Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ یحیی آل‌اسحاق در نشست خبری امروز خود با اشاره به مشکلات کشور و لزوم آمادگی و اتخاذ تدابیر مناسب برای سال آینده، اظهار کرد: متأسفانه براساس داشته‌های کشورمان، وضعیت کشور این‌چنین نباید باشد و قطعاً اگر نظام تدبیر مناسب نداشته باشیم خسارت‌هایی را خواهیم دید ولی در عین حال این امکان نیز وجود دارد که با اتخاذ تدابیر مناسب می‌توانیم شرایط را کنترل کرده و بعضاً تهدیدها را نیز به فرصت تبدیل کنیم و سال 98 را با حداقل آسیب پشت سر بگذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با انتقاد از سیاست‌زدگی اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر ما از نظر شاخص‌های اقتصادی نقاط قوت زیادی داریم مثلاً نیروی انسانی جزو بالاترین منابع در اقتصاد دنیا مطرح است و 15 میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی و سه میلیون دانشجوی کشورمان ایران در در رتبه اول منطقه قرار داده و حتی در تعداد مهندسان نیز ما بعد از چین و آمریکا رتبه سوم قرار داریم.

وزیر اسبق بازرگانی ادامه داد: علاوه بر این در منابع تجمیعی نفت و گاز در رتبه اول یا دوم هستیم و از نظر ژئوپولیتیک نیز هاب منطقه محسوب می‌شویم و زیرساخت‌های کشور اعم از زیرساخت‌های حمل‌ونقل بنادر و شهرک‌های صنعتی زیرساخت‌های قابل قبولی است.

آل‌اسحاق با اشاره به برخی از مشکلات امروز کشور گفت: متأسفانه علی‌رغم همه داشته‌ها ما با کسری بودجه غیرمتعارف روبه‌رو هستیم مثلاً می‌گویند در سال 98 حدود 100 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم که این رقم معادل یک‌پنجم کل بودجه است.

نظام تدبیر اقتصادی کشور لَنگ می‌زند

وی با تأکید بر اینکه نظام تدبیر اقتصادی کشور لَنگ می‌زند، گفت: معیشت مردم امروز یکی از مشکلات اساسی کشور است و در حالی که دولت 14 میلیارد دلار ارز 4 هزار و 200 تومانی در بودجه پیش‌بینی کرده مشکلات معیشتی جزو مشکلات اساسی است مثلاً در خصوص گوشت می‌گویند "یک میلیارد دلار برای تأمین گوشت تخصیص داده‌ایم" ولی می‌بینیم گوشتی که باید با قیمتی بین 30 تا 40 هزار تومان به دست مردم می‌رسید به قیمتی در حدود 100 هزار تومان رسیده این درحالی است که گوشت جزو کالاهای تحریمی قرار ندارد.

وزیر اسبق بازرگانی با اشاره به تجربه مدیریت خود در وزارت بازرگانی طی دهه 70 گفت: آن زمان کل بودجه کشور حدود 10 میلیارد دلار بود و سهم وزارت بازرگانی سه میلیارد دلار که به‌صورت یوزانس 6ماهه تأمین می‌شد، ولی در آن زمان علی‌رغم همه مشکلات، قیمت کالاهای اساسی در کشور بین 5 تا 10 درصد نوسان داشت، این در حالی است که امروز نه از نظر پول مشکلی داریم و نه از نظر امکانات، ولی متأسفانه نظام تدبیر اقتصادی کشور لَنگ می‌زند.

دست رد دولت به طرح‌هایی برای حل مشکل کالاهای اساسی

آل‌اسحاق با انتقاد از نادیده گرفتن طرح‌ها و کمک برای حل این مشکل از سوی دولت، گفت: تعدادی از مدیران سابق وزارت بازرگانی برای حل مشکل کالاهای اساسی طرح جامعی را تهیه و تدوین کرده‌اند و این طرح را به وزارتخانه‌های مسئول و سایر نهادها و مجلس شورای اسلامی ارائه دادند ولی متأسفانه این طرح‌ را قبول نکردند، این درحالی است که در طرح تدوین‌شده، تمامی فرایند از تخصیص ارز تا تأمین کالا، پشتیبانی لجستیکی، قیمت‌گذاری، و نحوه توزیع با جزئیات ذکر شده و این طرح براساس تجارب موفق گذشته تدوین شده بود.

ذی‌نفعان در شرایط امروز اجازه حل مشکلات را نمی‌دهند

وی ادامه داد: متأسفانه ذی‌نفعان بازدارنده‌ای وجود دارند که اجازه نمی‌دهند مشکلات حل شود ذی‌نفعانی که افراد مختلفی اعم از دارندگان امضای طلایی تا توزیع کنندگان این کالاها را شامل می‌شود ولی برای منافع خود اجازه نمی‌دهند اوضاع درست شود.

وزیر اسبق بازرگانی با بیان اینکه یکی از نگرانی‌های امروز، افسردگی و وادادگی در حوزه اقتصاد است، گفت: اعلام شد که 14 میلیارد دلار با ارز 4 هزار و 200 تومانی برای کالاهای اساسی اختصاص یافته ولی آمار بانک مرکزی نشان داده که قیمت این کالاها 50 تا 60 درصد تورم داشته است و این درحالی است که هیچ یک از این کالاها جزو کالاهای تحریمی نیستند.

آل‌اسحاق خاطرنشان کرد: این یک واقعیت است فرآیند موجود از تخصیص ارز تا تأمین و توزیع کالاهای اساسی اصلاح شود قطعاً شرایط قابل مدیریت است.

فضای اقتصادی امروز باعث ایجاد جریان فساد در کشور شده/تنها با مفسدان برخورد می‌شود نه با نظام فسادزا

وی در ادامه این نشست با تأکید بر اینکه فضای اخیر کشور جریان فساد در کشور را ایجاد کرده است، گفت: متأسفانه این جریان فساد به‌صورت شبکه‌ای و سیستماتیک فعالیت می‌کند و از این شرایط سود می‌برند.

وزیر اسبق بازرگانی اضافه کرد: متأسفانه تنها با مفسدان برخورد می‌شود نه با نظام سیستماتیک فساد؛ به هر حال در این سیستم فساد یک رانت وجود دارد، یک رانت‌خوار و یک رانت‌ساز و متأسفانه فضای کشور باعث رانت‌سازی شده است.

نسخه اقتصاد مقاومتی اجرا نمی‌شود/ سیاسیون حق وتوی تصمیمات اقتصادیون را دارند

آل‌اسحاق با تصریح به اینکه الگوی فعلی اقتصاد در کشور متناسب با شرایط امروز نیست، گفت: امروز طی سال‌های بعد از انقلاب ما مدل‌های مختلفی را در سال‌های مختلف تجربه کرده‌ایم و بعد از 40 سال به نسخه اقتصاد مقاومتی در 24 بند رسیده‌ایم ولی متأسفانه این نسخه اجرایی نمی‌شود.

وی با انتقاد از سیاست‌زدگی اقتصاد گفت: امروز در دولت دو دایره تصمیم‌گیر وجود دارد؛ یکی دایره اقتصادیون و یکی دایره سیاسیون و متأسفانه امروز شاهدیم هر تصمیمی که اقتصادیون می‌گیرند باید مورد تأیید سیاسیون قرار گرفته و آنها حق وتوی تصمیم اقتصادیون را هم دارند مثلاً در خصوص پرداخت یارانه همه اقتصادیون اعتقاد دارند که یارانه نباید به همه اقشار جامعه داده شود ولی وقتی این تصمیم در دایره سیاسیون مطرح می‌شود به‌دلیل تبعات سیاسی، آن را وتو می‌کنند.

آمریکا به‌دنبال بهره‌برداری از تمام سرمایه‌گذاری‌های خود در سال 98 است

وزیر اسبق بازرگانی در ادامه با توجه به جنگ اقتصادی امروز کشور و فشارهای خارجی گفت: به‌نظر می‌آید آمریکا و دشمنان ما به‌دنبال آن هستند که از همه سرمایه گذاری‌های تحریمی خود، در سال 98 بهره‌برداری کنند و به‌نظر من آنها می‌خواهند قضیه را یک‌سره کنند لذت ما باید در سال 98 درایت و هوشیاری بیشتری داشته باشیم.

آل‌اسحاق با تأکید بر اینکه با درایت و هوشیاری می‌توان سال 98 را به‌سلامت گذراند، گفت: درحال حاضر ما حدود 110 میلیارد دلار پول در خارج از کشور داریم و این درحالی است که کل نیاز ارزی ما در سال حدود 70 تا 80 میلیارد دلار است لذا هیچ نگرانی در این بخش وجود ندارد و حتی کم شدن میزان فروش نفت نیز چندان نگران‌کننده نیست.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد اعتماد در مردم و دولت و همه جریانات سیاسی، گفت: همه ما اعم از مجلس، دولت و نخبگان جدای از نگاه‌های سیاسی باید دست به دست هم دهیم تا از این گذر عبور کنیم.

اعتماد مردم به دولت خدشه‌دار شده/روحانی کل کابینه اقتصادی دولت را عوض کند

وزیر اسبق بازرگانی با اشاره به نقش کلیدی اعتماد مردم به دولت گفت: زمانی مردم سیاست‌های دولت را باور و عملیاتی می‌کنند که به آن اعتماد داشته باشند و متأسفانه امروز یکی از مشکلات ما خدشه‌دار شدن این اعتماد است.

آل‌اسحاق با بیان اینکه اعتماد با حرف درست نمی‌شود، افزود: مردم باید باور کنند دولت و مسئولین قدرت حل مشکل را دارند.

وی اضافه کرد: اگر کابینه متناسب با شرایط روز باشد مردم به سخنان دولت و سیاست‌های آن اعتماد می‌کنند. به‌هرحال زمانی یک راننده قادر به راندن یک اتومبیل در جاده اتوبانی و آسفالته است ولی زمانی که اتومبیل در جاده سنگلاخ قرار می‌گیرد تبعاً باید راننده‌ای متناسب با این جاده داشته باشیم.

وزیر اسبق بازرگانی تصریح کرد: زمانی آقایان فکر می‌کردند که مذاکره با کدخدا، ارتباط با اروپا و حتی برجام مشکلات کشور را حل می‌کند ولی امروز مسئولان دولت اذعان دارند که این موارد نتوانست مشکلات کشور را حل کند، لذا لازم است تا افرادی در مسئولیت قرار گیرند که متناسب با راهکار جدید، حل مشکلات را عهده‌دار شوند.

آل‌اسحاق خاطرنشان کرد: هیچ اشکالی ندارد که دولت آقای روحانی کابینه‌اش را عوض کند و در برخی از کشورها از جمله ایتالیا بعضاً هر شش ماه برخی وزرا عوض می‌شوند و لازم است تا در شرایط جدید وزرای جدیدی که سابقه قابل قبول دارند معرفی شوند و دولت آقای روحانی بدون نگاه به کلاه سیاسی افراد ظرف یک یا دو ماه کابینه جدیدی را معرفی کند و در چنین شرایطی که مردم با دیدن تغییر وزرا به‌تناسب شرایط امروز به دولت اعتماد می‌کنند و متوجه می‌شوند که وضعیت در حال تغییر است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره شوک منفی تغییر کابینه اقتصادی به بازار، گفت: قطعاً شوک مثبت تغییر کابینه اقتصادی بیش از شوک منفی است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 آل اسحاق اقتصاد فساد اقتصاد مقاومتی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد

به گزارش حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ماموستا عبدالسلام محمدی امروز در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان دهگلان که با حضور مردم متدین این شهرستان برگزار شد، به تفسیر آيه ۷۷ سوره مبارکه قصص پرداخت و گفت: خداوند متعال در چندین آيه قرآن کریم در مورد شخصیت قارون به عنوان فردی ثروتمند، جاه طلب و بخیل یاد می کند که در زمان حضرت موسی علیه السلام وطبق چندین روایت از اقوام و نزدیکان این پیامبر الهی بوده (وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ ۖ وَلَا تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا ۖ وَأَحْسِن كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ ۖ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ ۖ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ) و در آنچه خداوند به تو داده است [اصلاح ] سراى آخرت را بجوى و بهره ات از دنيا را [نيز] فراموش مكن و چنان كه خداوند به تو نيكى كرده است نيكى كن و در زمين در پى فساد مباش. كه خداوند فساد پيشگان را دوست نمى دارد.

وی تصریح کرد: این آیه چندین پیام بسیار مهم وارزشمند را می رساند: علم، ثروت، جایگاه اجتماعی و مسئولیت در راه خدمت به مردم و ذخیره برای قیامت باشد،  استفاده صحیح از نعمت های الهی، نیکی کردن به دیگران همچانکه خداوند به ما نیکی نموده، سعی کنیم عامل و مسبب فساد و تباهی در سرزمین نباشیم.

امام جمعه دهگلان عنوان کرد: اصول و پایه تمدن اسلامی را می توان در چهار مقوله انجام عمل صالح در جهت سعادت آخرت، عمارت و آبادانی دنیا، خدمت صادقانه به مردم و مبارزه با فساد خلاصه کرد.

ماموستا محمدی در بخش دیگری از خطبه ها به مناسبت روز معلم اشاره و اظهار کرد: تعلیم و تربیت از اهداف مهم انبیای الهی بوده که در چندین جای قرآن به آن اشاره شده است.( یزکیهم و یعلمهم الکتاب والحکمه) ضمن تشکر و تقدیر از زحمات معلمین دلسوز که مروج فکر و اندیشه هستند باید به این مهم اشاره کرد که مدارس ما در باب آموزش خوب عمل کرده و شاهد آن وجود نخبگان و دانش آموزان زیرک در المپیاد های علمی است اما در زمینه پرورش و تربیت ضعف بسیاری وجود دارد که مستلزم همکاری معلمین و والدین دانش آموزان و برنامه خوب در باب فرهنگی است.

امام جمعه دهگلان افزود: تسلیم شدن جوانان امروزی ما در مقابل نیرنگ دشمن، دوری از مراکز دینی، بیکاری، فقر، ضعف برنامه مدارس، مساجد، صداوسیما، تجمل گرایی از عوامل هجمه فرهنگی و جنگ رسانه‌ای دشمن در برنامه ریزی بلند مدت علیه جوانان و امت اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: بهره گرفتن از معلم و عالم دینی و شخصیت های متفکر و نیک اندیش در کارهای فرهنگی و تربیتی و مخصوصا در رسانه ها می تواند تأثیر بسیار مهمی داشته باشد، صدا و سیما به عنوان یکی از مهمترین سازمان ها و نهادهای فرهنگ‌ساز چه برنامه هایی در جهت ایجاد تمدن اسلامی و تقابل با هجمات دشمن داشته؟ روشنگری، گفتمان دینی، اطلاع رسانی صحیح، مطالبه گری، و بیان مشکلات مردم و پیگیری آنها توسط صدا وسیما می تواند در بهبود وضع موجود بسیار تأثیرگذار باشد.

امام جمعه دهگلان در پایان گفت: یکی از مطالبات مردم متدین این شهرستان از مدیر کل صدا و سیمای مرکز استان مشکل پوشش (HD) در شهرستان است که سال گذشته و در سفر ریاست سازمان صدا و سیما این طرح به اسم و ظاهری افتتاح شد اما عملا هیچ نوع تغییری ایجاد نشده است، امیدواریم مسئولین ما هر گاه در رسانه ها وعده و ایجاد توقع می کنند پیگیر وعده خود باشند که چه مقدار تحقق پیدا کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • خاتمی: دشمن برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد کرده است/ دشمن می خواهد حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • دولت عزم خود را برای بازدارندگی در عرصه اقتصادی جزم‌ کند
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی