Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی با موضوع «عیار تمدنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» صبح امروز (پنجشنبه ۹ اسفند ماه) با سخنرانی حجت‌الاسلام محسن الویری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم الویری گفت: لازم است در ابتدا درباره واژه «عیار تمدنی جمهوری اسلامی» بحث کنم. عیار به معنی وزن، سنجش و عرصه به کار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر برای ابراز سنجش به کار می‌رود.

وی افزود: در اینجا من واژه «عیار» را دقیق‌تر از واژه‌های دیگر می‌دانم. بیانیه‌ای هم که از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شده است، بیانیه منشور تمدنی نیست اما دارای دلالت‌های تمدنی است.

دانشیار دانشگاه باقرالعلوم تصریح کرد: در این بیانیه در دو جا رهبر انقلاب تعبیر تمدن نوین را به کار برده‌اند. این بیانیه‌ای است برای گام دوم انقلاب اما این بیانیه تا چه اندازه سمت و سوی تمدنی دارد؟

الویری با بیان اینکه ما شاخص‌هایی برای عیار تمدنی داریم، گفت: کلان‌نگری یک شاخص جدی در امر تمدنی است. همه‌جانبه‌گری، آینده‌نگری، پویایی‌بخشی، امیدآفرینی، اعتماد به نفس، خودآگاهی نسبت به موقعیت‌مان، تن دادن به واقعیت و دیدگاه‌ها، گستره مناسبات انسانی. بر اساس این شاخص‌ها اگر مروری بر این بیانیه داشته باشیم، در یک نگاه بیرونی و درونی، این بیانیه را می‌توان یک نگاه تمدنی دانست.

وی ادامه داد: در نگاه بیرونی، نقش این اقدام در جایگاه راهبری انقلاب در طی ۴۰ سال است و پس از آن بر اساس تحلیلی که از گذشته ارائه می‌دهد و نگاهی هم به آینده دارد. در نگاه درونی، همان قسمتی که ناظر به گذشته و آینده است، دارای ویژگی‌هایی بوده که می‌توان عیار آن بیانیه را عیار بالایی دانست.

رئیس میز تمدن نوین اسلامی دفتر تبلیغات اظهار داشت: عیار تمدنی بیانیه، مستند ملاحظات ۸ گانه زیر است:

۱ـ درک و تبیین پیام انقلاب: بالاترین و وسیع‌ترین فهمی است که می‌توان از انقلاب ارائه کرد.

۲ـ  بحث شناخت درست آورده‌های انقلاب: سؤال اینجاست که ما در یک نگاه درست به گذشته، چه چیزی به دست آورده‌ایم؟ این پرسش یک پرسش جدی است. بسیاری از نخبه‌های حوزه و دانشگاه درباره اینکه ما چه دستاوردی داشته‌ایم، پاسخ درستی نداده‌اند. در این پیام می‌توان به بسیاری از جواب‌ها رسید.

۳ـ  تغییر سلطه استبداد به حکومت مردمی: تاریخ انقلاب ما تاریخ درخشانی است.

۴ـ وارد کردن موتور ارتقای ملی به مدیریت کشور: شناخت آورده‌های انقلاب در این بیانیه مشخص است.

۵ـ بشری دیدن شعارهای انقلاب از خاستگاه دین نه عرصه دین

۶ـ نقدپذیری و تحجرگریزی: در این بیانیه رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که ما اشکالاتی داشته‌ایم اما به معنی بی‌پایه و اساس بودن انقلاب نیست.

۷ـ پویایی انقلاب در عین نظام‌سازی: رهبر انقلاب همچنین در این بیانیه فرموده‌اند ضمن اینکه نظام‌سازی کرده‌ایم و لازمه نظام، یک نوع ایستایی و استواری است اما در عین حال، خموشی را برنمی‌تابیم و جوشش انقلابی را ادامه خواهیم داد.

۸ـ امیدبخشی: باید امید داد و تک‌تک روحیه افراد باید به روحیه جمعی تبدیل شود.

الویری به مقوله دیگر دلالت بیانیه که «توجه بین مرزهای من و دیگری» است، اشاره کرد و گفت: در این راستا این سؤال مطرح است که اینکه من کیستم، دیگری کیست و غیرِ ما، چه مرزی بین ما ایجاد می‌شود. در بحث‌هایی که مطرح می‌شود، غیرِ ما، دشمن ما نیست. تعیین مرزهای بین من و دیگری، از نکات دیگری است که در این بیانیه وجود دارد.

وی مسئله‌محور حرکت کردن را از نکات دیگر این بیانیه برشمرد و افزود: مهم‌ترین مسائل ایران در این بیانیه اشاره شده است. نکته دیگر این است که اگر انقلاب در جنبه‌هایی رشد داشته باشد و در جنبه‌های دیگر رشدی نداشته باشد، اشتباه است.

استاد تاریخ تمدن ملل اسلامی با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله علاوه بر ۸ موردی که ذکر شد، بحث ایرانیت و اسلامیت ما و غرب است، تصریح کرد: توجه دادن به پیشرانان از نکات دیگر بیانیه است. ایمان، انگیزه و دانش برای کسانی که برای مدیریت جامعه مسئولیت دارند، بسیار مهم است.

الویری با طرح این سوال که این‌گونه بیانیه‌ها به لحاظ حقوقی و قانونی در کشور ما چه جایگاهی دارند؟ گفت: اینها سند بالایی به مفهوم قانون اساسی نیستند. سیاست کلی فرآیند خاصی دارد که باید در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شود اما جنس این پیام، نیازمند یک بحث تفصیلی‌تر است که باید آن را «ارشادی» نامید. بر این اساس که اینها در جمله «ارشاد» هستند. بنده آرزو دارم همه افراد به یک بیانیه بسنده نکنند. برخوردهای شعاری با این‌گونه مباحث، باعث از دست رفتن بسیاری از چیزها می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بیانیه «گام دوم انقلاب» مقام معظم رهبری این توانایی را دارد که برخی از چالش‌های جدی کشور را برطرف کند اما لازمه‌ آن این است که از برخوردهای شعاری پرهیز شود.

کد خبر 4555298

منبع: مهر

کلیدواژه: تمدن نوین اسلامی گام دوم انقلاب محسن الویری مقام معظم رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۲۴۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویان، مهیار عیار و چند سریال دیگر

رویان، غریبه، مادرسوجان، ناریا، مهیار عیار، هشت پا، طوبی و بدل مجموعه‌های جدید تلویزیونی هستند که به همین زودی‌ها از شبکه‌های مختلف رسانه ملی پخش خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سریال‌های جدید تلویزیونی در مراحل مختلف تولید قرار دارند که برخی از آن‌ها را به‌زودی از شبکه‌های مختلف خواهیم دید و برخی تا پایان سال در کنداکتور تلویزیون قرار خواهند گرفت؛ در این گزارش ۸ سریال را که با قصه‌هایی متنوع روی آنتن سیما می‌روند را مرور می‌کنیم؛ از «هشت پا» به کارگردانی «احمد معظمی» تا «غریبه» به کارگردانی «سروش محمدزاده».

هشت‌پا

از جمله تولیدات تازه در تلویزیون می‌توان به سریال «هشت‌پا» اشاره کرد که «احمد معظمی» آن را کارگردانی کرده است؛ تصویربرداری سریال «هشت‌پا» به پایان رسیده است.

این سریال جزو مجموعه‌های پلیسی است که فضای مدرن و به روزی را به تصویر می‌کشد و از این جهت می‌تواند به‌کار پربیننده‌ای تبدیل شود؛ این سریال محصول مشترک مؤسسه ناجی هنر و سیمافیلم، به تهیه‌کنندگی «محمدرضا شفیعی» و نویسندگی «علی طالب‌آبادی» است. در این سریال، «سعید چنگیزیان»، «مینا وحید»، «افسانه چهره‌آزاد» و «احمد نجفی» بازی کرده‌اند.

بدل

این سریال در حال و هوای آثار قبلی «علی مسعودی» است و فضای کمدی دارد؛ «شهرام قائدی»، «پریسا مقتدی»، «داریوش سلیمی»، «محمد حاجی‌زاده»، «ساعد هدایتی»، «ابوالفضل رجبی» و «ماهان عبدی» جزو بازیگران سریال «بدل» هستند؛ محور قصه این سریال، خانواده‌ای به نام «عطاران» است که «شهرام قائدی» نقش پدر خانواده (مسلم) و «پریسا مقتدی» نقش مادر خانواده (عزت) را برعهده دارند.

آن‌ها سه فرزند دارند که قصه بیشتر حول پسر بزرگ‌شان «رضا» و اتفاقاتی که میان او و دوستش و بقیه اهالی محل می‌افتد، می‌گذرد؛ حال و هوای قصه، فضای کارهای طنزی است که «علی مسعودی» پیش از این نوشته و کارگردانی کرده است. نقش خانواده در این سریال برجسته است و شاهد ارتباط خوب میان همسایه‌ها و هم‌محله‌ای‌ها هستیم که این روزها کمی فراموش شده است.

طوبی

«سعید سلطانی»، کارگردان با سابقه تلویزیون که از او آثاری مثل «پس از باران» و «ستایش» را به‌خاطر داریم، سریال تازه‌ای با نام «طوبی» را کارگردانی می‌کند؛ از بازیگران این سریال می‌توان به «داریوش ارجمند»، «امین زندگانی»، «فریبا متخصص»، «شبنم قربانی» و «هومن برق‌نورد» اشاره کرد؛ مضمون این سریال با پیاده‌روی اربعین پیوند خورده است.

فیلمنامه سریال «طوبی» را «سیدحسین امیرجهانی» به نگارش درآورده و «علیرضا زرین‌دست» فیلمبردار مشهور سینما نیز مدیر فیلمبرداری آن است، تاکنون تصویربرداری این سریال در شهرک غزالی از نیمه گذشته است.

ناریا

این سریال درباره «هوژان»، دختر نخبه و دانشمند ایرانی است که در اوج شکوفایی علمی‌اش به‌دنبال اختراع پدیده‌ای می‌رود که قرار است ایران را به جایگاه منحصربه‌فردی برساند؛ در این میان، گروهی از تبهکاران داخلی و خارجی دست به دست هم می‌دهند و وارد ماجرا می‌شوند، در این مسیر، یکی از تبهکاران عاشق «هوژان» می‌شود.

کارگردان سریال «ناریا» «جواد افشار» است و «اتابک نادری»، «احمد پورخوش»، «آزیتا ترکاشوند»، «افسانه چهره‌آزاد»، «افشین سنگ‌چاپ»، «امیریل ارجمند»، «رامبد شکرآبی»، «حسن اسدی»، «حسن میرباقری»، «رز رضوی»، «سامان صفاری»، «سپند امیرسلیمانی»، «فریبا متخصص»، «کاظم بلوچی»، «کاوه سماک‌باشی»، «کمند امیرسلیمانی»، «نسیم ادبی»، «ویدا جوان»، «وحید شیخ‌زاده» و «هامون سیدی» جزو گروه بازیگران این سریال هستند.

مهیار عیار

از تازه‌ترین سریال‌های تولید شده در رسانه ملی، «مهیار عیار» است که تصویربرداری آن اسفند ۱۴۰۲ به پایان رسید؛ این سریال درباره راهزنی است که بر اساس اتفاقی به مرگ محکوم می‌شود و خواهشی را که دیدار مادرش در آخرین دقایق بوده است، مطرح می‌کند.

جوانمردی برای این‌که راهزن به خواسته‌اش برسد وساطت می‌کند و این اقدام باعث می‌شود او دچار تحول شود و به سمت عیاری برود؛ «مهیار» یا همان راهزن از مهارت و ذکاوت خوبی برخوردار است و به مرور با مشکلاتی که اتفاق می‌افتد، درگیر می‌شود و هر بار داستان جدیدی را برایمان روایت می‌کند.

«مهیار عیار» بیش از ۲۵۰ بازیگر اصلی دارد و بیش از ۷۰ هنرور در برخی سکانس‌های شلوغ و به‌طور متوسط حداقل روزی ۲۵ نفر و در مجموع بیش از ۳۵۰۰ هنرور در این کار نقش‌آفرینی کرده‌اند.

«سیدجمال سیدحاتمی»، کارگردان این سریال است و در آن بازیگرانی مثل «کامران تفتی»، «بهنام تشکر»، «سیامک صفری»، «متین ستوده»، «رامین ناصر نصیر»، «آشا محرابی»، «رویا میرعلمی»، «سامرند معروفی»، «بهراد خرازی»، «بابک نوری»، «دانیال نوروش»، «مهرداد ضیایی»، «سیروس همتی» و «پریا مردانیان» در آن به ایفای نقش پرداختند.

مادر سوجان

سریال دیگر که نامش در میان آثار تولیدی سیما شنیده می‌شود، «مادر سوجان» است؛ کارگردان این سریال، «حسین تبریزی» و «مهدی کریمی»، تهیه‌کننده آن است.

این سریال روایتگر زندگی در سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۵۷ است و با محوریت شخصیت مقاوم زن ایرانی و اهمیت نهاد خانواده ساخته می‌شود؛ داستان این سریال بیشتر بر پایه زندگی «سوجان»، دختری گیلانی است که در همین دوران بخش‌های مهمی از تاریخ معاصر ایران و گیلان هم روایت می‌شود.

سریال «مادر سوجان» نمایش یک دوره تاریخی از جغرافیای گیلان است که به نقش مؤثر زن در خانواده اشاره می‌کند و به سه نسل زن در خانواده (مادربزرگ، مادر و نوه) می‌پردازد؛ در این سریال، جوانی «مادرجان»، جوانی «سوجان» و ماجراهای دیگر را می‌بینیم.

نکته مهم این است که در بستر این روایت خانوادگی و اجتماعی، تحولات سیاسی را هم مشاهده خواهیم کرد. «ثریا قاسمی»، «مهران رجبی»، «حمیدرضا نعیمی»، «حدیث نیکرو»، «غزاله اکرمی» و «علی مرادی» ازجمله بازیگران این سریال هستند.

رویان

«رویان» نام سریال جدیدی است که «داوود بیدل» آن را کارگردانی می‌کند؛ این سریال با محوریت «پژوهشگاه رویان» به دستاوردهای علمی در این پژوهشگاه می‌پردازد؛ «مریم مؤمن»، «حمیرا ریاضی»، «نیلوفر کوخانی»، «جواد قامتی» و «رؤیا جاویدنیا» از جمله بازیگرانی هستند که در این سریال نقش‌آفرینی خواهند کرد.

خط اصلی داستان این سریال درباره دکتر «سبحان ایمانی» است که گروهی از متخصصان شاغل در رویان را در قالب یک کارگروه به‌کار می‌گیرد و زندگی شخصی هر یک از افراد گروه، داستان‌های پرکششی دارد. در واقع رویان با موضوع پیشرفت‌های پزشکی ساخته می‌شود.

غریبه

از دیگر سریال‌های تلویزیونی که این روزها در حال ساخت است و نام آن شنیده می‌شود، «غریبه» به کارگردانی «سروش محمدزاده» است، کارگردانی که آخرین سریال او در تلویزیون «سوران» بود که از شبکه یک سیما پخش شد. او هم چنین کارگردانی مجموعه‌های «نوار زرد» و «همبازی» در تلویزیون و سریال «سیاوش» را در شبکه نمایش خانگی برعهده داشته است.

«غریبه» در لوکیشن‌های مختلفی در حال ضبط و تصویربرداری است.

«پژمان بازغی»، «حمید گودرزی» و «اسماعیل محرابی» ازجمله بازیگران این مجموعه هستند. داستان این سریال درباره «مصطفی» نخبه داروسازی است که در آستانه ازدواج ناگهان براساس شواهدی احساس می‌کند همسر مرحومش که سه سال پیش در دریا غرق شده، زنده است. «مصطفی» در جست‌وجوی این راز با داستان‌های تودرتویی مواجه می‌شود.

کد خبر 750984

دیگر خبرها

  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • آیت‌الله اعرافی: همه دستگاه‌ها پیوست مسجدی داشته باشند
  • گوترش: حمله تمام عیار به رفح فاجعه انسانی به بار خواهد آورد
  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند
  • رویان، مهیار عیار و چند سریال دیگر
  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۷ اردیبهشت ماه
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود