Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:53:04 GMT

پرسش های جامعه در اختیار محققان حوزه قرار گیرد

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۲۰۶۰۵

پرسش های جامعه در اختیار محققان حوزه قرار گیرد

تهران-ایرنا- دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به پایان نامه ها در حوزه علوم انسانی-اسلامی، گفت: اساتید حوزوی نیاز و پرسش های جامعه را اولویت بندی کرده و در اختیار دانشجویان قرار دهند تا آنها با تحقیق خود به پرسش ها پاسخ دهند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، آیت الله محسن اراکی چهارشنبه در اولین همایش آسیب شناسی پایان نامه ها و رساله ها در حوزه علمیه علوم انسانی اظهار کرد: دبیرخانه همایش باید درباره اصول و پذیرش رساله و بررسی اشراف استاد به رساله تحقیق کند و یافته های خود را به شورای علی انقلاب فرهنگی ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در این همایش در محل کتابخانه ملی و مرکز اسناد رسمی ادامه داد: یکی از آسیب های معاصر عدم اشراف استاد به رساله ها است در حالی که استاد باید پا به پای محقق حرکت کند و مطالعه فراوان داشته باشد.
اراکی با اشاره به ارائه رساله ها توسط طلاب گفت: در حوزه باید نیاز و پرسش های مورد نیاز جامعه لیست شود و برای تحقیق به دانشجویان طلبه ارائه شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: مقالات بسیاری در حوزه بدون هیچ نتیجه مثبت و در نظر گرفتن پرسش های به روز جامع ارائه می شود.
اراکی در ادامه تصریح کرد: مطلوب است وزارت علوم شورای علوم انسانی تشکیل دهد و در این شورا نیازهای جامعه اولویت بندی و توسط محققان بررسی شود زیرا با این روند کار به جایی نمی رسد و نیازهای جاامعه نیز برطرف نخواهد شد.
اراکی گفت: نیاز است تحقیقات بین المذاهبی در دانشگاه مذاهب شکل بگیرد. در قرن پنجم تاریخ اسلام حوزه های علمیه، محل تدریس همه علم ها بوده و در یک حوزه تمامی مذاهب آموزش داده می شده است این شیوه کار علمی باید ترویج شود زیرا اگر نقدی از مکتبی انجام شود نقد مبتنی بر آگاهی و علم شده همچنین از تفریط و افراط نیز جلوگیری می شود.
اراکی با اشاره به حوزه پایان نامه های علوم انسانی، خاطر نشان کرد: روش استنباط از علوم انسانی اسلامی صحیح نبوده و معیار اظهار نظر و نظریه های علمی مشخص نیست همچنین کسانی که اظهار نظر می کنند از رشته آگاهی کافی ندارند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت در باره علوم انسانی گفت: در اصول فقه، برجسته ترین علوم انسانی اسلامی بحث اصول فقه است که دو بخش با عنوان قوانین دلالت دلیل و دلیلیت دلیل را دارد.
اراکی اظهار کرد: فردی که قصد دارد وارد علوم انسانی اسلام شود ابتدا باید گفتار و رفتار معصومین را تبیین کند که به علم اصول فن و استنباط از دین معروف است.
وی در ادامه گفت: همه بحث های علمی نیاز به دلیل منطقی داشته و تدوین یک منطق دلالت نیاز علوم انسانی است. هر منطقی با هر تفکری نا گزیر است که به منتطق دلالت رجوع کند و باید در علوم انسانی تدریس شود.
اولین همایش آسیب شناسی پایان نامه ها و پایان نامه ها در حوزه علوم انسانی-اسلامی با حضور جمع کثیری از اساتید دانشگاهی و حوزوی و با ارائه 100 مقاله و برگزاری سه پنل تخصصی به همت دانشگاه مذاهب اسلامی در مرکز کتابخانه ملی و اسناد رسمی برگزار شد.
**9465**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي تقريب مذاهب پايان نامه هاي علوم انساني حوزه علميه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۲۰۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عین اللهی عصر امروز در بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و ششمین جشنواره دانشجویی ایده های نوآورانه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: یکی از توفیقات بزرگ ما در ساختار نظام سلامت و آموزش علوم پزشکی در جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر تعامل برای دستیابی به یکپارچگی، ادغام نظام ارائه خدمات سلامت و نظام آموزش علوم پزشکی بود، نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران یکی از دستاورد های عظیم انقلاب اسلامی است که با ادغام با نظام آموزش و پژوهش در علوم پزشکی یک الگوی منحصر به فردی را در راستای پاسخگویی به نیاز های جامعه و مردم میهن عزیز اسلامی مان ارائه کرده است.

وی افزود: اهداف اصلی نظام آموزش علوم پزشکی ادغام یافته در نظام سلامت افزایش ظرفیت تربیت دانشجو، افزایش تعداد دانشکده ها، افزایش تعداد اعضای هیات علمی، افزایش تعداد تخت های آموزشی، افزایش تماس دانشجو با جامعه، افزایش حضور دانشجو در محیط ارائه خدمات و طرح مسائل سلامت در آموزش است.

عین اللهی افزود: راهبردهای اصلی نظام آموزش علوم پزشکی مبتنی بر نیازهای جامعه و مسائل جامعه و صلاحیت جامعه است.

وزیر بهداشت افزود:هماهنگی های وزارت بهداشت با بنیاد نخبگان در خصوص جذب نخبگان بدون فراخوان در دانشگاه علوم پزشکی کشور با هدف ایجاد انگیزش و ماندگاری نخبگان برای آموزش علوم پزشکی کشور حرکتی با خروجی مفید بود.

وی افزود: افزایش ۸۰۰درصدی حق الزحمه دستیاران تخصصی و فوق تخصصی در دولت مردمی یکی از کارهایی بود که وزارت بهداشت برای افزایش انگیزه و امید آفرینی انجام داد.

عین اللهی تدوین آیین نامه تسهیل و افزایش مدت زمان مرخصی زایمان و ایجاد تسهیلات جهت مادران باردار در دوران دستیاری را نیز برخی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در راستای افزایش امید و انگیزه به دستیاران عنوان کرد.

در پایان این مراسم گروه های برتر جشنواره شهید مطهری و اساتید برتر دانشگاه های علوم پزشکی تقدیر شد.

کد خبر 6094628

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • مشکلات اولویت‌دار کارگران و کارفرمایان احصا و مورد رسیدگی قرار گیرد
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا: ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است