Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@07:44:05 GMT

علايم ام اس را بيشتر بشناسيد

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۱۹۱۴۶

علايم ام اس را بيشتر بشناسيد

خبرگزاري آريا - مسئول بيماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي با اشاره به اينکه تعداد زنان مبتلا به اين بيماري دو برابر مردان است، گفت: 320 بيمار مبتلا به ام اس در استان شناسايي شده‌اند.
به گزارش خبرگزاري آريا از ايسنا ، مهري فرشاد افزود: ام اس جزء بيماري خاص در دنيا مطرح است و اين بيماري تا پايان عمر همراه فرد است؛ با توجه به اينکه علايم اوليه بيماري ام اس در سنين بين 20 تا 40 سال بروز مي‌کند، با تشخيص زودهنگام اين بيماري مي‌توان از عوارض آن پيشگيري کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: کمبود ويتامين D، عوامل محيطي و استرس از فاکتورهاي اصلي در ابتلا به بيماري ام اس است.
اين مسئول همچنين با بيان اينکه بيماران ام اس تحت پوشش حمايت هاي دانشگاه و بيمه قرار دارند، بيان کرد: داروهاي ايراني بيماران به صورت رايگان ارائه مي شود و 90 درصد داروهاي خارجي تحت پوشش بيمه است و 10 درصد باقي مانده نيز 50 درصد توسط معاونت غذا و دارو تخفيف داده شده و مابقي را انجمن حمايت از بيماران مبتلا به ام اس تامين مي‌کند.
سهيلا پيدا، رئيس انجمن بيماران ام اس خراسان شمالي اظهار کرده بود: طلاق از مشکلات مهم زنان مبتلا به ام اس در اين استان است. بيشتر بيماران مبتلا به ام اس در اين استان به خصوص خانم هاي مبتلا به اين بيماري داراي مشکلات خانوادگي هستند و بايد براي آن ها چاره اي انديشيده شود.
وي با اشاره به اينکه بيشتر بيماران تحت پوشش اين انجمن را جوان‌ها تشکيل مي‌دهد، ادامه داد: تعداد زيادي از اين بيماران تحصيل‌کرده هستند اما به شدت با مشکل اشتغال دست و پنجه نرم مي‌کنند.
به گفته پيدا، اغلب اين بيماران بيکار هستند و به دنبال شغل مي گردند.
وي، هزينه بالاي داروها را از ديگر مشکلات بيان و اظهار کرد: با تلاش‌هاي انجام شده تعدادي از بيماران به سوي استفاده از داروهاي ايراني که به صورت رايگان توزيع مي شود سوق داده شده اند.
رئيس انجمن بيماران ام اس خراسان شمالي در ادامه توضيح داد: بيماري ‌ام.اس (موليتپل اسکلروزيس) يکي از شايع‌ترين بيماري هاي سيستم اعصاب مرکزي (مغز و نخاع) است و در اثر تخريب غلاف ميلين ايجاد مي‌شود، البته ميلين غلافي است که فيبرهاي عصبي را احاطه مي‌کند و در انتقال سريع امواج عصبي نقش مهمي دارد.
وي ادامه داد: در حالت طبيعي با وجود اين غلاف، امواج عصبي به سرعت منتقل شده و موجب توانايي بدن در ايجاد حرکات هماهنگ و موزون مي‌شود اما در بيماري ‌ام.اس اين غلاف عصبي به تدريج تخريب مي‌شود و بدين ترتيب امواج عصبي از مغز به خوبي منتقل نمي‌شود و علايم مختلف بيماري‌ام.اس ظاهر مي‌شود.
پيدا اظهار کرد: علايم بيماري ‌ام.اس، بسته به اينکه چه منطقه‌اي از سيستم اعصاب مرکزي گرفتار شده باشد، بسيار متغير هستند و اين علايم حتي در يک فرد خاص در طول سير بيماري تغيير مي‌کند؛ اختلالات بينايي شامل تاري ديد، دو بيني، حرکات غيرارادي و سريع چشم و به ندرت از دست دادن کامل بينايي، اختلالات تعادل شامل لرزش، عدم تعادل در راه رفتن، سرگيجه، ضعف و کرختي اندام ها، اختلال در حرکات موزون، سفتي عضلات و اختلالات حسي شامل گزگز، سوزش، بي حسي و درد است.
وي تصريح کرد: از ديگر علايم اين بيماري اختلال تکلم، تغيير حالت تکلم، کشيدن کلمات و اختلال بلع و خستگي است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۹۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ متخصص بیماری‌های داخلی و مدیر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در استان همدان ۲۶۹ بیمار مبتلا به هموفیلی داریم که ۱۹۴ نفر از آنها نیازمند دریافت دارو به صورت مستمر هستند.

طوس کیانی افزود: این بیماری نوعی اختلال در خونریزی به طور وراثتی است و بیشتر با علائم کاهش انعقاد خون و کبودی‌های بدن پس از ضربه مشخص می‌شود.

به گفته این متخصص داخلی، هموفیلی با خونریزی مفصلی و تغییر شکل مفاصل و گاهی گوارشی و مغزی همراه می‌شود.

دکتر کیانی افزود: راه درمان این بیماری دریافت فاکتور‌های خونی به ویژه فاکتور‌های ۸ و ۹ است که از فراوده‌های خونی در کشور ما هم تهیه می‌شود و با تزریق به بیمار منتقل می‌شود، تا آنزیم‌های خون مبتلا به هموفیلی مشابه افراد سالم شود.

دیگر خبرها

  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید