Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شهرکرد- ايرنا- رئيس اداره مراتع اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري گفت: زمان ورود دام عشاير به اين استان 20 ارديبهشت 98 اعلام شده است و هر گونه ورود دام پيش از موعد غيرقانوني است.

فرامرز مرداني روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود : ورود زودهنگام عشاير پيش از تقويم کوچ باعث کوبيدگي زمين و جلوگيري از رويش وگل دهي گونه هاي مرتعي مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي گفت: زمان ورود دام به مراتع استان از 20 ارديبهشت ماه سال آينده شروع و تا 20 شهريورماه تعيين شده است.
مرداني ، با اشاره به برگزاري جلسات تصميم گيري در زمينه زمان کوچ عشاير در استان و همچنين کشور افزود:در اين جلسات مقرر شد که هر گونه جابجايي دام با تاييد و مجوز دامپزشکي و صدور مجوز از اداره کل پايانه ها و حمل و نقل انجام شود.
وي افزود: براي جلوگيري از کوچ زودهنگام، سازمان حمل و نقل از صدور مجوز و بارنامه براي کاميون هايي که حامل دام عشاير هستند ، جلوگيري خواهد کرد.
مرداني ، از استقرار اکيپ هاي منابع طبيعي و امور عشاير با همکاري نيروي انتظامي در مسير گلوگاه ها خبر داد وگفت: از ورود عشاير زودتر از موعد به استان جلوگيري مي شود.
رئيس اداره مراتع اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري گفت: در صورت ورود زودهنگام و ثبت 2 تخلف براي بهره برداران پروانه چراي عشاير و دامداران متخلف دريافت و متخلفان براي پرداخت جريمه به مراجع قضايي معرفي مي شوند.
به گفته وي، براساس فصل سوم شيوه نامه مميزي مراتع بار سوم تخلف کنند پروانه چراي آنها باطل مي شود.
وي گفت: در استان چهارمحال وبختياري 17 هزار و 500 فقره پروانه چراي دام صادر و 23 هزار و 500 عشاير و روستايي در استان مجوز بهره برداري از منابع طبيعي استان را دارند.
به گزارش ايرنا، وسعت عرصه هاي طبيعي استان يک ميليون و 400هزار هکتار عرصه هاي جنگلي ومرتعي است که 66 درصد اين عرصه ها در اختيار بهره برداران قرار دارد.
چهارمحال و بختياري پس از فارس دومين استان عشاير نشين کشور است.
7360/2097
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۲۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر

یعقوب شکوهی اظهار داشت: بیشترین بارش سامانه اخیر استان مربوط به شهرستان اردل با حدود ۵۳ میلی‌متر بود که باعث بروز خسارت در برخی مناطق این شهرستان شد و هم‌اکنون کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه یه لایروبی و بازسازی نیاز دارد.

وی با اشاره به ریزش سنگ و رانش زمین در بخش‌هایی از شهرستان اردل مانند جاده‌های بخش میانکوه و تنگ درکش‌ورکش، افزود: البته هیچ‌کدام از جاده‌های این شهرستان بسته نشد و تلاش راهداران برای ربزش‌برداری و پاکسازی محور‌های ارتباطی ادامه دارد.

شکوهی به رعایت نکردن تقویم کوچ و اقدام عشایر شهرستان اردل نسبت به کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه اشاره و اضافه کرد: در این بارندگی تعدادی از عشایر اردل با مشکل مواجه شدند.

وی یادآور شد: البته از طریق مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان و فضای مجازی اطلاع‌رسانی به عشایر مبنی بر خودداری از کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه انجام شده بود.

بیشتر بخوانید
تخلیه آب از منازل مسکونی در شهرستان کیار

شکوهی اظهار داشت: این در حالی است که تعدادی از عشایر شهرستان اردل تقویم کوچ را رعایت نکرده‌اند و بدون توجه به هشدار‌ها و اخطار‌ها از خوزستان به سمت چهارمحال و بختیاری کوچ را آغاز کردند.

وی گفت: به‌همین منظور حدود ۱۰ درصد از عشایر دیناران شهرستان اردل در مسیر کوچ از خوزستان به چهارمحال و بختیاری دچار مشکل شدند که در همین راستا ساعت ۲ بامداد شنبه به‌همراه جمعیت هلال‌احمر و اداره امور عشایر در منطقه حضور یافتیم و مواد غذایی و نایلون برای پوشش کف و روی چادر‌ها بین این عشایر توزیع شد.

شکوهی به مطلوب شدن شرایط آب و هوایی شهرستان اردل برای روز شنبه اشاره و تاکید کرد: خدمت‌رسانی و کمک‌رسانی به عشایر دارای مشکل به‌علت کوچ ادامه دارد و قرار است نیرو‌های امدادی به دنگان دیناران این شهرستان اعزام شوند.

وی با اشاره به درخواست کمک تعدادی از عشایر گرفتار در پلاک زیر سه‌راهی شلیل، افزود: خدمت‌رسانی و کمک‌رسانی به این عشایر انجام خواهد شد.

شکوهی تصریح کرد: البته در روز جمعه عشایر دو سه نقطه این شهرستان از جمله عشایر میانکوه و دره‌شور درخواست کمک داشتند که کمک‌رسانی به آنان در سریع‌ترین زمان ممکن انجام داد.

وی یادآور شد: این در حالی است که مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با حضور در خوزستان به عشایر برای رعایت تقویم کوچ و خودداری از کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه هشدار داده بود.

شکوهی اظهار داشت: خسارت‌های ناشی از بارندگی‌های اخیر در شهرستان اردل به‌زودی و پس از ارزیابی‌های کارشناسی جمع‌بندی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ۳۰۰ ثانیه با خبر چهارمحال و بختیاری+فیلم
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • خسارت بارندگی به عشایر ۳۰ میلیارد ریال برآورد شد
  • امدادرسانی به ۲ فرد عشایر گرفتار در پل زرمیتان اردل
  • خسارت ۳۰ میلیاردی بارندگی به عشایر در چهارمحال و بختیاری
  • ورود دام به ییلاقات شمال دامغان «ممنوع» شد
  • پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر
  • تاکید استاندار بر تشکیل شورای عشایر چهارمحال و بختیاری
  • ضرورت آگاهی عشایر کوچ رو از مخاطرات کوچ در شرایط بارانی
  • تدابیر لازم برای جلوگیری از خسارت به عشایر اندیشیده شود