‌های که در وزارتخانه و بعضی نمایندگان مجلس دارند قصد ضعیف نشان دادن بخش دولتی و سنگ‌اندازی در برگزاری مناقصه قانونی جهت انتخاب پیمانکاران تخصصی و ذیصلاح معدنی و همچنین قصد در دست گرفتن معدن، این سرمایه  ملی و بهره‌برداری مستقیم از معادن رادارند.

 

آن‌ها می‌خواهند نه‌تنها بهای واقعی سنگ‌آهن موردنیاز را برای کارخانه‌هایشان پرداخت نکنند، بلکه معدنی با این ذخیره عظیم که علاوه بر سنگ‌آهن نشانه‌هایی از عناصر نادر خاکی هم که بسیار باارزش‌تر از سنگ‌آهن هست نیز در آن کشف‌شده را در اختیار و سنگ‌های پر عیار را استفاده و بقیه را حیف‌ومیل کنند.

این در حالی است که این شرکت‌ها بعد از گذشت 6 سال از تحویل زمین هنوز کار اصلی خودشان که تکمیل کارخانه‌ها بوده تا دردی از مردم محروم  و مرزی منطقه را با اشتغال دوا کنند ، به‌طور کامل انجام نداده‌اند و در تأمین زیرساخت‌های اصلی‌شان نظیر آب ناتوان مانده و با استفاده از آب با کیفیت شرب مردم و قنوات و چاه‌های کشاورزی که شدیداً در این منطقه سفره‌های زیرزمینی مورد تهدید بوده و جزء دشت‌های ممنوعه است فعالیت اقتصادی کرده و آب را بدون بازیافت در حوضچه‌های تبخیری رها می‌کنند.

این شرکت‌ها تاکنون بالغ‌بر ۱۰میلیون تن سنگ‌آهن و میلیون‌ها مترمکعب آب از بخش دولتی تحویل و مصرف کرده که نه‌تنها مبلغ آن را نپرداخته بلکه مبلغ پیشنهادی با تهیه صورت‌جلسات از پیش تهیه‌شده و به‌کارگیری کارشناسان تشریفاتی تمسخر انگیز و ریشخند به بیت المال است.

آنان به جای پرداخت بهای سنگ آهنی که از سال ۹۴تا کنون تحویل گرفته اند  و انجام تعهدات در احداث کارخانه کنسانتره و بازیابی آب مصرفی ،نسبت به خرید و واردات ماشین آلات معدنی با ارز به نرخ نازل اقدام نموده تا خود را به عنوان شرکت معدنی بدون داشتن حداقل تخصص و گرید معدنی  و از طریق شرکتهای وابسته، جا بزنند.

سوالهایی که بی جواب ماندند

حال در چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی و در این روزهایی که بعد از چندین سال سرمایه گذاری توسط دولت در دوران پرفراز و نشیب بخصوص در دوران جنگ تحمیلی و دوران تحریم های ظالمانه و بافراهم شدن زیرساختهای لازم در زمینه اکتشاف تکمیلی و آماده سازی معدن و جاده های معدنی و بهره برداری از ایستگاه راه آهن و کسب رکودهای مختلف در امسال، حال که موقع سوددهی گردیده و قرار است با راه اندازی معادن توسعه ای پایدار درمنطقه  صورت پذیرد ،عده ای سودجو با لابی گری و فشار در تغییر افرادی در راس و تغییر اعضا هیات های تصمیم گیر در امور مجتمع سنگان ،از برگزاری قانونی مناقصه استخراج معدن که فضای رقابتی سالم بوده و به نفع بیت المال می باشد جلوگیری و خواستار رسیدن به اهداف جاه طلبانه خویش و دست یافتن به پولهای هنگفت و چه بسا پرداخت در جهت انتخاب افراد خویش در پست های مختلفند.

این شرکتها اگر کننده کار بودند کارخانه کنسانتره را تکمیل ظرفیت می کردند تا خوراک  کافی برای کارخانه گندله سازی را تامین یا سیستم بازیابی آب را اجرا تا آب زیر زمینی منطقه را حیف و میل و در بیابان تبخیر نکنند

با بهره برداری از کارخانه درحال تولید که از بخش دولتی خریداری کرده و انبار کنسانتره آن مملو بوده یا احداث کارخانه گندله سازی که همه زیرساختها را ایمیدرو فراهم و پیمانکار آن کلیه تجهیزات را سفارش ساخت داده بود و فقط با سنگ اندازی مانع از پرداخت صورت وضعیتهای پیمانکار شده بودند

نه تنها مانع از هزینه کرد فروش کنسانتره برای احداث کارخانه گندله شدند بلکه تاکنون تعهد خود جهت تامین آورده  مورد نظر را تامین نکرده و از محل فروش محصولات تولیدی کارخانه را راهبری و کارخانه گندله را احداث کرده  تا بهانه برای واگذاری مهیا کنند.

نمونه هایی از فشارهای وارده درجراید

حال اگر این شرکتها مرد عمل اند در مناقصه قانونی استخراج از معادن، شرکت نمایند و با اصول و راهکار قانونی کار را در دست گیرند تا علاوه بر حفظ و صیانت بیت المال ،برداشت اصولی از معادن سنگ آهن سنگان که قرار است چندین سال خوراک همگنی برای کارخانجات تامین کند، و با تکمیل اکتشاف عناصر باارزش نادر خاکی ارزش افزوده زیادی نصیب بیت المال وتامین زیرساختهای مردم منطقه شود.

این معدن که تاکنون یکبار دیگر طعم تلخ خصوصی سازی را کشیده و در سالهای نه چندان دور یکی از توده های معدنی آن به شرکتی خصوصی واگذار شد که این شرکت  قسمت پرعیار و کم هزینه  معدن را برداشت و باطله ها و کم عیار ها را رو دست دولت گذاشت و منطقه را ترک کرد.

شایان ذکر است بدهی  این شرکتها  به سنگ آهن خواف بابت سنگ  آهن مصرفی و آب و زمین و دیگر خدمات استفاده شده از بخش دولتی بالغ بر ۱۵۰میلیارد تومان برآورد شده است.

گزارش: داود شریفی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۱۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ردایی عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران میزان بودجه شهری را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۲ درصد بودجه عمرانی و مابقی جاری است.

وی با اظهار این که در سال جاری شش واحد مغاز ه برای تعریض خیابان مرکز شهر تملک می‌شود، افزود: همچنین بعد از سه دهه توانستیم کل خیابان‌های سطح شهر را آسفالت کنید.

وی از مرزن آباد به عنوان دروازه ورودی استان یاد کرد و معدن مرزن کوه را چالش اصلی در شهر ذکر کرد و گفت: مسؤولان برای آن که جلوی فعالیت کارخانه معدن را بگیرند، وعده داده اند زیرا این مکان برای فعالیت معدنکاری مناسب نیست.

ردایی با اظهار این که معدن از دوره سوم شورای شهر ثبت شده است و همکاران شوراهای قبلی جلوی فعالیت آن را گرفته بودند، گفت: متأسفانه مردم مرزن آباد مظلوم واقع شدند.

رئیس شورای شهر مرزن آباد با بیان این شهر به شهر اکسیژ معروف بود، گفت: به دلیل فعالیت‌های معدنکاری این شهر به شهر گرد وخاک تبدیل شده است.

وی شمار معادن فعال در حاشیه وحریم شهری را ۱۲ واحد ذکر کرد و گفت: هیچ عایدی از معدن به شهر نمی‌رسد.

ردایی به فعالیت ۱۰ باشگاه ورزشی در شهر مرزن آباد اشاره و اضافه کرد: به توجه به شمار بالای ورزشکاران، راه اندازی اداره ورزش مستقل در شهر و بخش مرزن آباد الزامی به نظر می‌رسد.

رئیس شورای شهر مرزن آباد پایین و اندک بودن محدوده شهری را از مشکلات شهر مرزن آباد بیان کرد و گفت: افزایش محدوده شهری الزامی بوده زیرا ۶۰ درصد محدوده شهری خارج از بافت است.

ردایی ترافیک را مهمترین معضل شهر مرزن آباد عنوان کرد وگفت: ترافیک سنگین سبب می‌شود تا بومی‌های منطقه در ایام پایان هفته و تعطیلات گرفتار شوند و برای خروج از شهر با مشکل روبرو شوند.

وی اعتبار موردنیاز برای تملک چهار واحد مغازه را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

کد خبر 6090223

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن